[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我尋晚部機sleep 左都自己reboot
我又係咁。。。。
但remove 左owc ram 就好似正常返d
巴打,唔係話慳錢唔好
我都想可以慳多啲錢去懲罰黃店
但你就咁憑外觀都分唔到隻火牛係堅定假

劣質火牛好多時都將貨就價,可以抽走嘅地方都抽走,結果就導致安全保護不足或者輸出唔穩定
短路燒fuse/跳制事少,起火燒埋間屋事大

幾年前Google工程師拆過隻代用火牛
用料同原廠差好遠,呢啲地方真係唔好慳
Apple 原廠火牛貴唔係冇道理
https://www.techbang.com/posts/42115-google-engineers-dismantled-fake-macbook-charger-let-you-know-that-money-cannot-save
9月新買所有APPLE會送TV+
但要UPGRADE做catalina
好搵笨
唔知up 唔up好
之前一更新即刻出事
跳制叫事少
喺由曱甴王習近平領導下嘅支那有乜做唔出

試過連啲5W山寨iphone叉電器都可以接地不足漏電,仲要電死支那人
仲嚇到apple都要叫人拎隻山寨去加錢換原廠
一年免費
屌那星,而家QC咁差都出到街既咩?岩岩發現部MBP個mon有一邊係同個殻離左條隙…唔抹mon都唔知,入晒啲塵入去
咁仆街有冇圖睇睇

灰撚左
我之前部 xs 都係咁
前排因為無反應換咗 mon 就無嘢
最近發現冇啦啦比system 食左成1xxGB, 搵左好耐都唔知發生咩事。請各位高手指點下。
我之前都試過,後來發現係after effect啲cache
咁要點處理先可以放返d 位出黎?
係after effect>Preference>General>Disk Cache入面delete左啲cache 囉
2014 JULY MBP
個mon 甩coating 甩到花哂
過咗4年唔知仲有無得免費換
喇叭兩邊人聲 低音 啲聲沙哂爆哂聲
醫翻都哂藥費
係咪直接買部2019 低配 MBP 算
想問點樣說服個fd買macbook?
佢唔係for打機/做嘢 淨係上網睇片

我自己都係只係娛樂, 一直未能決定ipad pro 定macbook
話俾個friend知 Windows update 一坺屎咁
我部 i5 電腦 被強升 1903 版本 拖慢晒成部機
玩命買左部翻新mba
希望唔好用一星期就打柴
咩spec呀? 有冇買埋ac?
8,256GB
applecare可以60日內買返
聽聞個鍵盤用一排到就慣
個keyboard應該係新款黎應該就 耐久尐 我用緊果部mbp1.4都唔會話有sticky keys/自動double click既問題apple生性啦
見佢官網有兩款
同一個spec
一部係上年10月出($8000左右)
一部係今年7月出($8800)
相差7舊水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞