[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
樂富個間學校以前有搞過免費幫人補習 我阿媽幫我家姐報咗
補耐咗我家姐同個姐姐熟咗 佢就叫佢返教會 仲帶埋我去
個時好細個 其實覺得佢哋幾好人 次次去都係玩吓團體活動 完咗聽佢哋講吓感想
雖然feel到佢哋成日叫我哋信教幾煩 但個時我哋唔信 佢哋又無迫嘅
返咗一排忙咗就無去 再隔一段時間 個姐姐同我家姐聯絡返 咁我哋有再返去
可能大個咗 啲人對我哋好似無以前咁nice
但有次真係嚇親 個熟啲嘅姐姐成日係後面攬住我 又係咁錫我塊面 我家姐都有俾另一個老啲嘅女人錫佢隻手
發生咗啲件事就無再返過去

樂富邊間?

似永光
仰望之前有搞補習班

樂富除左天主教聖博德之外
就肯肯定係永光堂班人做既好事
永光堂係樂富基本上係惡霸黎
我嗰陣著短裙都唔得

絲打個陣返邊間

咪呢間囉,返仰望,好似做尼姑咁

有冇仰望啲料爆
樂富個間學校以前有搞過免費幫人補習 我阿媽幫我家姐報咗
補耐咗我家姐同個姐姐熟咗 佢就叫佢返教會 仲帶埋我去
個時好細個 其實覺得佢哋幾好人 次次去都係玩吓團體活動 完咗聽佢哋講吓感想
雖然feel到佢哋成日叫我哋信教幾煩 但個時我哋唔信 佢哋又無迫嘅
返咗一排忙咗就無去 再隔一段時間 個姐姐同我家姐聯絡返 咁我哋有再返去
可能大個咗 啲人對我哋好似無以前咁nice
但有次真係嚇親 個熟啲嘅姐姐成日係後面攬住我 又係咁錫我塊面 我家姐都有俾另一個老啲嘅女人錫佢隻手
發生咗啲件事就無再返過去

樂富邊間?

似永光
仰望之前有搞補習班

樂富除左天主教聖博德之外
就肯肯定係永光堂班人做既好事
永光堂係樂富基本上係惡霸黎

係永光堂呀
幾年前返份parttime識咗個男仔,咁啱果排心情好down就跟咗佢返教會,一嚟就送本勁厚既聖經同迫人要奉獻,哦到你肯俾為止
係咪有分成人團同少年團?少年團19唔19?
報上蘋果動做野
仰望係啲導師麻鳩煩啲
嗰陣叫我帶新人返去丫嘛,咁我有個男仔頭女同學一齊返啦,佢即刻搵助導+導師黎同我傾計
話希望神令我覺悟,謹慎交友。有活動係收錢去海灘,本身話諗住唔比我地兩個一齊落水

同埋佢地真係排異己得好緊要。如果有人離開左教會,其他人一概唔可以同佢聯絡,就算有都要匯報比助導聽。
我當初識到幾個啱傾既朋友,都係因為咁樣無左聯絡。唔明點解可以咁操控人,同怪獸家長有咩分別?
簡單一樣野證明耶撚同大部分信仰一樣係垃圾, 女人一定係7成以上,女人無邏輯,所以信仰都係比弱者依靠既毒品
俾ex個fd拉咗去其中一個團
啲人睇落冇乜野
但係年紀上同信仰程度唔同,已經溝通唔到
同埋又要迫著做啲咩課,基本上都冇乜興趣,又要夾時間

最慘就係,佢地上個咩課嗰時,要討論你感唔感受到上帝
講真,我冇感受過,返教會係被ex拉著,入你地個團都係俾人拉入嚟
啲人睇落冇乜野

講真,我冇感受過,返教會係被ex拉著,入你地個團都係俾人拉入嚟

返崇拜嗰時咁啱復活字,又乜野分餅
未受洗禮嗰啲冇得企起身
個牧師喺台到用咪講,坐喺到嗰啲應該反省吓
我屌你老母,未洗咪未洗囉,試下感受上帝嘛
你咁樣講,信你老母啦
啲人睇落冇乜野

返崇拜嗰時咁啱復活字,又乜野分餅
未受洗禮嗰啲冇得企起身
個牧師喺台到用咪講,坐喺到嗰啲應該反省吓
我屌你老母,未洗咪未洗囉,試下感受上帝嘛
你咁樣講,信你老母啦

據我所知耶教係否定左聖餐禮
淨係得聖公會先保留左依樣野
想問下個牧師係咪女人黎?
耶撚真係好戇尻 ,小學miss係耶撚黎
佢話有一次比人拎刀打劫 個賊成把刀桶入佢到,之後佢話瞬間feel耶穌既力量,成把刀自己彈返出黎 咩事都無, 嗰時小學仲細個 信到十足十

屌 我中學有個女班主任都係甘 個陣整緊board 佢企係張鄧道 唔小心跣腳 差d跌落黎 佢話佢feel到有道力托住佢 所以冇跌親 仲話好感謝主 我真係聽到r哂頭
第三個永光堂耶撚俾負皮
又黎?

思古井巴打事件啓發左我開post

咁多謝啊
又黎?

思古井巴打事件啓發左我開post

咁多謝啊

思打同小弟既經歷有啲一樣
不過你個case嚴重過我
永光堂同博恩浸信會都係冇人權
唔。。樹大有枯枝,我係宣道會既,完全冇你地講既問題,連十一奉獻,主席每次都會講:「如果當中有新朋友,或者未明白奉獻既意義,唔好介意,讓奉獻袋慢慢傳過就可以了。」
所以應該算正派既,不過信仰呢家野真係迫唔黎,踢人入會冇意思所以我地教會幾乎冇咩新人黎過,更唔好話交數
我嘅事仲未完, 不過依家唔方便上網講, 但係好快大家就會知。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞