[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
iphone都有畀順豐送架啦
我兩次官網都係順豐送

同埋呢 大家有無試過買mac 機如果唔係買現貨, 而係加ram,加ssd etc, 佢會係大陸組裝完再經順豐送落黎....
我試過晒DHL 黑貓宅急便同順豐
我之前買Mac mini同iMac就算係定製都係DHL
想問下19年mbp 13吋除左keyboard外有無咩伏位? 好似無聽人講過T2 / kp之類 18年既問題
睇片同開其他software係會食電啲但都唔算好快冇電
可能本身用開部win機太食電令我咁諗
Ipadpro 想買翻新機會唔會有伏
如果伏左係咪七日都會包換?
我今次用教育價買MacBook pro 佢係用dhl呀 但個status兩日無轉過啦
大家mac book pro 習慣多播叉電線定???

熄左機之後會唔會拔叉電線?
想問歷代macbook 帶hdmi插口既版本分別係幾多?
我部rmbp 12年帶個hdmi port好似出唔到2k 120hz
長期插叉電
訓覺/拎出街先會拔線
明白
睇過啲YouTube 訪問專家話一係長叉
如果係成日要放電嘅就長期維持around 30-80%
mba 最平果部屌唔屌得過
上pro啦
AOS 中過哂DHL 黑貓 同順豐

DHL:Macbook Air 冇自定spec, 由支那工廠直送上門
黑貓: apple care盒裝 同 Airpods
順豐:apple watch加錶帶
買完mac唔記得買埋AC+
係咪冇得網上補買返
60日內可以補買

但佢顯示話出年11月截止(部機我3號到貨)
自膠
呢個唔係AppleCare+嚟
你買最平那部MBA, 不如買翻新2018 MBA 256, 都係8099, 2部差不大
想要灰機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞