[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
爬左好耐文 最後出左mbp 13低配

利申: 老母日日用
有冇加RAM?
我諗住出呢部+ram +256 gb
咁就正
跟手出埋10.15.1
我都轉埋,不過訂左兩個鐘咋喎
睇黎佢夠貨派幾日,唔駛好似iPhone咁玩排隊
想問Mac有冇得好似iPhone咁 del新macOS既檔?
因為而家日日都叫我update,而我又日日remind me tomorrow
最近呢幾個月一入睡眠mode,之後再開返著部機,個外置hdd 就會狂彈“未正確退出磁碟“,插頭係usb 3.0黎

另一隻外置hdd又無呢個問題

想請問究竟出左咩問題?
你衣家響邊個macOS版本?
我見Catalina 好似多負評 而我又用唔到side car所以想留Mojave
2019 13"低配mbp
冇用vm sleep嗰時淨係開住咗個chrome
部機買咗一個月唔夠 係呢個問題令我有啲困擾 其他方面都好滿意
有無update完iOS 用usb線link電腦過相時過唔到
同你差唔多但我想出高配
如果公布16吋嗰時一齊公布埋14吋咪
爆10.15.1 beta source code都係得部傳說中嘅16” MBP姐
冇加ram呀 因為都算輕度用家 加左256GB SSD算
本身藍精靈仲sell我2.4Ghz cpu 因為多兩個port
不過我又好似冇咩用 所以低配算
自從出左mbp 13低配後部2.4GHz 完全唔抵
我都係見report mbp 13低配粒U比想像中好就即刻落士多狗衝
睇過話粒u 其實唔係差好遠,跑分上
唔介意OWNERSHIP又唔加RAM, OWNERSHIP 的2.4 GHZ 的MBP 13我覺得都唔係話唔抵的, 同256GB 的只差$1700, 扣埋SUP 9 CANON 印相機, 當500, 只差$1200, 但有4 PORTS, 2風扇, 靚D的SPEAKER同埋快D的SSD SPEED. 最後2日要買趁手
一粒鐘後就知今日有冇新Product
好興奮呀屌 apple比啲好消息黎啦比我開心下

唔好意思 想問下有無巴打試過拎mbp去apple到換電?
想問下要搞幾耐左右
轉咗做Shipped喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞