[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
恩典之家我屌你老母
返撚七年浪費我青春
呢間垃圾教會令我錯過好多野

俾佢教過好仆街
佢堂上自爆係英國讀書食白粉
正一道友教畜
道友陳係考評局既人
當年小弟因為唔信教同有天主教信仰俾佢係成積做手腳
八年前既事我都仲記得
自從個件事我好憎恨基督教

貼個白粉友出黎啦

白粉友個張相以前係舊登有
不過已經死咗圖啦
恩典之家:大佬黎,不嬲人數多,暑假基本上會過千,有句口號叫1000G。
最黑人憎,最多煩膠,導師助導全部都好老,有D仲會帶埋仔女返教會,有D仲成頭白髮。佢地真係好黑人憎,係連其他家都會笑鳩佢地。

有大想知再講多D

穩定超越一千人嘛 屌 唔到就開家員
做過家員 因為同其他大組傾電話 比人降 又再升返我
恩典之家我屌你老母
返撚七年浪費我青春

講多d 啊
恩典我未去過,但d 導師個個老野咁,睇樣都知食古不化既樣

根本就係 走得快好世界
班老野好撚敏感 個次我同一個姊妹有講有笑就問我地係咪講是非 要我地唔好再搵大家
恩典之家:大佬黎,不嬲人數多,暑假基本上會過千,有句口號叫1000G。
最黑人憎,最多煩膠,導師助導全部都好老,有D仲會帶埋仔女返教會,有D仲成頭白髮。佢地真係好黑人憎,係連其他家都會笑鳩佢地。

有大想知再講多D

同人傾電話就降咁on9

屌 係啊 佢仲叫我諗自己究竟做錯啲咩
我個時太細個 唔知係度喊乜
我話諗唔到 之後就降我
佢個時成日查我電話
恩典之家我屌你老母
返撚七年浪費我青春

講多d 啊

根本就係 走得快好世界
班老野好撚敏感 個次我同一個姊妹有講有笑就問我地係咪講是非 要我地唔好再搵大家

你仔既,你同女講野佢都即拉開你地

我女 我就係唔明

有大想知再講多D

同人傾電話就降咁on9

屌 係啊 佢仲叫我諗自己究竟做錯啲咩
我個時太細個 唔知係度喊乜
我話諗唔到 之後就降我
佢個時成日查我電話

個時幾大到
查咩9,del record 咪得

個時十六歲
恩典之家我屌你老母
返撚七年浪費我青春

講多d 啊

根本就係 走得快好世界

我女 我就係唔明

有冇諗住屌9番佢老母

屌嚟都無用 佢地永遠覺得自己無錯
點會諗到佢地會查

根本就係 走得快好世界

我女 我就係唔明

有冇諗住屌9番佢老母

屌嚟都無用 佢地永遠覺得自己無錯

搵方法造9佢地

例如 公開佢地電話

已轉左新電話幾轉 無哂
永光校舍有幾間課室劃造左住宅/宿舍用途就係俾班耶撚住

學生呢就屈埋廁所隨離d課室仔上堂,他們就有整個班房咁大去住。仲未計朝早沖廁所影響樓下課室上堂
其實返過永光堂既離教者好多都俾班耶撚逼到好盡
導致好多離教者有陰影同情緒病
我自己返過永光堂俾耶撚批鬥搞到有心理陰影
以前小學比同學帶咗返去,正正就係狗公財果cell(當時好似係大火團),細細個諗住去玩下咁,都冇留意啲乜。返咗幾次冇返。

之後到咗中學,唔記得中二定中三,有個中學同學又叫咗我返,開始諗住返去玩下,結果之後覺得佢地好好人,個個星期都返,當時已經轉咗做翱翔軍,期間都叫咗唔少同學返,不過冇個返長。

之後到咗中四既時候,佢地見我返咁耐都未升家員,就開始係咁叫我升家員,之後我去左交表同in家員,不過就一直都過唔到。不過果時就開始諗,上帝係唔係真係咁睇一個人呢?去到中五就開始慢慢用唔同理由唔返,離開左。

之後有次佢地佈道會係咁叫我返,咁我見冇乜事做,返去望下咁,見到當時一齊返教會既人好多都走晒,有幾個就做咗助導/升咗團。

依家諗返起,就會覺得自己當時係唔係痴線,個個星期都返,平日有嘢做又會返去搞到夜返屋企。諗起都覺得自己撞邪

我都係離開之後有返過一兩次,後期係返大鵬cell
2年前開始冇翻 都翻左年幾兩年

一開始係喺屋企冇嘢做跟表哥翻 加入左佢所屬果組 逢星期六翻團契
可能佢呢一組係比較少人
(得廿幾個 其他組係明顯多人啲)
個個星期4 5佢都問我翻唔翻到 我一話唔得閒/唔想翻 佢會好緊張好想我翻到 仲問我點解明知要翻教會都約人 有時仲直頭求我翻 搞到我都唔好意思 斷斷續續翻左年幾
不過後來睇翻連登 發覺佢做到咁冇尊嚴都係有原因

講番團契
就好似校運會 分開一組組坐 又要舉牌又嗌口號咁
所以我表哥呢啲決左志嘅要set target 每個月都要帶新人翻黎搞旺個場 meet唔到target要俾人訓話

一個教會叫人翻去 係為左疊馬 英雄主義 戥腳嘅 有撚用咩

利申 翻過一次星期日差啲瞓著 冇再翻所以冇俾洗腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞