[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
2019 15吋嗰啲
拿,我要做既就做晒,吹足半年有多,咁都要買既真係幫佢地唔到
希望新呢部有極多鑊氣咁佢地條氣會順d吧
Apple 傳統係買2nd gen先無伏
基本盤已經唔差仲要改1TB非edu 20K埋到單,估唔到咁有良心
苦主都不得了
我拎部Mbp 13” 2019 low spec等緊做苦主
2012有D想換,頂唔住條8GB ram
都係無ax wifi
嗰keyboard
22k竟然跟機有1TB係咩道理,完全違反一貫蘋狗基曲既掠水做法
如果主力剪片 你地覺得係咪加錢打爆gpu好啲
GPU先黐線
加780就上到8GB GDDR6
好想trade in部2016 課呢部
iPad Pro 有冇更新呀
純粹貪大mon玩少少PS同執少少相嘅人買base版已經完全夠做
高階版已經1tb, 之後上gpu同cpu
兩萬四埋到單, 都算係咁
一樣都係價位心理戰
基本盤改1TB同21K果部竟然差價係得1K多少少,但係多粒i9

對比起i devices即刻覺得直頭係佛心
你叫買左15 吋個D手足點算wor
個22k 高配walkin款已經好打得
我敢講呢個post真係無咩人有必要config上去
你留意高配GPU已經5500,加780只係double RAM,剪片睇你個workflow,好大可能用唔著咁多RAM
而2.3-2.4GHz個分別都係極細
最重要真係ram, 打爆真係最少玩到三五七年
我而家望住部8GB後悔足三五七年
exact7ly我嘅情況
雖然MBP2018 15"都完全滿足到我嘅用途
屌呀 大前日先買左2019 MacBook Pro
呀!!!!!
仲要online store 買 冇得退
仆街添曲
iPad pro應該要3月
苦主出現了
macrumors buyer guide既重要性
雖然唔想笑你,下次唔好喇
咁又係,始終又唔可能要求佢標配已經32GB
佢衣家由16>32GB索價$3120,係一貫既markup
不過因為個base value好,呢度只係25k幾,俾人感覺係不如買撚埋8GB VRAM啦都係幾舊水姐反正都要BTO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞