[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
大約十年前去過一次
跟frd入左個小組
個導師話迎新每人錫我一啖
最後錫左手
然後就冇再去了
以前好多MK妹

堂同書院到呢家都一尻樣
哈韓最多

以前我地個屆都多mk
讀得書既都好少
依家啲學生妹好撚多都係崇泡

星期六返過。男去打波 女坐晒係個操場

Mk妹正好多

你食啦

好啊

巴打你食埋我地個份
前排永光出左個「名人」
做youtuber賣衫炒到好貴俾人屌
最後搞到收咗皮
前排永光出左個「名人」
做youtuber賣衫炒到好貴俾人屌
最後搞到收咗皮

Link

[url]其實肥婆可以搵錢好叻以呢個youtuber為例(7) https://lihkg.com/thread/178216/page/1?ref=ios - 分享自 LIHKG 討論區[/url]
基督新教最大既弊端係化整為零之後,冇一個有效而一致既系統去整合。

變到牧師就係一間教會既山寨王,令到佢可以利用信眾賺錢食女甚至達到佢想要既目的。

另外每個牧師對同一篇甚至係同一句經文既解讀都可以唔同,以致互相攻伐,我話你異端,你又唱返我邪教。
未比人知道信仰既好,就已經先比人見教會既醜陋。

其實任何信仰都係一樣,係要自己思考要自己去尋求,
而唔係訴諸權威,上面講乜就全單接收。
究竟你所信緊既係真係果一位神,定係果位牧師/神父所描繪既神?

少少
今日拜山同一個信耶教既親戚討論過耶教既問題
佢就同我講逼一個人去信教係冇用
要有自己既判斷能力同意志去信先係正確
就算人地信其他宗教都要識得去尊重人地既決定
順便一提 我親戚之前係伯特利神學院讀過神學
亦都知道永光堂有好多依類敵基督既人

人地當生意咁做邊係傳道
搭單問下果間 611 係咪邪嘢嚟?

611好恐怖 好多年前比人捉去返過一次
個個喊曬口咁又口up up

願聞其詳

親共垃圾教會

人地當生意咁做邊係傳道

大茶飯

我親戚就覺得依班人唔係信教
只係為自己利益
讀過神學既人思想都會比較開明

想問點樣先算係敵基督?
諗起之前有個同學日鳩日問我返唔返教會
仲同我講話佢個間教會有人行神蹟
唔知咩斷手指骨比佢個乜鳩師母摸完就話唔撚痛
心諗做乜鳩

想問點樣先算係敵基督?

簡單啲黎講永光堂依班人拎住穌哥個名去呃人
穌哥就講過我地要愛主愛人
但依班人唔愛主亦都唔愛人
眼中只係為咗錢同不擇手段去逼害啲離教者
簡單啲黎講依班人係敵基督既法利塞人

想問點樣先算係敵基督?

簡單啲黎講永光堂依班人拎住穌哥個名去呃人
穌哥就講過我地要愛主愛人
但依班人唔愛主亦都唔愛人
眼中只係為咗錢同不擇手段去逼害啲離教者
簡單啲黎講依班人係敵基督既法利塞人

我都覺得佢地似法利塞人

近排四旬期睇若望福音就講班法利塞人
依班法利塞人去質疑同不擇手段去陷害穌哥
其實永光堂班人所做既野正正就係法利塞人所做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞