[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我用緊翻新MBA 2018 128GB $6799
以一部純上網嘅機嚟講性價比非常好
見到有了
我MacBook唔用套
插線用算
push
有冇人同我一樣部mbp個trackpad長期都click唔到落去
電池漲咗 可以準備換
一年咋喎
買左MBA2018,娛樂9成,文書1成,好正,電量好勁,SPEAKER 好好聽,不過個倉頡就仲未習慣

8099(因急用,所以等唔到下一水128GB 2018)冇投訴
啱用又用得開心最緊要
如果有無買apple care ?
輸入法可以用openvanilla
買了
上次FCPX Summit係有show過hardware,不過簽撚晒NDA所以無業界參與者濕風
如果只係Mac Pro係無必要收收埋埋,本身都見光啦
所以有唔細機會係MBP16”,亦有人講係新版64bit FCPX,or both
18年機?
15打後d機全部觸控板都係非機械式fixed死
唔click只會因為macos bug咗 震唔到
建議降級os 10.14.6
好貴
好貴
同埋唔封口
都係改keyboard同多一吋啫
今年個 butterfly keyboard都未有人投訴
唔急用
MBA 16/256 呢個spec會唔會頂到5年?
main concern係battery life同埋重量(所以先放棄mbp)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞