[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
巴打 個牛 用到 繼續用啦 條爛線 落五金鋪 買電線膠布 包住就得啦
我 2013 隻牛啲線 溶溶爛爛 包完搞掂
我都係
就快成條包哂
T2 會發生咩問題?
幾年前試過MBA 2013隻火牛爛線,拎去士多整
過左保養埋單$454拎隻新火牛走

火牛呢啲真係唔好慳
去士多買個原廠好過買代用
Imac 2019
本身係8gb ram , 係amazon 買左兩條owc 16gb ram , 插完落去之後不定期會freeze or reboot, 有冇人都係咁既情況
可以上 Carousell 慢慢等 我收過兩隻 一新一舊 $200
其實我個條連d線都開始斷 包完都唔捱得幾耐
不過thanks 我都包下捱多陣先
我都想買原廠 但5 600真係貴
不過搵唔到人賣二手咁都會照去store買
即係拎舊個個去買可以平d?
有巴打 講咗 拎隻舊牛去 apple 加4佰幾 換 原裝新牛
$454係過左保養拎去搵天才維修嘅價錢,只有3個月保養
要book天才維修

$600係就咁行入去士多買過個新,有12個月保養

FYI,上次整嘅紀錄
咁我嗰次冇spare火牛,又唔想等直接去士多俾錢整姐
但點肯定係原廠
巴打 乖乖哋 去apple 放低600 就搞掂唔使咁煩啦
成$7000買部電腦 幾百蚊就唔好慳啊 我部2013air
仲係好夠用
覺得關新os 事,我用原廠ram 都係會咁
我search 過好似有d 人話關新os 事
訓醒再睇返無左喇
我mac mini 2012 同imac 2019 都試過幾次了

imac 仲要係全原裝
我MacBook Pro 2015都識過 不過最近update左最新又冇事
覺得關新os 事,我用原廠ram 都係會咁
我search 過好似有d 人話關新os 事
我mac mini 2012 同imac 2019 都試過幾次了

imac 仲要係全原裝
我MacBook Pro 2015都試過 不過最近update左最新又冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞