[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
見佢官網有兩款
同一個spec
一部係上年10月出($8099左右)
一部係今年7月出($8800)
相差7舊水
咁你屌左18定19?
19版
希望唔好今晚出新16"macbook pro 咁撚仆街
正常係有條隙不過唔應該咁大條
嗰條黑色膠邊係suppose上左右三邊同玻璃面之間條隙都係等距
MBA2018:仲用緊可炒舊KB,不過有壞可以四年內拎俾Apple免費換2019版KB
MBA2019:新版鑊氣低KB
Windows唔止支那野的
laptop可以搵老美Dell HP或者台狗ASUS Acer
過左四年多數唔會理你,不過你可以去搏吓,尤其係如果有靚女靚仔幫拖的話
speaker壞亦唔算難整/換
2013-2014既MBP本體其實好難壞,你就算唔買左部新2019,呢部都可以長插mon做副機等等
系統自己佔位九成九係Time Machine snapshot黎
你只要真係有data要用位,macOS會自動俾番d位你,唔需要處理佢

原來幾日前有人響10.15.1度搵到新silver + black KB同trackpad既圖
本身預新Mac Pro跟機先有,唔知會唔會好似space grey咁遲d可以單賣
唔同色唔同價呢樣真係好嘔心
有無咩信用卡買MacBook pro優惠比較多連埋學生優惠
學生信用卡limit碌到MBP咩
呢幾日主流媒體咁靜都唔知係咪已經寫緊first impression等embargo完
你買得部一皮都唔駛既Air,16"出成點或者幾時出都唔Q關你事啦
16”係會叫mbp2020?
希望trackpad有新功能
上個月隻貓推左塊trackpad落地 玻璃碎哂
啲貓永遠都係最賤格
尤其是瞓喺keyboard

未用過trackpad,想問下trackpad定mouse 好用
如果你用PS嗰啲好需要講準確嘅一定要滑鼠
用開正常mouse 用唔慣magic mouse
個人覺得Trackpad 除咗scroll爽 冇咩特別 其他mission control mouse都做到

所以都係買翻普通mouse 岩手型最重要

The Verge有堆Embargoed news等住出
照時間應該係西岸9點東岸1點
即係HK凌晨1點
唔知16" MBP有冇份
咩撚用magic mouse隻手用得耐攰到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞