[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
永光書院學生 之前禮拜六日約佐班唔信教嘅同學返學校打波,班耶撚已經霸撚住個場,於是係隔離嘅自閉場打波。由於小弟係學校有意無意不斷宣傳永光信教係有幾仆街,跟著啲導師叫佐個秘書來趕我地走。我地哦佐一聲都係無走,兩分鐘後叫佐個體育呀sir落來,我尊重個呀sir跟著走撚佐,全程用佐十分鐘都無。

係咪喪坤個八婆秘書?

Noel

喪坤冇做啦

畢咗業七年點知喪坤既近況
永光書院學生 之前禮拜六日約佐班唔信教嘅同學返學校打波,班耶撚已經霸撚住個場,於是係隔離嘅自閉場打波。由於小弟係學校有意無意不斷宣傳永光信教係有幾仆街,跟著啲導師叫佐個秘書來趕我地走。我地哦佐一聲都係無走,兩分鐘後叫佐個體育呀sir落來,我尊重個呀sir跟著走撚佐,全程用佐十分鐘都無。

唔信教仲敢番永光打波

星期六係屬於教會架 呢個冇得呦

Btw,得閒去搞下事,挑下佢地機

個體育阿sir應該係姓梁
細個返過幾年 可能仲細冇咩發覺啲人有幾痴線,我食杯麵仲關心我係咪唔夠錢食飯
但好似好多有錢人,又住咩九龍塘兩層果啲
我返仰望

你番既年份係幾時?

唔記得啦,整係記得返果次係2007年好似
最記得返過好似仰望之家
去個hall到唔同組係到dem beat
我個組好似叫乜撚野大板牙

hey man大板牙!
yo man 大板牙!

同年代喎,我筋斗雲

大陣象,大火團年代

我果陣返好似叫大熊
最記得返過好似仰望之家

hey man大板牙!
yo man 大板牙!

同年代喎,我筋斗雲

大陣象,大火團年代

我果陣返好似叫大熊

相認

咁都相認到,不過好多年前我都唔記得曬啲人
唔知喪坤幾時會退休呢

有排先退
唔知喪坤幾時會退休呢

有排先退

前排睇佢白髮多左

梗係啦 佢做校長壓力咁大有白髮唔出奇
以前我地個年代佢仲係黑髮
最記得返過好似仰望之家

hey man大板牙!
yo man 大板牙!

同年代喎,我筋斗雲

大陣象,大火團年代

我果陣返好似叫大熊

相認

每次都大把永光受害者相認

永光堂係耶教敗類
一竿打沉成船人

我果陣返好似叫大熊

相認

永光堂係耶教敗類
一竿打沉成船人

咁又唔只
香港都好多仆街教會

三大極端:永光,錦光,主恩會

漏咗611

永光堂係耶教敗類
一竿打沉成船人

咁又唔只
香港都好多仆街教會

三大極端:永光,錦光,主恩會

漏咗611

仲有大把痴線異端極端教會

其實「中華基督教會」係咪算係正規老牌子?
利申:對教會背景零認識

以前小學比同學帶咗返去,正正就係狗公財果cell(當時好似係大火團),細細個諗住去玩下咁,都冇留意啲乜。返咗幾次冇返。

之後到咗中學,唔記得中二定中三,有個中學同學又叫咗我返,開始諗住返去玩下,結果之後覺得佢地好好人,個個星期都返,當時已經轉咗做翱翔軍,期間都叫咗唔少同學返,不過冇個返長。

之後到咗中四既時候,佢地見我返咁耐都未升家員,就開始係咁叫我升家員,之後我去左交表同in家員,不過就一直都過唔到。不過果時就開始諗,上帝係唔係真係咁睇一個人呢?去到中五就開始慢慢用唔同理由唔返,離開左。

之後有次佢地佈道會係咁叫我返,咁我見冇乜事做,返去望下咁,見到當時一齊返教會既人好多都走晒,有幾個就做咗助導/升咗團。

依家諗返起,就會覺得自己當時係唔係痴線,個個星期都返,平日有嘢做又會返去搞到夜返屋企。諗起都覺得自己撞邪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞