巴黎東京倫敦均宣傳卸背囊 獨港鐵捱批  學者:好意變譴責

1001 回覆
16 Like 181 Dislike
究竟呢班畜牲收左幾多錢
幫港鐵狗轉移視線
仲要屌埋香港人
個人要幾仆街先做得到

原諒我咁直接

你諗下馬時亨呢條古惑仔幾時開始出名?

而家就係個個都認為,狗鐵死不認錯咪打到2046囉,我一定奉陪

你都唔係第一次咁上綱上綫,我得鬼閒同你癲

上綱上線
家陣文革?

呢條友有前科,詳情唔多講,費事離題
當時係一件與mtr無關嘅事

即係你對人不對事啦柒頭

尋日佢先屈人對人唔對事,今日就畀人捉到應

狗鐵打手唔好又選擇性失明呀

Read

死不認錯有事唔係左閃右避就當睇唔到,你咁做邊會有人聽你講?你畀人圍屌根本就抵撚死
不如攪個超估作運動啦
見支那狗啲喼可能過170就call 狗鐵職員處理

我不嬲支持
上文都有鼓勵大家咁做

你頭先夠話水貨賊依家好合作,一定唔過size,天水圍/尖東我見到一大堆肯定過呎吋無人理

你可唔可以提供一個唔會cup線嘅狗鐵電話?

對於閣下被cut綫,本人深表遺憾
但亦有不少案例係能夠用電話成功舉報

電話number呢咁

各車站電話
https://checkfare.swiftzer.net/wp/contact-stations-en

叫你俾個唔會cup線嘅電話呀
尖東/天水圍兩個站都肯肯定兩句唔夠就cut
愈來愈憎香港01
成撚日鳩吹
眾人皆醉佢獨醒
其他地方都宣傳放低背囊
咁人哋有無咁撚多蝗拖喼呀?
係都搞撚掂蝗蟲拖喼問題先啦!
一入黎見到個打手係度吠
不如攪個超估作運動啦
見支那狗啲喼可能過170就call 狗鐵職員處理

我不嬲支持
上文都有鼓勵大家咁做

你頭先夠話水貨賊依家好合作,一定唔過size,天水圍/尖東我見到一大堆肯定過呎吋無人理

你可唔可以提供一個唔會cup線嘅狗鐵電話?

對於閣下被cut綫,本人深表遺憾
但亦有不少案例係能夠用電話成功舉報

不少即係幾多呀?
有無一個唔會cup線嘅電話呀打手?

有幾多你答到未呀?
你點知有幾多呀?
打手去咗邊?
要唔要西瓜?
垃圾網媒除左打稻草人仲識做咩
屌你老母香港01倫敦個張明明係假既http://now-here-this.timeout.com/2014/04/02/dont-be-a-twat-parody-posters-tackle-anti-social-commuters/

支那01係咁上下level
港鐵都唔evil仲有咩公司evil?
用公家錢天價買大陸車e唔vil?答我未?
打手味出晒仲要同佢拗
打手去咗邊?
要唔要西瓜?
講真, 將啲袋放哂係地下, 咁點行, 到時有人拌倒又會嘈,

用手渣住, 唔會累? 除低袋撘車本來就唔係一種解決擠逼既方法,

唔理外國有冇宣傳都係咁話
打手味出晒仲要同佢拗

唔係狂屌啲打手, 就更無機會真係解決啲問題, 好多人日日都要企地鐵架
拖篋問題真係阻人問題當中最大, 而又無解決過呀
講真, 將啲袋放哂係地下, 咁點行, 到時有人拌倒又會嘈,

用手渣住, 唔會累? 除低袋撘車本來就唔係一種解決擠逼既方法,

唔理外國有冇宣傳都係咁話

外國會有頭頂架叫你放個袋上去
呢家最撚主要唔撚係D背囊影響我地
係班蝗日鳩日拎撚住D GIP
塞撚住架車
香港班學者都ON99

港鐵嘅廣告只係呼籲,並不構成任何法定指示,乘客即使不遵從亦不違反港鐵附例;相反,攜帶過大行李,則受屬附例一部分嘅《運載行李條件》規管,乘客係可以致電車站控制室舉報任何違反港鐵附例、對乘客構成滋擾嘅行為

香港並非第三世界國家,不設出入閘檢查,而用於監察車站人流狀況嘅閉路電視亦因私隱關係而解像度極低,部分車廂甚至尚未設有閉路電視,即使有車長亦唔會隨意打開監察,故密集式監控並唔可能做到,只能依賴乘客舉報

香港鐵路附例乃香港法例第556B條,毫無疑問熟香港法例一部分,乘客除應當自律遵守,亦應該喺遇上乘客違反附例嘅滋擾行為時舉報,咁先至能夠建立一個舒適嘅乘車安全嘅環境

傻西違反又點
有西人捉水貨佬咩
呢家最撚主要唔撚係D背囊影響我地
係班蝗日鳩日拎撚住D GIP
塞撚住架車
香港班學者都ON99

港鐵嘅廣告只係呼籲,並不構成任何法定指示,乘客即使不遵從亦不違反港鐵附例;相反,攜帶過大行李,則受屬附例一部分嘅《運載行李條件》規管,乘客係可以致電車站控制室舉報任何違反港鐵附例、對乘客構成滋擾嘅行為

香港並非第三世界國家,不設出入閘檢查,而用於監察車站人流狀況嘅閉路電視亦因私隱關係而解像度極低,部分車廂甚至尚未設有閉路電視,即使有車長亦唔會隨意打開監察,故密集式監控並唔可能做到,只能依賴乘客舉報

香港鐵路附例乃香港法例第556B條,毫無疑問熟香港法例一部分,乘客除應當自律遵守,亦應該喺遇上乘客違反附例嘅滋擾行為時舉報,咁先至能夠建立一個舒適嘅乘車安全嘅環境

傻西違反又點
有西人捉水貨佬咩

條打手話有,但係正常人睇唔到
最大問題係年年有幾萬支那人定居
打手味出晒仲要同佢拗

唔係狂屌啲打手, 就更無機會真係解決啲問題, 好多人日日都要企地鐵架

仲要好多喼,狗鐵又唔想得罪水貨狗
打手去咗邊?
要唔要西瓜?
打手味出晒仲要同佢拗

做打手都算, 班打手根本無諗過點樣認真地從根本原因去消除其他人對狗鐵呢個印象
各車站同事多得你唔少囉 夠膽死叫人打電話要班SO捉水貨狗
打手味出晒仲要同佢拗

做打手都算, 班打手根本無諗過點樣認真地從根本原因去消除其他人對狗鐵呢個印象

咁呢啲就唔係一個半個「打手」能力範圍之內嘅事啦⋯⋯
Fuck you sam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞