[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
呢隻好似唔錯咁
有無人mac book pro用usb mouse 個cursor 有時會lag???? 係唔係因為隻logitech mouse 係最入門版有d 廢? 我插window機無問題
K380超好用 有年notebook ownership好似有送過,dc好多平貨可以執
有無人同時用兩樣藍牙裝置會出問題?
例如
1. PS4手掣+AirPod
2. 藍牙Mouse+AirPod

我係iPad Mini5 同 Macbook Pro 2018 15" 都會有斷斷續續既聲音同input lag 問題
核電 試過開到好暗咁開幾個webpage pdf同打report 用左十二個鐘仲有4x%電
好用+1,Carousell買咗,全新未開先150,同macbook pro 好夾
K760 太陽能,唔使換電
同一條DJ根本幾個月前已經有IG post有show過佢部Mac Pro
而好明顯係WWDC公布之後,係有唔止一個有被Apple請佢地test flight部野既人,佢只係其中一個
因為已經公布左,所以我估Apple同佢地個NDA唔需要隱瞞機殼外觀
Macbook Pro 有新機未?

等得好撚辛苦

過多2星期都冇就唯有死死地氣買翻新機
用緊iMac每次開機login都用唔到藍芽keyboard打密碼,要插返apple原裝keyboard
有冇方法解決
昨日已入手MBA 2018, 感覺唔錯,努力適應緊,始終用左咁多年PC
不了,我個magic keyboard 就係死電,唔想再買唔換得電既keyboard
星期六日係咪唔送貨?
送,佢都係用順豐
我張單星期五出左貨但到而家都無聲氣
same here
你官方訂?

我airpod, mac book pro(有加野), 兩次都係用順豐....
我今日發現未必關mouse 事... 應該係個vebatim adapter... 插住時個cursor 會耐不耐有一下lag...
chok 一chok 咁

拔走左個adapter 就無事...
我唔係上面果個人
但我最近官方教育網訂都係DHL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞