[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike

好撚興呢啲野
以前返教會要扮一份子

屌 有啲人合埋眼會無啦啦話神比啟示佢 係佢腦海出現一啲景象 無啦啦好感動

啲人會唔會係老吹架
自己知就得架啦
駛鬼同人講咩
有小學同學返呢間
由中學俾阿sir叫返永光,到佢依家差不多結婚
我就慶幸冇返呢間教會,因為頂唔順咁冇空間,星期六日時間都俾哂教會,要同佢食飯玩下都要閒日夜晚或者放假

另外返過一間叫香港基督教會HKCOC,呢間係被定性做異端/極端教會,只有佢地先可以得救,結婚一定要係圍內教會人,成日踩其他教會唔屬靈,佢哋先係最接近神
返咗接近兩年,冇受洗被人踢走,因為覺得我返教會唔係為神,為咗識朋友同r著數
係,我嗰陣好毒又冇乜朋友,覺得我唔順眼都唔使咁樣排斥我囉 聖經嘅愛只有教會內部先有

利申: 返一間正統教會,閒時返下日文教會咁
我就好感恩返自己間教會尊重每個人自由意志,牧者思想又冇離地
中三四五逢暑假都打佢地啲圍內比賽
有小學同學返呢間
我就慶幸冇返呢間教會,因為頂唔順咁冇空間,星期六日時間都俾哂教會,要同佢食飯玩下都要閒日夜晚或者放假

另外返過一間叫香港基督教會HKCOC,呢間係被定性做異端/極端教會,只有佢地先可以得救,結婚一定要係圍內教會人,成日踩其他教會唔屬靈,佢哋先係最接近神
返咗接近兩年,冇受洗被人踢走,因為覺得我返教會唔係為神,為咗識朋友同r著數
係,我嗰陣好毒又冇乜朋友,覺得我唔順眼都唔使咁樣排斥我囉 聖經嘅愛只有教會內部先有

因為佢地覺得你對間耶教冇貢獻

可以咁講啦
佢哋覺得我唔係神所賜嘅關係,所以有人唔so我

閃避球定籃球

主xx. 都有

閃避球定籃球

主xx. 都有

籃球呀

閃避球定籃球

主xx. 都有

籃球呀

啲人返去永光都係打籃球架
恩典之家:大佬黎,不嬲人數多,暑假基本上會過千,有句口號叫1000G。
最黑人憎,最多煩膠,導師助導全部都好老,有D仲會帶埋仔女返教會,有D仲成頭白髮。佢地真係好黑人憎,係連其他家都會笑鳩佢地。

有大想知再講多D
識得條錫安耶撚痴撚線。。。
難為我要笑笑口應佢講教會d野

邊個邊個 有冇特徵
而家仲有真正既耶教咩
唔係全部都信哂“普世價值”咩
而家仲有真正既耶教咩
唔係全部都信哂“普世價值”咩

未番曬所有耶教
唔太清楚

好多教會都係左膠底
乜都講大愛包容
有小學同學返呢間

香港神的教會?🤔
中學個陣成日比個同學叫我去玩佢地啲活動
見去打下波做運動咪去下
之後啲耶西成日埋黎哄我入會
去過三兩次啲崇拜
個個唱歌都好撚high
到某啲位又會喊晒口
心諗做乜撚
之後就無再去過

我都係
中學有次喺球場有個叫我同班朋友一齊去打下波
條友間唔中又會打比我吹水吹唔停 毒撚唔識stop佢
本身淨係打波我都ok, 只係完左mark大眼望住佢地祈禱笑下
但仲有其他野令我覺得好chur, 之後就直接block 9左佢
中學個陣成日比個同學叫我去玩佢地啲活動
見去打下波做運動咪去下
之後啲耶西成日埋黎哄我入會
去過三兩次啲崇拜
個個唱歌都好撚high
到某啲位又會喊晒口
心諗做乜撚
之後就無再去過

我都係
中學有次喺球場有個叫我同班朋友一齊去打下波
條友間唔中又會打比我吹水吹唔停 毒撚唔識stop佢
本身淨係打波我都ok, 只係完左mark大眼望住佢地祈禱笑下
但仲有其他野令我覺得好chur, 之後就直接block 9左佢

佢地乜柒都祈禱真係好煩
最戇鳩就係佢地食飯前祈禱話咩枱上食物得到潔淨、神賜佢地食物等等
心諗: 你班耶撚有冇邏輯 食物係人地種出黎而唔係神將啲食物從天而降
真正信穌哥既人係唔會乜柒都祈禱一餐同睇聖經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞