(免費) 有冇人想學Excel formula, 或者想搵人幫手砌excel表

1001 回覆
297 Like 23 Dislike
用vba黎做print既動作,set埋每print一次+1
OLS (or more generally NLS) estimator does not require the specification of pdf
are you talking about MLE? (if error is normally distributed, the solutions are the same though)
其實想學晒d快捷鍵先
hotkey 應該唔使人教?
搵張list 對住黎試就得

有無方法令佢數到6格而唔係3格
就咁睇冇
番公司再幫你諗下
唔該巴打
以後vba 留俾你答
師兄,又係我今次新問題。

我想係第二個表對數。

我第一個表有總日期範圍, 例如: 7-aug to 21 aug.
亦同時有不同機械的代碼,例如M11, M27.
我需要M11 在這斷時間內另一個表的hour meter.
請留意不會發生同一個時間內有兩個紀錄,如果這時期沒有紀錄,以上一畢紀錄為準。

第二個表是 access extract 出來的,
有日期,代碼,hour-meter .
而且以日期are-sending 排。
可唔可以寫個demo 出黎先
睇到 hello?
留名
冇電腦係身
番公司先睇到
你冇講清楚就係如果一個period 入面有重覆揀邊個
不過我見你係hour meter 所以我assume 係用最後果個
你試下係唔係要咁
想請教下
vlookup有冇得lookup兩個條件先出result
上網睇有但好似好轉折又難記
https://docs.google.com/spreadsheets/d/19KUtjlqZh3Z1JuatZhLO0c2QdoE40tc3JI1_6USoys0/edit?usp=sharing

Not working.

另外, 我其實講過, 不會有重複(日子內)。
笨方法:
Data 到 加多一行係最左手邊,內容係兩個條件合併。
Vlookup 時 用兩個條件合併做search
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞