(免費) 有冇人想學Excel formula, 或者想搵人幫手砌excel表

1001 回覆
297 Like 23 Dislike
想問map chart係唔係顯示唔到比較細既地方?
本身有條formula 係個CELL 入面做sum of a listObject's column
=SUM([Amount])
就咁係計到無問題
但放到落 macro. 用progam set formula
Cells(10,10).Formula = "=SUM([Amount])"
就有ERROR - application-defined or object-defined error
唔熟macro 但又要執手尾
係咪syntax 錯
indirect
好似係
整map用番gis 整好d
qgis唔駛錢 可以試下
想問gis有咩功能係excel整唔到?
你btw auto correct左做between
有用過一個degree
gis 係用黎整map既software, 唔係spreadsheet嚟
想問下攞最後2個字有冇formula?

e.g. dhaiaoh, suwj

我想淨係要o, w
唔好意思咁多手足
自我隔離咗十幾日
聽日開始會覆telegram同睇番啲post
會唔會可以用個cell做search engine?

例如我係A1到打 apple,下面就show到哂所有係其他tabs有apple嘅行數出嚟?
其他tab 係講緊其他sheet 定係其他column
想整個收支表
其他sheet
想點整?
其他好多張sheet?大約有幾多張?

btw 唔好不推文啦
呢個post 唔通你覺得會上熱門咩
每個項目有收支 然後會有兩個人負責條數 想check返每個人收到幾多/支出幾多 同總數
如果有4,5張咁?
應該可以
你首先砌左個structure 出黎
入啲數落去
mark 番邊啲位想出咩result
跟住send 俾我
你俾張demo 我
點send比你...
email or tg, 第一頁有
你upload 上網俾我dl 又得
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞