[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
今日拜山同一個信耶教既親戚討論過耶教既問題
佢就同我講逼一個人去信教係冇用
要有自己既判斷能力同意志去信先係正確
就算人地信其他宗教都要識得去尊重人地既決定
順便一提 我親戚之前係伯特利神學院讀過神學
亦都知道永光堂有好多依類敵基督既人

想問點樣先算係敵基督?

簡單啲黎講永光堂依班人拎住穌哥個名去呃人
穌哥就講過我地要愛主愛人
但依班人唔愛主亦都唔愛人
眼中只係為咗錢同不擇手段去逼害啲離教者
簡單啲黎講依班人係敵基督既法利塞人

神叫人愛神愛人
班痴線佬如果真係變到唔愛神唔愛人
呢個真心癲
信耶穌都信得佢幾曲線
今日拜山同一個信耶教既親戚討論過耶教既問題
佢就同我講逼一個人去信教係冇用
要有自己既判斷能力同意志去信先係正確
就算人地信其他宗教都要識得去尊重人地既決定
順便一提 我親戚之前係伯特利神學院讀過神學
亦都知道永光堂有好多依類敵基督既人

想問點樣先算係敵基督?

簡單啲黎講永光堂依班人拎住穌哥個名去呃人
穌哥就講過我地要愛主愛人
但依班人唔愛主亦都唔愛人
眼中只係為咗錢同不擇手段去逼害啲離教者
簡單啲黎講依班人係敵基督既法利塞人

神叫人愛神愛人
班痴線佬如果真係變到唔愛神唔愛人
呢個真心癲
信耶穌都信得佢幾曲線

成班比人洗左腦既可憐蟲

佢地成日話神愛世人
但行為上完全冇依樣野
可惜耶教冇告解
一樖樹生得好唔好,睇佢D果實就知。

如果係生爛果實,咁呢樖就唔要得啦。
頭先同嚴生傾完
佢見到post都話多謝你咁大力屌佢咁仆街

不過佢好似有料爆個偽潤財

之前嚴生因為呂生朋友關係入左膠安
咁當時狗公係leader之一
又係對女關懷致極 對仔就刻薄
仲記得練升旗時佢係到用廣東話唱義勇軍進行曲

過咗去都廢事屌佢啦
如果有料爆狗公財啲野當然歡迎
頭先同嚴生傾完
佢見到post都話多謝你咁大力屌佢咁仆街

不過佢好似有料爆個偽潤財

之前嚴生因為呂生朋友關係入左膠安
咁當時狗公係leader之一
又係對女關懷致極 對仔就刻薄
仲記得練升旗時佢係到用廣東話唱義勇軍進行曲

過咗去都廢事屌佢啦
如果有料爆狗公財啲野當然歡迎

狗公財前排洗埋禮

幾時既事?
好撚憎狗公財

利申:同佢打過交
最記得返過好似仰望之家
去個hall到唔同組係到dem beat
我個組好似叫乜撚野大板牙

hey man大板牙!
yo man 大板牙!

好耐歷史

每次去佢地既「團契」真係好戇鳩
去到一個過場成班耶撚就會係咁叫口號
識人返緊永光堂,有冇得救返佢出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞