[反耶撚] 有冇人返過永光堂依間極端教會?

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
我嗰陣著短裙都唔得

絲打個陣返邊間

咪呢間囉,返仰望,好似做尼姑咁

仰望應該係最瘋狂既家

當年佢成日同恩典鬥做最大

咪又係比恩典㩒撚住黎砌
垃圾恩典用打波吸客呀嘛
好後悔中學比啲師兄拉左入去
浪費左啲時間係呢間野度
有一次係學校上完BB堂仲趕返去
點知一返到去成組係度好似檢討會咁 以為死左人
記得臨走前最後一次係同班友去士多啤梨園
本來好地地
臨走前想問班人借少少錢
買盒士多啤梨食下咁(低Form仔冇乜錢
個個都擰哂頭就令我覺得
原來所謂既家庭都係得個講字
之後返到去永光一落車就頭也不回咁走左
從此冇再返過去
方言 天主教否定左是聖靈上身既現象 因為宗徒是有傳教需要先會要講方言
講方言有兩種靈 一種是聖靈
另一種是

依樣我唔清楚
要問下啲研究法科既神父

我 願 意 你 們 都 說 方 言 . 更 願 意 你 們 作 先 知 講 道 . 因 為 說 方 言 的 、 若 不 翻 出 來 、 使 教 會 被 造 就 、 那 作 先 知 講 道 的 、 就 比 他 強 了 。
林前 14:6 弟 兄 們 、 我 到 你 們 那 裡 去 、 若 只 說 方 言 、 不 用 啟 示 、 或 知 識 、 或 預 言 、 或 教 訓 、 給 你 們 講 解 、 我 與 你 們 有 甚 麼 益 處 呢 。

以新教角度黎講,講方言其實唔係咩大問題,有人覺得講方言祈禱會較容易表達or抒發個人感受,kind of 聖靈感動,所以講其實唔係問題。

但問題在於如果係公開場合講方言,聽嗰啲人唔識解,唔知講嗰個人up乜。哩個先係問題。

其實乜撚野係方言....亂咁發出抒發情感聲響咁?
諗起都恐怖

屌,方言呃9人架渣
你估佢地係castiel/crowly 咩
你留意下教廷高層,個個正正常常
樓主點睇外國福音band 例如hillsong
樓主點睇外國福音band 例如hillsong

冇聽過
去過一次樂富祟拜
好痴好恐怖
有隊教會band上台唱歌
D歌詞完全唔岩音
但係下面D人聽到好陶醉
有D懶係跟beat un哂身狂fing手
有D左搖右搖一齊唱
有D聽到歌詞會感觸落淚
最恐怖既係呢班唔係細路
全部都係成年人
有D正常樣 有D肥屍大隻有紋身
有D成個MK咁 全部都好投入
我懷疑台上唱皆大歡喜佢地都會好 enjoy
去過一次就會覺得有 ISIS 之類果D狂熱教徒士兵係一D都唔出奇

佢地比人洗曬腦啊

個種印象仍然記憶猶新
屌你老味 諗起都覺得好寒

https://m.facebook.com/nextstepasia.gvq/?locale2=zh_HK

類似呢D ???

有啲似
但係永光堂既「崇拜」同611差唔多
https://youtu.be/HJ3OxAK2UyY
611真係痴撚線
唱歌個陣每個人都冇哂意識
我記得小六個時係石硤尾俾條女R咗入會(我個時都唔明點解要係樂富走到過嚟)
個時仲要on99寫咗自己個電話number,結果個個禮拜都打嚟叫我返。後尾唔聽電話兼搵老母出面先冇事
以前我係永光讀書個陣
聽我老母講話好多家長投訴話自己啲仔女俾人踢入會
每個星期六返團契搞到好耐先返屋企
最離譜既case係去到差唔多11 12點先返屋企
依間野去洗後生仔個腦搞到啲人同屋企人關係愈黎愈差
我記得小六個時係石硤尾俾條女R咗入會(我個時都唔明點解要係樂富走到過嚟)
個時仲要on99寫咗自己個電話number,結果個個禮拜都打嚟叫我返。後尾唔聽電話兼搵老母出面先冇事

搵屋企人出手先係最好方法
先正皮後再睇,好憎極端耶撚
追完po,想問吓嚟緊巴打有咩行動?想join
利申:翻過611 聖公會 有接觸過正常嘅新教 定期翻天主教彌撒 對宗教唔反感但唔信教
先正皮後再睇,好憎極端耶撚

追完po,想問吓嚟緊巴打有咩行動?想join
利申:翻過611 聖公會 有接觸過正常嘅新教 定期翻天主教彌撒 對宗教唔反感但唔信教

未有具體行動住
我地都各有各忙
Btw我係天主教既候洗者
反而正常既新教我唔知係點
好似係恩典,個陣比個社長拉咗去以為係個club活動,屌點知係教會

我返過錫安同仰望
錫安啲人煩膠但管得唔嚴
仰望啲人逼你返 唔返會俾人批鬥同捉去問話
恩典我唔清楚
小弟同仰望好大仇口

錫安好多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞