[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
中學個陣成日比個同學叫我去玩佢地啲活動
見去打下波做運動咪去下
之後啲耶西成日埋黎哄我入會
去過三兩次啲崇拜
個個唱歌都好撚high
到某啲位又會喊晒口
心諗做乜撚
之後就無再去過

個陣我讀永光個陣戇鳩到決左志
之後俾校內既耶撚逼左入去返
返返下崇拜感覺唔到唔對路好有邪教feel
唔對路當然想走啦
當時因為學業理由唔返就俾個教畜同耶撚批鬥
中五畢業之後我就冇返過去
依家返去天主教教會既彌撒感覺唔錯
下個月就會領洗

天主教係最安全

我都係天主教教友

番荃灣山上面個間 (唔好起錯底 冇做輔祭個D)

我中學個陣領洗完,我老母就跟住我上慕道班 但係過左幾年左右 佢本身冇join小組個D 淨係每個禮拜日番彌撒 可能佢覺得同其他教友冇乜交流 跟住近呢幾個月開始跟人番基督教會

荃灣山上淨係得聖母領報堂
我返屋企附近既彌撒都係同人冇乜交流
但每次返葛達二聖堂既慕道班都會同啲導師教友有溝通

同埋伍國寶神父真係好好人

好鬼耐冇見佢

對上一次係唔記得幾時入camp

係咪個啲避靜camp?
見去打下波做運動咪去下
去過三兩次啲崇拜
個個唱歌都好撚high
到某啲位又會喊晒口
心諗做乜撚
之後就無再去過

唔對路當然想走啦
下個月就會領洗

天主教係最安全

我都係天主教教友

我中學個陣領洗完,我老母就跟住我上慕道班 但係過左幾年左右 佢本身冇join小組個D 淨係每個禮拜日番彌撒 可能佢覺得同其他教友冇乜交流 跟住近呢幾個月開始跟人番基督教會

我老母話想間間都睇下先

我想知荃灣有冇邊間係
見去打下波做運動咪去下
去過三兩次啲崇拜
個個唱歌都好撚high
到某啲位又會喊晒口
心諗做乜撚
之後就無再去過

唔對路當然想走啦
下個月就會領洗

天主教係最安全

我都係天主教教友

我老母話想間間都睇下先

我想知荃灣有冇邊間係

諗起荃灣611依間邪教
入左去會俾人控制住
見去打下波做運動咪去下
去過三兩次啲崇拜
個個唱歌都好撚high
到某啲位又會喊晒口
心諗做乜撚
之後就無再去過

唔對路當然想走啦
下個月就會領洗

天主教係最安全

我都係天主教教友

好鬼耐冇見佢

係咪個啲避靜camp?

果類啦

同埋唔知點解硬係覺得番天主教既後生仔好少
起碼身邊同學都係番基督教會多
見去打下波做運動咪去下
去過三兩次啲崇拜
個個唱歌都好撚high
到某啲位又會喊晒口
心諗做乜撚
之後就無再去過

唔對路當然想走啦
下個月就會領洗

天主教係最安全

我都係天主教教友

我老母話想間間都睇下先

我想知荃灣有冇邊間係

諗起荃灣611依間邪教
入左去會俾人控制住

好 番去問下佢先

好驚佢出事

天主教係最安全

我都係天主教教友

好鬼耐冇見佢

係咪個啲避靜camp?

果類啦

我返葛達二聖堂成人慕道班好多都係30-50歲既人
20幾歲後生仔淨係得兩三個
識親啲朋友一係唔信教一係就基督教

天主教係最安全

我都係天主教教友

好鬼耐冇見佢

係咪個啲避靜camp?

果類啦

agger

關唔關吸引力事
中學個陣成日都有人話番教會溝女
我身邊都有D識既人 係原本諗住入去溝女 後尾真信左都有

好鬼耐冇見佢

係咪個啲避靜camp?

果類啦

agger

關唔關吸引力事

事實上天主教俾人印象好保守冇乜吸引力
但好處唔會好似班耶撚咁逼你返教會
返慕道班原本有幾個同我差唔多年紀既後生仔返
但最後quit左
你班朋友係咪入耶教溝女俾人發現左被逼去信
永光唔知

錦光的話 個人感覺就真係幾邪下

利申 本身耶撚都頂唔順
永光唔知

錦光的話 個人感覺就真係幾邪下

利申 本身耶撚都頂唔順

第一頁有圖你就知邪唔邪

好鬼耐冇見佢

係咪個啲避靜camp?

果類啦

agger

關唔關吸引力事

但最後quit左

被逼都有

記得考dse個陣 係考場撞到個grad左既師兄 以前係番教會mk食女個type 而家笑笑口代表教會係場外攞支野飲比我同我講加油

好鬼耐冇見佢

係咪個啲避靜camp?

果類啦

agger

關唔關吸引力事

但最後quit左

被逼都有

記得考dse個陣 係考場撞到個grad左既師兄 以前係番教會mk食女個type 而家笑笑口代表教會係場外攞支野飲比我同我講加油

依啲係我估計
通常教會都係唔俾溝女
你個師兄真係好撚虛偽
好似係恩典,個陣比個社長拉咗去以為係個club活動,屌點知係教會

我返過錫安同仰望
錫安啲人煩膠但管得唔嚴
仰望啲人逼你返 唔返會俾人批鬥同捉去問話
恩典我唔清楚
小弟同仰望好大仇口

信錫安啲人係咪傻 雙氧水
永光書院果間 鼓勵組與組之間互相鬥爭
係咁叫你將星期六,日D時間都奉獻哂比教會
以前番過幾個月,好彩果陣冇智能手機 唔係都幾難甩到身
永光書院果間 鼓勵組與組之間互相鬥爭
係咁叫你將星期六,日D時間都奉獻哂比教會
以前番過幾個月,好彩果陣冇智能手機 唔係都幾難甩到身

岩 F1.summer果時返過一日之後 之後無返幾個月 有人打俾我 好似訓導咁問我點解咁反 最後我send email俾個呀head叫佢地D人唔好煩我 咁先甩到身 識有人返到中邪教咁 明明就考dse都係咁返 又迫佢老母個個星期幫佢煮野食 幫永光搞大食會
識fd 話平日1-5朝早要skype讀經同分享

痴撚線

你識顏家樂?

個腦有個樣係度 但唔確實係咪佢

同佢同中學

佢係咪好9

佢以前係學校都幾毒

冇朋友咪易比人呃番教會

佢以前讀asso唔係好多朋友咩

個腦有個樣係度 但唔確實係咪佢

同佢同中學

佢係咪好9

佢以前係學校都幾毒

冇朋友咪易比人呃番教會

佢邊間?

同佢同中學

佢係咪好9

佢以前係學校都幾毒

冇朋友咪易比人呃番教會

佢邊間?

聽人講好似喺poly asso

同佢同中學

佢係咪好9

佢以前係學校都幾毒

冇朋友咪易比人呃番教會

佢邊間?

佢係永光堂好出名?

佢係咪好9

佢以前係學校都幾毒

冇朋友咪易比人呃番教會

佢邊間?

佢係永光堂好出名?

唔清楚 不過上面啲巴打好似個個都認得佢咁 利申:有個中同同佢同一間asso
好似係恩典,個陣比個社長拉咗去以為係個club活動,屌點知係教會

我返過錫安同仰望
錫安啲人煩膠但管得唔嚴
仰望啲人逼你返 唔返會俾人批鬥同捉去問話
恩典我唔清楚
小弟同仰望好大仇口

信錫安啲人係咪傻 雙氧水

唔係雙氧水個間教會
係永光堂既錫安之家
大個左諗返轉頭返教會真係好on9
但唔係最偏激個幾間野
鬼叫老豆老母係耶撚
細細個已經返
星期六日返係每週指定活動
搞到中小學生涯理論上冇乜fd到依家仲有keep contact
人地假日就出去玩
自己就返教會聽道
仲辛苦同悶過返學
最慘係返咁耐以黎我都唔撚信
玩遊戲王召妓王唔得
睇deathnote又唔得
都痴撚線
入面啲小圈子鬥爭仲要複雜過出面
完左ce毅然同個班人斬纜
依家啲fd冇個耶撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞