[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
臭朵邪教
細個返宣道會返到初中咁上下無乜呢d野
無講得咁恐怖
父母拜神但唔阻止我地幾個細路返教會
可能覺得返教會個人純品d
後來唔返係自己真係感受唔到個信仰有咩力量
利申 唔歧視基督徒 身邊好多正常既

想聽多d邪教教會痴線野

永光堂以前跑唔夠數既,男既剪光頭,女既剪男仔頭

依個我真係未聽過
好多年前考完公開試,畀朋友拉過返去一日咁大把,好似係玩game嘅日子。
咁其實啲哥哥姐姐好好人冇乜嘢,純粹好想知我決志未。
但係真正令我覺得呢間嘢恐撚怖呢,就係咁多個細組一齊聚喺個大hall度,唱詩祈禱都冇乜嘢,好平常,但係一個類似女傳道人的物體突然開咗一版excel出嚟,Show晒每一組今日有幾多個新人。
我一望,個個組都有新人,好似仲有啲組有多過五個,點知個傳道人突然間冇表情,望撚住台下面嘅大家 ,然後就轉晒語氣咁講嘢。具體內容係點唔記得,大約係好心痛點解大家唔畀多啲心機 ,叫多啲人返嚟榮耀上帝,講吓講吓眼濕濕差啲喊撚咗出嚟
我心諗做乜撚嘢,明明組組都有新人帶返嚟,仲要成個hall差唔多幾百人可以組成鄧不利多的軍隊咁滯你仲想點?然後望望側邊啲細組組長又好似真係心生愧疚咁嘅樣,嗰一刻我就覺得呢間嘢好撚癲。
。。。而且我嗰組冇靚女_>
曾經入過永光堂 亦都比過佢地洗過腦
而家已脫教

煩膠教會早走早著

脫教個下都幾難頂,要面對冇朋友,同咪比人洗左腦既價值觀要變番正常都幾難

呢樣唔難
不過我走果陣曾經說服一個男仔脫教
本身佢都離開左一段時間 但最後因爲無曬朋友
到最後都死死氣返去
條友仔仲要同其他教友講係我拉走佢

條友仔出賣左你
幾時有餓底追擊行動
利申:住附近 有興趣join
好多年前考完公開試,畀朋友拉過返去一日咁大把,好似係玩game嘅日子。
咁其實啲哥哥姐姐好好人冇乜嘢,純粹好想知我決志未。
但係真正令我覺得呢間嘢恐撚怖呢,就係咁多個細組一齊聚喺個大hall度,唱詩祈禱都冇乜嘢,好平常,但係一個類似女傳道人的物體突然開咗一版excel出嚟,Show晒每一組今日有幾多個新人。
我一望,個個組都有新人,好似仲有啲組有多過五個,點知個傳道人突然間冇表情,望撚住台下面嘅大家 ,然後就轉晒語氣咁講嘢。具體內容係點唔記得,大約係好心痛點解大家唔畀多啲心機 ,叫多啲人返嚟榮耀上帝,講吓講吓眼濕濕差啲喊撚咗出嚟
我心諗做乜撚嘢,明明組組都有新人帶返嚟,仲要成個hall差唔多幾百人可以組成鄧不利多的軍隊咁滯你仲想點?然後望望側邊啲細組組長又好似真係心生愧疚咁嘅樣,嗰一刻我就覺得呢間嘢好撚癲。
。。。而且我嗰組冇靚女_>

台下有咁多人個耶撚都唔知足
不過我地要食窮永光堂
係要交數,嗰陣返到差啲做家員就走左
屌你老味中學都未畢業就好似返工咁 做保險慫恿朋友返,個個星期報數,唔達標就話你唔愛神
曾經入過永光堂 亦都比過佢地洗過腦
而家已脫教

煩膠教會早走早著

脫教個下都幾難頂,要面對冇朋友,同咪比人洗左腦既價值觀要變番正常都幾難

呢樣唔難
不過我走果陣曾經說服一個男仔脫教
本身佢都離開左一段時間 但最後因爲無曬朋友
到最後都死死氣返去
條友仔仲要同其他教友講係我拉走佢

條友仔出賣左你

顏家樂條on9仔?

你係邊個
好似係恩典,個陣比個社長拉咗去以為係個club活動,屌點知係教會

我返過錫安同仰望
錫安啲人煩膠但管得唔嚴
仰望啲人逼你返 唔返會俾人批鬥同捉去問話
恩典我唔清楚
小弟同仰望好大仇口

仰望
返過大風團,十幾年前

我大將
耶撚真係好戇尻 ,小學miss係耶撚黎
佢話有一次比人拎刀打劫 個賊成把刀桶入佢到,之後佢話瞬間feel耶穌既力量,成把刀自己彈返出黎 咩事都無, 嗰時小學仲細個 信到十足十
高登個永光堂post有追過,但係前樓主反耶小子唔知去左邊
高登個永光堂post有追過,但係前樓主反耶小子唔知去左邊

你所講既巴打已經係依個post出現左
耶撚真係好戇尻 ,小學miss係耶撚黎
佢話有一次比人拎刀打劫 個賊成把刀桶入佢到,之後佢話瞬間feel耶穌既力量,成把刀自己彈返出黎 咩事都無, 嗰時小學仲細個 信到十足十

穌哥俾力量佢將刀彈返出黎講都冇人信
不如話個賊仔手軟
幾時有餓底追擊行動
利申:住附近 有興趣join

留telegram

有興趣加入,幾時行動(利申:都係住附近)
之前返過另一間 x光堂 又係五旬節聖潔會
其實一唔一樣?
利申:冇再返
恩典
喂果班助導見到我仲乜扮唔識
以前好興打電話煩鳩我架嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞