[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike

Detail

個時係永光書院入面,準備全個組出去食飯(好似係),之後佢行埋黎同我傾下計,唔記得佢講咩,之後我嬲撚到一拳打埋去,跟住就有個家員埋黎拉開我,睇得出狗公財想還拖不過無 之後就走左無同佢地去食飯

幾時既事?
巴打,你就好啦
以我所知,好多人都想打柒狗公財

好似係11年
狗公財真係好撚博打,把口又仆街

點解我冇份打
Btw,都話佢對女好,對仔就差到仆街

對仔既話,初頭好,之後就慢慢開始仆街。
對女就。。。 唔講啦

開頭搭曬膊頭咁
屌,懶係fd
之後就剩日借d倚搞(打)人,人地搞番佢就屌番柒人
講野又難聽又仆街,但又成日嫌人講野難聽
自己先係最仆街果個

好討厭班人 特別係啲組長 好似受左好多屈辱 成日係度喊 (可能係佢個組得小貓三四隻 )

幾時既事?
巴打,你就好啦
以我所知,好多人都想打柒狗公財

好似係11年
狗公財真係好撚博打,把口又仆街

點解我冇份打

對女就。。。 唔講啦

開頭搭曬膊頭咁
屌,懶係fd
自己先係最仆街果個

好討厭班人 特別係啲組長 好似受左好多屈辱 成日係度喊 (可能係佢個組得小貓三四隻 )

你講緊狗公財?

不 講緊我以前返荃灣主xx

點解我冇份打

對女就。。。 唔講啦

開頭搭曬膊頭咁
屌,懶係fd
自己先係最仆街果個

你講緊狗公財?

不 講緊我以前返荃灣主xx

傳導就最假
恩典之家:大佬黎,不嬲人數多,暑假基本上會過千,有句口號叫1000G。
最黑人憎,最多煩膠,導師助導全部都好老,有D仲會帶埋仔女返教會,有D仲成頭白髮。佢地真係好黑人憎,係連其他家都會笑鳩佢地。

有大想知再講多D

想知
其他家點笑9佢地

佢地件家衫(姐係類似班衫咁,每次返去都要著,唔著係奇葩)係彩虹色!
係阿你冇聽錯冇睇錯係彩虹色阿我屌!
好似係上年暑假見到佢地水戰著呢件
我毫不留情咁笑左出黎
媽阿咁樣衰都著得出街係咩事?
好撚恐怖
之前俾人捉過聖誕返去 好似邪教式聚會 成班喺度嗌

永光堂所謂既「崇拜」成日係自己腦海loop返出黎

唉屌你講起搞到深藏腦海的恐怖記憶掘返出黎

因為我都係校友

幾時grad

2010 grad

會考grad定預科grad

我升埋預科

CE Grad炸

同屆

柏巴你憎唔憎一個姓陳既教電腦同數學(唔係英文)老師

其實點解要憎佢既?
佢都好似好好人呀
依家佢仲做埋神學生
中學番過年幾 星期三最on9 奪命追魂call
中學番過年幾 星期三最on9 奪命追魂call

利申 恩典
永光我就算啦
不過到呢家我都好尊敬尹sir
尹sir超好人

尹sir同教中文既Ms張係我啟蒙老師黎
我以前同尹sir係好friend個種

ms cheung 係教得幾好 教書都會好有準備
但係佢真係好偏心成績好既學生
成績唔好個D(姐係我)
真係廢鳩事理你
絕對唔係我🍇個D成績好既人
我同佢地都好FD
但係好多人都有講過呢個女人好偏心 唔係淨係的一個咁講

仲有 佢地中文組前幾年仲逼走左個老師
柏巴
我呢個post應該最後一次講 之後唔提同唔好quote ok?

以前我係憎佢以為成績好少少就擦鞋,但當然係心入面個句,我自己當時到畢業都冇乜同佢兩句。
不過近年佢真係修補咗唔少人敵對關係,呢件係真,我都俾佢打動咗,包括最近有個同學離世佢都關心左個老死。

至於你點睇佢我唔可以左右你,咁始終佢以前衰,我仲記得F5佢同文科部分人由fd變敵對

算數啦我唔提佢
過去咗就過去咗
搞佢對我冇好處
以前既事我都一筆勾銷
反正條友依家點我WFC
我畢左業七年我冇謂去再搞人
如果我要搞佢既話我搵神父告十次解都冇用

俾你咁講原來不經不覺咁多年

係呀 已經七年啦
不過依家冇必要搞自己母校
要搞就搞永光堂依間邪教

有咩分別 都係咁19
大家都是永光 不用分這麼細

Btw有冇聽聞龍sir同張勁呢兩位牧師有咩同永光堂有關既野咁

張勁都好似走埋 定唔知係咪放假
柏巴
我呢個post應該最後一次講 之後唔提同唔好quote ok?

以前我係憎佢以為成績好少少就擦鞋,但當然係心入面個句,我自己當時到畢業都冇乜同佢兩句。
不過近年佢真係修補咗唔少人敵對關係,呢件係真,我都俾佢打動咗,包括最近有個同學離世佢都關心左個老死。

至於你點睇佢我唔可以左右你,咁始終佢以前衰,我仲記得F5佢同文科部分人由fd變敵對

算數啦我唔提佢
過去咗就過去咗
搞佢對我冇好處
以前既事我都一筆勾銷
反正條友依家點我WFC
我畢左業七年我冇謂去再搞人
如果我要搞佢既話我搵神父告十次解都冇用

俾你咁講原來不經不覺咁多年

係呀 已經七年啦
不過依家冇必要搞自己母校
要搞就搞永光堂依間邪教

有咩分別 都係咁19
大家都是永光 不用分這麼細

Btw有冇聽聞龍sir同張勁呢兩位牧師有咩同永光堂有關既野咁

龍振明係永光堂牧師
因為以前返永光堂就已經知
後者我唔識得佢

永光堂所有家都係仆街黎
唔信教就會係你校內成績做手腳
如果你返永光堂既所謂「崇拜」同校內週會係有啲分別

咁又唔會做成績咁恐怖

龍振明 張勁宣

前者以前係永光教IT
後者係咩來頭

佢叫張勁唔係叫張勁宣

讀咗五年永光淨係知伍山河 曾寶玲同龍振明

你走咗之後就有嚴律師姚醫生

漏咗個陳芝圜
嚴律師同姚醫生咩人黎?

陳芝圜少年團大佬

陳芝圜走左幾年啦
BTW我搵到一樣伍山河部分功績

同柏巴和我有關就係會考取消去考聖經,但理由係因為唔想將佢當做考試科目,而係成就佢目的

當年會考唔駛考宗教已經算好
但係我個班有個中五重讀就有考
條友依家做咗暗星
其實伍山河咁做都係想叫人返永光堂

佢本身佢第二間轉來repeat 之前佢有考聖經 所以學校會報埋

其實佢係靠永光堂既關係先入到黎repeat
據我所知 會考最少10分先可以repeat
而條友會考成績係個位數字
當年教bio既miss係堂上踢爆佢係教會先到黎

miss poon?

恩典之家:大佬黎,不嬲人數多,暑假基本上會過千,有句口號叫1000G。
最黑人憎,最多煩膠,導師助導全部都好老,有D仲會帶埋仔女返教會,有D仲成頭白髮。佢地真係好黑人憎,係連其他家都會笑鳩佢地。

有大想知再講多D

想知
其他家點笑9佢地

佢地件家衫(姐係類似班衫咁,每次返去都要著,唔著係奇葩)係彩虹色!
係阿你冇聽錯冇睇錯係彩虹色阿我屌!
好似係上年暑假見到佢地水戰著呢件
我毫不留情咁笑左出黎
媽阿咁樣衰都著得出街係咩事?

有冇相睇下

搵左好耐搵唔到sosad

佢叫張勁唔係叫張勁宣

讀咗五年永光淨係知伍山河 曾寶玲同龍振明

你走咗之後就有嚴律師姚醫生

漏咗個陳芝圜
嚴律師同姚醫生咩人黎?

陳芝圜少年團大佬

陳芝圜走左幾年啦

點解

好似大左肚之後就走左
可能順便俾人逼走埋
between 佢老公都好淫 仲住係wkc個陣仲成日𥄫女
永光我就算啦
不過到呢家我都好尊敬尹sir
尹sir超好人

尹sir同教中文既Ms張係我啟蒙老師黎
我以前同尹sir係好friend個種

ms cheung 係教得幾好 教書都會好有準備
但係佢真係好偏心成績好既學生
成績唔好個D(姐係我)
真係廢鳩事理你
絕對唔係我🍇個D成績好既人
我同佢地都好FD
但係好多人都有講過呢個女人好偏心 唔係淨係的一個咁講

仲有 佢地中文組前幾年仲逼走左個老師

依個真
以前我有啲作文差既同學佢會無啦啦讀佢地啲文出黎
諗返起以前都覺得好好笑
我就黎係天主教度領洗
Ms Cheung係唯一支持我既中學老師黎
因為佢都係天主教徒黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞