[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
夠鐘,無料到
係咪嗰堆Adobe同埋MS既software公布咋

btw iPad Pro版Photoshop我啱啱試用左,好撚廢(我仲要無smart KB)
用完合埋個mon
過多排打開就hang機 成個mon freezed
mouse可以郁,不過入唔到系統,要重新開機先得
有冇巴打有同樣情況?
2019新mbp
我用細佬張學生卡買 雖然學生信用卡都可以入定錢去碌
https://www.youtube.com/watch?v=518AWHLn3ZU
Apple仲係唔肯出Mac Pro,Linus就走去砌一部
買左部翻新mba第一日,
不停要我軟件更新,係咪正常
你地TYPE C 轉USB 用APPLE原廠adapter 定買出面個D?
第三方
我新加入... 可唔可以介紹下用邊隻牌子好, 因為岩岩睇Q AND A 睇到話USB-C 同WIFI 有干擾.... 想知邊隻第三方係好用

https://eshop.macsales.com/item/OWC/TB3PRODCK/
OWC公布左隻TB3 Pro dock
特別port有10GbE,eSATA,CFAST,SD 4.0
不過仲係得60W叉,DP得1.2,無USB-C 3.1 gen 2 port,同埋完全無3.5mm jack
我冇裝after effect
想讀3D設計
請問要咩條件 同埋邊度讀有受認性?
safari on99,而家睇唔撚到now直播,但用chrome就得
Safari update 完之後成日撳 cmd + f 出唔到 search ,要轉去第二個 tab 再轉返去先出現
有冇黃店整macbook
之前見過有人post過但google唔番
利申2015年mba 唔考慮番apple整
更新完開唔到機 㩒咩制都冇反應
邊方面既設計先
睇黎macbook 出現既問題都多過ipad

同埋好似好易壞
室內設計
如果想要無cable 既type c to usb adapter... 一個頭都得,有無邊隻牌子推介呢?
應該係個os問題
我部macbook 係Mojave後期就開始有呢個問題
睇surface pro x啲review
部機好似廢廢地
冇推介
因為冇乜分別
睇啱就買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞