巴黎東京倫敦均宣傳卸背囊 獨港鐵捱批  學者:好意變譴責

1001 回覆
16 Like 181 Dislike
打手味出晒仲要同佢拗

唔係狂屌啲打手, 就更無機會真係解決啲問題, 好多人日日都要企地鐵架
拖篋問題真係阻人問題當中最大, 而又無解決過呀

仲要好多喼,狗鐵又唔想得罪水貨狗

做打手都算, 班打手根本無諗過點樣認真地從根本原因去消除其他人對狗鐵呢個印象

打手嘅目的係圍住主人個目的spin,本身無責任去解決其他問題
呢次目的係幫個關公兜
打手味出晒仲要同佢拗

唔係狂屌啲打手, 就更無機會真係解決啲問題, 好多人日日都要企地鐵架

做打手都算, 班打手根本無諗過點樣認真地從根本原因去消除其他人對狗鐵呢個印象

咁呢啲就唔係一個半個「打手」能力範圍之內嘅事啦⋯⋯

認撚咗狗鐵拍片屌背囊唔屌篋係錯, 已經少好多人插啦, 唔做定唔想做呀?
根本就死不認錯
如果狗鐵肯拍返條片醜化班水貨狗強國狗我咪除背囊囉

狗鐵唔駛收返條片

我只係要班水貨狗同強國狗一樣比人醜化
英國法國有無水貨客同大陸閪每日一車車一喼喼拖上車嚴重阻塞車廂問題先?
依家明顯係屌鳩你港鐵做野多舊魚呀
有明確嚴重問題唔解決 反而專登出廣告要去理啲雞毛蒜皮既野 咪俾人屌你囉
仲要拎其他國家黎俾?知唔知醜呀?
打手味出晒仲要同佢拗

打手嘅目的係圍住主人個目的spin,本身無責任去解決其他問題
呢次目的係幫個關公兜

兜都兜得差, 根本即刻認錯, 話篋先係最大問題, 之後承諾拍片屌篋, 再承諾研究加好似日本嘅行李架, 乜事都無啦. 但叫班打手認錯? 會認錯就唔會畀人認得係打手啦
放心啦 出左呢單新聞 d香港人就會慢慢學外國人咁做法嫁啦
根本狗鐵pr 係拎黎柒

一步步黎屌左gip 撚水貨撚強國撚最後先屌背囊係無事嘅

炒撚左個離地pr 佢啦
根本狗鐵pr 係拎黎柒

炒撚左個離地pr 佢啦

邊夠膽講
根本狗鐵pr 係拎黎柒

炒撚左個離地pr 佢啦

邊夠膽講

mtr關公不嬲世界級垃圾
根本狗鐵pr 係拎黎柒

炒撚左個離地pr 佢啦

agg
係講緊 客務快速應變隊 同你個"只能依賴乘客舉報" 有矛盾

RRU 同埋附例特檢隊一樣,只會喺個別車站長駐,而RRU亦唔係時常當值

所以喺佢地無當值嘅時候,就只能夠靠乘客舉報,呢樣情況同上水、粉嶺等車站一樣

Why not more than?

如果係咁,咁即係意味住香港需要倒退到如第三世界水平,去搞出入閘檢查,同深圳河以北接軌
然後所有站都如上水一樣,排隊10分鐘方准入閘

咩排隊10分鐘方准入閘
正常人唔拎大型行李跟本無人理,仲快左㖭
係 d 水狗先要排10-20分鐘入閘

支持全部站臨入閘前做目測檢查,一懷疑過大過重即刻拉去過機
同埋你叫人除背囊咪除背囊

搞咁撚多花臣做乜撚

改埋曬啲柒招做乜鳩

你拍d水貨撚拎gip撞人會唔會叫佢做坦克碌豬呀

搞咁撚多花臣做乜撚

改埋曬啲柒招做乜鳩

屌你秒殺

北區水貨客關注組(North District Parallel Imports Concern Group)
2月24日 16:46 ·

北區水貨客關注組(North District Parallel Imports Concern Group)

打電話叫人捉嘛
屌 人地外國有無香港咁on9有走私客拖住咁多野上地鐵

如果水貨冇oversize根本吹佢唔脹,因為人哋真係冇犯規(姐打羅夫,2017)

搞咁撚多花臣做乜撚

改埋曬啲柒招做乜鳩

屌你秒殺

如果狗鐵正正常常用poster / 廣播叫人除背囊 / 叫班波板糖人除左先入就好地地

搞咁多大龍鳯啲人咪更加反感

打電話叫人捉嘛

我怕佢地捉我係地鐵站影相先

搞咁撚多花臣做乜撚

改埋曬啲柒招做乜鳩

屌你秒殺

如果狗鐵正正常常用poster / 廣播叫人除背囊 / 叫班波板糖人除左先入就好地地

咪同批鬥座個campaign一樣囉,煽動群眾鬥群眾,之後乜撚都唔關廢鐵事

搞咁撚多花臣做乜撚

改埋曬啲柒招做乜鳩

屌你秒殺

咪同批鬥座個campaign一樣囉,煽動群眾鬥群眾,之後乜撚都唔關廢鐵事

一齊推馬時亨整返個行李喼碌親人隻腳既ad
就用坦克車同學生做元素
捉撚晒D大件行李先啦
fuck you sam. fuck you hk01

打電話叫人捉嘛

我怕佢地捉我係地鐵站影相先

條打手再加句"我唔認為"篋問題大過背囊, 搞掂
放乜9地下即咁多人 落車果時隨時個袋都拎唔番 會比d人群夾走左
除非格硬係人群到扯出黎 但咁樣咪又係另一種滋擾 再講女人要揹住個袋係防止狗公jj頂屎弗 宣傳還宣傳 都要諗下實際情況先啦打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞