[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
返過大埔個間,覺得佢地好撚假
俾人係咁叫我改信基督教

利申:有天主教信仰

成班sales係咁水人轉信仰真係

交數人生

諗返班人渣真係想嘔
老老實實 天主教有啲神父戀童係事實
依樣野歸咎於教會太保守唔俾神父結婚
加上教宗唔係我地班教徒一人一票選出黎

當然耶教當中會有啲好人
雖然我有啲親戚係耶撚
不過佢地唔做啲令人反感既野我唔會攻擊佢地

每個宗教都係會洗腦
但有意識同有判斷能力去信就冇問題
依個post係針對某部份冇意識同盲目去信既耶撚
一個教會衰自然會累死其他教會俾人既印象

重申小弟係針對永光堂 611同錦光堂依三間野既質素 完全冇攻擊過其他耶教教會

巴打好野
返過大埔永光堂
但好似又冇咁嚴重
係會見到有人唱歌嗰陣舉手,但其實又唔係好多人會咁
同埋佢地都冇逼人奉獻同埋逼人R新人返嚟
間教會反而好窮
其實兩間都永光點解會咁唔同

不過唱到舉手真係好膠

下面有巴打講大埔永光堂,永光堂既唔會好得去邊
俾人係咁叫我改信基督教

交數人生

諗返班人渣真係想嘔

你唔傳福音?
你唔想將耶穌既愛分比其他人咩

當街幫人決志
俾人係咁叫我改信基督教

交數人生

諗返班人渣真係想嘔

你唔傳福音?
你唔想將耶穌既愛分比其他人咩

當街幫人決志

亂咁幫人決志遲早出事
返過一排恩典
好記得有一次完左崇拜
要上啲課室到傾計
個導師問啲助導同家員
如果火燭你只可以帶一樣野走你地會帶咩
個撚個都答聖經
之後就喊住話我本聖誕係助導送比我,好有紀念價值
假撚到呢
天主教
樓主邊個堂區

聖文德堂區
慕道班就返葛達二聖堂區

原來樓主係慕道班領洗

我係細細個番主日學 一級級升上去冇番過慕道
返過一排恩典
好記得有一次完左崇拜
要上啲課室到傾計
個導師問啲助導同家員
個撚個都答聖經
假撚到呢

仲有導師問你如果係猶大,你會唔會出賣耶穌
D 人個個都話唔會,話唔會做對唔住耶穌既野
有人仲話如果佢背叛左耶穌,佢會吞槍自殺

猶大唔出賣耶穌 耶穌就唔會釘十字架 耶穌唔釘十字架 你就冇得撈㗎啦喎 你驚唔驚呀
天主教
樓主邊個堂區

聖文德堂區
慕道班就返葛達二聖堂區

原來樓主係慕道班領洗

我係細細個番主日學 一級級升上去冇番過慕道

以前小學讀天主教小學
之後入左永光讀
依家上左慕道班一年幾 四月中領洗
慕道時間好長 有啲人頂唔順走鬼埋
返過一排恩典
好記得有一次完左崇拜
要上啲課室到傾計
個導師問啲助導同家員
個撚個都答聖經
假撚到呢

仲有導師問你如果係猶大,你會唔會出賣耶穌
D 人個個都話唔會,話唔會做對唔住耶穌既野
有人仲話如果佢背叛左耶穌,佢會吞槍自殺

猶大唔出賣耶穌 耶穌就唔會釘十字架 耶穌唔釘十字架 你就冇得撈㗎啦喎 你驚唔驚呀

有聲既
比個某位親戚導咗我去荃灣 611,懷住見識下嘅心情暫時去咗兩次。

啲人唱歌又舉晒手又喊晒口,好撚恐佈

不過啲女 ok 正,可能我眼角低

靚女度:●●●●○
瘋癲度:●●●○○(暫時)

靚女度同瘋癲度成正比
要爆靚女度就要去瘋癲度4lv以上嘅教會

我認我係為咗溝女先去
比個某位親戚導咗我去荃灣 611,懷住見識下嘅心情暫時去咗兩次。

靚女度同瘋癲度成正比

我認我係為咗溝女先去

D女癲嫁
溝都唔好溝耶

今晚我應該會再去「參觀」𥄫女,純粹花生mode鳩hea

靚女度同瘋癲度成正比

我認我係為咗溝女先去

D女癲嫁
溝都唔好溝耶

今晚我應該會再去「參觀」𥄫女,純粹花生mode鳩hea

留名睇報告

好撚興呢啲野
以前返教會要扮一份子

屌 有啲人合埋眼會無啦啦話神比啟示佢 係佢腦海出現一啲景象 無啦啦好感動
話說611啱啱開個陣
我同我個fd貪得意上過去鳩fing
見到個環境係打晒冷震
上到去你見到一班keep住微笑嘅人
佢地之間嘅互動
個種融合和諧嘅感覺反而令我覺得不寒而慄
我個fd同時睇緊佢地d board,然後勁大聲咁同我講d內容有幾反智,瘋狂恥笑佢地
結果我地係畀疑似611職員趕咗出去
自此我經過個頭就諗起邪教基地四個字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞