[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
恩典
喂果班助導見到我仲乜扮唔識
以前好興打電話煩鳩我架嘛

係街見到會黑9你面

係apm放工撞過 成班直頭拎轉面
早晨
有無得入去玩
自問意志堅定
唔需要佢地嘅神作依靠
永光同611都喺屬於靈恩派
佢地會有神蹟睇 通常都會好誇張
嚴格嚟講唔喺邪教

利申 一知半解
係入面真係好難識到女仔
恩典
喂果班助導見到我仲乜扮唔識
以前好興打電話煩鳩我架嘛

係街見到會黑9你面

係apm放工撞過 成班直頭拎轉面

之後如果一班人有一個同你打招呼,佢地成班又會即刻懶係野扮熱情咁同你打招呼
都幾好笑

基督徒仲好戲過影帝
有冇拉人入教先係重點
試過以前比中學同學拉過返1次, 之後即刻老吹藉口走夾唔抖
理得你自己本身用咩方式去崇拜你既神, 最緊要係唔好影響到我, 影響人果d真係好仆街
好多年前放暑假,返過幾次,戇撚鳩鳩你男仔約男仔去打波,都比啲導師屌鳩我哋私底下聯絡,話佢哋嘅規矩係唔可以私底下聯絡,但係啲導師就可以問啲女仔攞電話,然後話如果你禮拜日唔打算決志,就以後都唔好再返,話你根本無心,衰撚過黑社會。

然後就會叫晒所有人排斥你,叫其他人唔好彩你,不過嗰時冇嘢做諗住去戲下睇下班on9耶撚有幾on9,不過估唔到信教會嘅人既品格都可以咁差唧

事後先知道原來永光堂,真係出撚晒名
拉登牧師召喚

仲有人識我

高牧 當然認得啦
又一個耶撚負皮
舊登都有永光post,,不過個陣冇出聲
中四中五都同幾個波友翻過去(純粹為有籃球比賽),咁打波籃球比賽都冇乜野既,係衰在佢地會要求你翻一次崇拜先可以打比賽,崇拜活動個d會有舉手唱歌,不過我自己就不了。

但有2件事就好令我好反感

有一次佢地話搞個活動日,有遊戲玩,咁佢地覆翻我話唔駛錢,咁到左個日我同班波友翻去玩,點知翻到去先話要買套票玩遊戲,搞到我地洗左200幾蚊,錢係其次,但我覺得你地為左要人翻去而講大話引人入局就好撚有問題。

第二次係原本翻去打籃球比賽,但之前個一個鐘要去禮堂出席活動,又係舉手唱下歌咁,跟住完左禮堂活動,成大班籃球友足球友諗住去球場啦,點知就比教會人帶晒去課室到傳道,拎晒聖經出黎,話要信神呀之類, 跟住我拎住本聖經扮魔法小神童加旋,即刻比教會人勁大力打左我手臂一下,自此就冇再翻去
舊登都有永光post,,不過個陣冇出聲
中四中五都同幾個波友翻過去(純粹為有籃球比賽),咁打波籃球比賽都冇乜野既,係衰在佢地會要求你翻一次崇拜先可以打比賽,崇拜活動個d會有舉手唱歌,不過我自己就不了。

但有2件事就好令我好反感

有一次佢地話搞個活動日,有遊戲玩,咁佢地覆翻我話唔駛錢,咁到左個日我同班波友翻去玩,點知翻到去先話要買套票玩遊戲,搞到我地洗左200幾蚊,錢係其次,但我覺得你地為左要人翻去而講大話引人入局就好撚有問題。

第二次係原本翻去打籃球比賽,但之前個一個鐘要去禮堂出席活動,又係舉手唱下歌咁,跟住完左禮堂活動,成大班籃球友足球友諗住去球場啦,點知就比教會人帶晒去課室到傳道,拎晒聖經出黎,話要信神呀之類, 跟住我拎住本聖經扮魔法小神童加旋,即刻比教會人勁大力打左我手臂一下,自此就冇再翻去

紅字笑到gap gap聲
依間野乜都為錢
同聖公會依類傳統教會完全唔一樣
永光堂同其他靈恩派教會都係敵基督
有冇拉人入教先係重點
試過以前比中學同學拉過返1次, 之後即刻老吹藉口走夾唔抖
理得你自己本身用咩方式去崇拜你既神, 最緊要係唔好影響到我, 影響人果d真係好仆街

佢地崇拜既唔係穌哥
而佢地口中既神我都唔知咩黎
心諗: 神 邊撚度神呀?睇過
依間野俾我感覺係好似watch dogs 2個邪教主線任一樣咁恐怖
好多年前放暑假,返過幾次,戇撚鳩鳩你男仔約男仔去打波,都比啲導師屌鳩我哋私底下聯絡,話佢哋嘅規矩係唔可以私底下聯絡,但係啲導師就可以問啲女仔攞電話,然後話如果你禮拜日唔打算決志,就以後都唔好再返,話你根本無心,衰撚過黑社會。

然後就會叫晒所有人排斥你,叫其他人唔好彩你,不過嗰時冇嘢做諗住去戲下睇下班on9耶撚有幾on9,不過估唔到信教會嘅人既品格都可以咁差唧

事後先知道原來永光堂,真係出撚晒名

依間野啲人好鐘意打波
每次星期六搭車經過永光書院一大班友係籃球場打波
識女仔都唔俾真係冇人權可言
依班人唔係信神 而係好似黑社會踢你入會
永光同611都喺屬於靈恩派
佢地會有神蹟睇 通常都會好誇張
嚴格嚟講唔喺邪教

利申 一知半解

我會直接定義基督教為邪教

牧師你點睇聖公會?
有無人可以講下基督教同天主教有咩分別,點解個教義爭咁撚遠,永光個時返過成個邪教咁,都痴撚線
永光仲大過錦光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞