[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
拉登牧師召喚
返過大風團,十幾年前

少年團定青年團
依個團我未聽過

少年團

係仰望之家

見到仰望諗起狗公財同八婆Noel

呃蝦條既狗公財

偽潤財
之前無野做跟d fd番個普通教會都頂唔順 個feel真係好似邪教咁 祈禱每講完一句之後 個個都大聲講amen 唱歌個陣又個個都舉晒手 唔講以為去左殊樂畢比

d囡囡太大壓力好易食
規舉係唔拍得拖
所以食幾件先俾人發現
黃大仙區兩大毒瘤: 永光堂 博恩浸信會

agger
返過兩三個月永光堂,最後因為唔想返就唔聽電話唔覆wtsapp就不了了之

之前因為親威所以去咗荃灣一間教會,嗰時請咗個類似東南亞既人分享自己死過返生既經歷
條友話自己比人斬甩咗個頭,但因為主所以復活 又叫人摸佢條頸,屌諗起都覺得on9
好多年前有fd返過, 做家員,跑數跑到仆街
不過聽聞d囡幾正
之前無野做跟d fd番個普通教會都頂唔順 個feel真係好似邪教咁 祈禱每講完一句之後 個個都大聲講amen 唱歌個陣又個個都舉晒手 唔講以為去左殊樂畢比

有無同教主做特殊既殊樂畢比
Btw以前中學有抑鬱症個陣俾阿媽捉左去教會「洗滌心靈」
去第一次已經頂唔順,大部分人開始喊個陣覺得唔對路走左
更加令我堅決唔入教
返過兩三個月永光堂,最後因為唔想返就唔聽電話唔覆wtsapp就不了了之

之前因為親威所以去咗荃灣一間教會,嗰時請咗個類似東南亞既人分享自己死過返生既經歷
條友話自己比人斬甩咗個頭,但因為主所以復活 又叫人摸佢條頸,屌諗起都覺得on9

荃灣邊間教會 好有興趣知
斬甩左個頭真係好撚恐怖
利申: 返開天主教葛達二聖堂

伍山河牧師:「假如教會會友都是基層人士的話,對教會的長遠發展非常不利。所以我們 (五旬節聖潔會永光堂) 開展幾年之後,就減少向永光書院傳福音的幅度,而更多去一流的中學做福音工作。教會最重要的是人才,因為教會要做很多重要的工作。如果會友都是中下階層的人的話,將來很難有足夠的人才去做更多事。比如説,如果全部會友都不能入讀大學,或僅僅可以上大學,他們在才智和領導力上都會比較弱。因為堂會當時處於「橫頭墈」區,區内沒有Band one的學校,所以Band one學校的人才我們真的要去尋找的。我們一位牧師有4個學位1個文憑,這樣的人才在當時永光學校恐怕長時間都不能培養出來。」

樂富好多基層又點計呀伍神棍
返過大風團,十幾年前

柏木巴
我有事想搵你傾下
介唔介意留低telegram

我冇telegram

成班撞哂邪
柏木巴
我有事想搵你傾下

我冇telegram

咁我點pm 你

巴打係咪高登反耶小子
想了解下611
係咪有Tg gp?
柏木巴
我有事想搵你傾下

我冇telegram

咁我點pm 你

我真係有d 野想同你講

Telegram: Louis921
我好少玩telegram

揸mic個條女喊哂口做乜鳩
同埋藍衫個八婆聽啲巴打講係癲婆黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞