[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
最記得返過好似仰望之家
去個hall到唔同組係到dem beat
我個組好似叫乜撚野大板牙

hey man大板牙!
yo man 大板牙!

同年代喎,我筋斗雲

當時我應該中一
都成10年前

巴打係永光讀?

冇比人洗腦咪算偷笑

你啱
通常冇另一個宗教底既人入去讀書好大機會俾人洗腦
永光堂專係搵啲乜都唔識既人入教
然後洗佢地個腦搞到同屋企人差哂

害人不淺

見到有啲同學同師弟師妹俾間野洗哂腦真係冇眼睇
好撚憎狗公財

利申:同佢打過交

Detail

個時係永光書院入面,準備全個組出去食飯(好似係),之後佢行埋黎同我傾下計,唔記得佢講咩,之後我嬲撚到一拳打埋去,跟住就有個家員埋黎拉開我,睇得出狗公財想還拖不過無 之後就走左無同佢地去食飯

幾時既事?
巴打,你就好啦
以我所知,好多人都想打柒狗公財

好似係11年
狗公財真係好撚博打,把口又仆街

點解我冇份打
Btw,都話佢對女好,對仔就差到仆街

對仔既話,初頭好,之後就慢慢開始仆街。
對女就。。。 唔講啦

開頭搭曬膊頭咁
屌,懶係fd
之後就剩日借d倚搞(打)人,人地搞番佢就屌番柒人
講野又難聽又仆街,但又成日嫌人講野難聽
自己先係最仆街果個

狗公財點扑街法巴打舉個實例來聽吓,因我識得個教徒又係好扑街,翻教會係為左識多d人攞著數,而平時講嘢好刻薄,為求利益總是踩低人抬高自己。總之所有扑街野幾乎可在他身上搵到。

當時我應該中一
都成10年前

巴打係永光讀?

冇比人洗腦咪算偷笑

你啱
通常冇另一個宗教底既人入去讀書好大機會俾人洗腦
永光堂專係搵啲乜都唔識既人入教
然後洗佢地個腦搞到同屋企人差哂

害人不淺

見到有啲同學同師弟師妹俾間野洗哂腦真係冇眼睇

有d比人洗完腦就係咁批鬥人

依啲人係班神父眼中已經係死咗
去到批鬥依個地步真係冇得救

個時係永光書院入面,準備全個組出去食飯(好似係),之後佢行埋黎同我傾下計,唔記得佢講咩,之後我嬲撚到一拳打埋去,跟住就有個家員埋黎拉開我,睇得出狗公財想還拖不過無 之後就走左無同佢地去食飯

幾時既事?
巴打,你就好啦
以我所知,好多人都想打柒狗公財

好似係11年

點解我冇份打

對女就。。。 唔講啦

開頭搭曬膊頭咁
屌,懶係fd
自己先係最仆街果個

狗公財點扑街法巴打舉個實例來聽吓,因我識得個教徒又係好扑街,翻教會係為左識多d人攞著數,而平時講嘢好刻薄,為求利益總是踩低人抬高自己。總之所有扑街野幾乎可在他身上搵到。

佢會冇啦啦搞9你,之後就話玩下
把口唔識收,成日針住人地d缺點,過去
自己明明肥毒矮柒,比人吋就屌番人唔識尊重
試過比佢周圍笑我唱歌難聽,d說話講得幾難聽,明明自己唱歌仲懶聽
都冇人笑佢
當然啦,宜d只會對仔或醜女做,唔會對靚女咁,因為佢對靚女特別好

頭先有個巴打話試過打柒佢,如果比着我都會咁做,咁既地方我最多以後唔去,但唔明點解你地咁忍得佢?

好似係11年

點解我冇份打

對女就。。。 唔講啦

開頭搭曬膊頭咁
屌,懶係fd
自己先係最仆街果個

試過比佢周圍笑我唱歌難聽,d說話講得幾難聽,明明自己唱歌仲懶聽
都冇人笑佢
當然啦,宜d只會對仔或醜女做,唔會對靚女咁,因為佢對靚女特別好

頭先有個巴打話試過打柒佢,如果比着我都會咁做,咁既地方我最多以後唔去,但唔明點解你地咁忍得佢?

俾我唔忍打獲佢啦

點解我冇份打

對女就。。。 唔講啦

開頭搭曬膊頭咁
屌,懶係fd
自己先係最仆街果個

都冇人笑佢

俾我唔忍打獲佢啦

以前太純

我識果個耶撚唔係你地講果間教會,係香港老字號好正規的,即係唔關教會事,係個死扑街個人問題,把死人口講野刻薄到極點,開口埋口咒人死,佢對人稍有小小唔滿意就周圍唱衰人,永遠有佢講冇人講,寬己嚴人。擺明係利用教會圈子爭取利益,因佢接的裝修工程客戶都是教會的人,唔明佢呢種人點解仲未得到報應。好多時係一部份扑街攪到人對耶教反感,而最可惜係教會被d死扑街利用左。
所有基督教係垃圾,同邪教冇分別
基督教成個共產黨咁,唔啱聽就恰鳩你
唔信就恰鳩你
我啲親戚成日搵細路嚟講教,我細個又係俾佢地講耶穌
最弊細個係聽佢地講,去祈吓禱咁
大咗就發現,根本信嘅人都好垃圾,冇個真真正正好
有fd係基督教徒,同幾個教友扑野,又要唔戴套

佢同我老死,所以我就避免同佢講呢啲,講吓女就算,佢都冇向我傳教,都係佢自己揀
親戚都對我算好,但係我真係唔會信教
要信都寧願信天主教

另外,永光呢間野係真係垃圾
啲所謂神父,講野好鬼死衰
復活節分餅見你未受洗好似已經係異類咁,叫你反省吓
上年返過一次 因為係高登見到類似嘅post
但係搵唔到方法入小組
唔信就恰鳩你

佢同我老死,所以我就避免同佢講呢啲,講吓女就算,佢都冇向我傳教,都係佢自己揀
要信都寧願信天主教

天主教/公教真係正氣好多

利申 中學catholic 要讀聖經 感覺公教比較導人向善
唔信就恰鳩你

要信都寧願信天主教

基督教冇神父

伍山河個條神棍牧師
永光書院學生 之前禮拜六日約佐班唔信教嘅同學返學校打波,班耶撚已經霸撚住個場,於是係隔離嘅自閉場打波。由於小弟係學校有意無意不斷宣傳永光信教係有幾仆街,跟著啲導師叫佐個秘書來趕我地走。我地哦佐一聲都係無走,兩分鐘後叫佐個體育呀sir落來,我尊重個呀sir跟著走撚佐,全程用佐十分鐘都無。
唔信就恰鳩你

要信都寧願信天主教

基督教冇神父

伍山河個條神棍牧師

香港地大把
牧牧相衛

講幾句聖經就可以做牧師
唔似天主教神父要入修院一段時間先可以晉鐸
永光書院學生 之前禮拜六日約佐班唔信教嘅同學返學校打波,班耶撚已經霸撚住個場,於是係隔離嘅自閉場打波。由於小弟係學校有意無意不斷宣傳永光信教係有幾仆街,跟著啲導師叫佐個秘書來趕我地走。我地哦佐一聲都係無走,兩分鐘後叫佐個體育呀sir落來,我尊重個呀sir跟著走撚佐,全程用佐十分鐘都無。

係咪喪坤個八婆秘書?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞