[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
明明五月先更新完
M$ surface laptop 3
磁吸充電tim cook幾時肯加返入去
我想睇下部surface pro x咩評價
16.5~17
With ac
揀唔到13定15
有關Parallels Desktop問題
我想問下Parallels Desktop係咪即係好似VMware果d咁
用開出黎個Windows係咪同Bootcamp果個一樣
同埋如果用黎打機既話會唔會用返Bootcamp好d
用Parallels Desktop即係同時間用緊兩個os
咁咪會好易打爆ram
13有平同貴款
15得超貴款
你要首先問下自己出到幾多錢同埋要唔拎出街用
我想問下Parallels Desktop係咪即係好似VMware果d咁 <-係 不過個人覺得有coherence mode幾方便

用開出黎個Windows係咪同Bootcamp果個一樣<-可以load bootcamp個windows 亦都可以裝個新

同埋如果用黎打機既話會唔會用返Bootcamp好d<-當然

用Parallels Desktop即係同時間用緊兩個os<-算係 一個真實系統 一個虛擬系統

咁咪會好易打爆ram<-視乎你派幾多ram比windows 個人覺得部機至少有16gb ram先好玩
要拎出街吖
不過覺得13有啲細 睇得辛苦
如果13嘅話會買貴 15買平
係取捨唔到輕便定睇得舒服
呢排多優惠 全新都係8~85折 唔平多d冇人會買
一係試下用幾日再睇下點啦
Btw我都諗緊買13定15
如果都係打算放 可以留個tg傾傾價
15錢買到平13加超靚mon
2015 13寸mbp如果買既日期過左4年係咪唔比換mon架啦
即係樓上幾位巴打都建議等新款唔買2019?
想擁有第一部,仲諗住出手
重量對比其他牌子15還可以
但我試過mbp15放入書包都係有難度
要30L袋先夠放
屌你老味Apple
仲未有動靜
但呢部新既6月先發布
我好撚憎蝶式鍵盤呀仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞