[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike

應該係亂up

其實唔係啦啦啦
當聖靈充滿果陣,你求聖靈進入你
你會感到舌頭發熱,但你都係無聲既
但好多人會模仿人地,通常會啦啦啦咁發出d聲
但其實你無論講咩都係方言
有人會唱歌tim

問題 到底佢講緊讚神既說話定鬧緊神
定神聽唔明廣東話

話係聖靈幫緊你祈禱
話人既意志(啫係人既說話)未必知自己真正既需要
所以要靠聖靈(啫係用方言禱告既方式)幫你傳遞

講真 你都唔知佢講乜 你咁信佢?
之前有個fd有學外語 曾經去過類似咁既教會 聽到出面條友講方言 係有意思呀 不過係鬧緊上帝 可能條友都唔知自己講乜 其他人仲跟住講amen amen

其實方言係聖經上都有幾種
1. 別國的語言
2.靈的語言
3.用靈禱告
分別都有唔同既表示方式同意思

但天主教聲明方言並不是聖靈降臨 因為宗徒需要傳教先會有方言
好多年前返過樂富永光,係咪一樣,無返好多年唔係好識分

永光書院同永光堂係一樣
個間永光堂就係班水魚捐錢俾班耶撚起

以前返過一排就成撚日叫我決志,我同佢講我屋企信佛教裝香好難接受到,咁條撚屌就話啲神佛唔裝香就唔會保祐你,同黑社會無分別,我心諗你個咩比喻,之後都唔撚返

我都返左兩個星期教會 之後有次聚會比五六條友圍撚住 哂 逼撚左我去決志
好撚恐怖
之前俾人捉過聖誕返去 好似邪教式聚會 成班喺度嗌

永光堂所謂既「崇拜」成日係自己腦海loop返出黎

唉屌你講起搞到深藏腦海的恐怖記憶掘返出黎

因為我都係校友

幾時grad

2010 grad

會考grad定預科grad

我升埋預科

CE Grad炸

因為我都係校友

幾時grad

2010 grad

我升埋預科

CE Grad炸

同屆

柏巴你憎唔憎一個姓陳既教電腦同數學(唔係英文)老師

陳志雄?

2010 grad

我升埋預科

CE Grad炸

同屆

陳志雄?

yes

哦 依個教畜本身有問題
以前佢係電腦堂自爆high過野

CE Grad炸

同屆

陳志雄?

yes

哦 依個教畜本身有問題

當年佢教你?

當年佢有教過我
不過我都廢事自爆自己係邊個
記得初中個陣條教畜代課係我地面前自爆係外國讀書食白粉

陳志雄?

yes

哦 依個教畜本身有問題

當年佢教你?

當年佢有教過我

起下你底我知你邊位啦

往事就唔想再提啦
我唔想同依間垃圾學校再扯上任何關係

yes

哦 依個教畜本身有問題

當年佢教你?

當年佢有教過我

起下你底我知你邊位啦

往事就唔想再提啦
我唔想同依間垃圾學校再扯上任何關係

咁你識唔識有條友姓嚴條刷鞋仔

識得 口水佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞