[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
sp4 究竟會唔會有eGPU dock
sp4 究竟會唔會有eGPU dock

部機成日無啦啦發熱
開管理員,佢竟然寫管理員用量最多
到底係發生咩事

sorted by cpu usage先啦喂

即係點??
電腦白痴

禁cpu個格 將佢地由cpu usage由高至低排

辛苦曬巴打

task manager係只要開住都KEEP住咁多都冇跌過?
試下開詳細資料個頁睇下

岩岩發現應該係ChtIME問題
係details果度 一結束工作就冇事
不過佢轉頭就會就自動開番

我係咪打錯左?

部機成日無啦啦發熱
開管理員,佢竟然寫管理員用量最多
到底係發生咩事

sorted by cpu usage先啦喂

即係點??
電腦白痴

禁cpu個格 將佢地由cpu usage由高至低排

辛苦曬巴打

task manager係只要開住都KEEP住咁多都冇跌過?
試下開詳細資料個頁睇下

岩岩發現應該係ChtIME問題
係details果度 一結束工作就冇事
不過佢轉頭就會就自動開番

我係咪打錯左?

要跟我段野咁分行
你就咁copy我段野之後paste落cmd就應該得
記得用admin mode開 即係右click個cmd揀以管理員運行
SP4 宜家 Linux support 成點?

SP4 宜家 Linux support 成點?

有冇SP4用家成日用用下死touch?
要重新開機

換啦
留名學野
有冇SP4用家成日用用下死touch?
要重新開機

間唔中啦
保養就過最好拎去換
保養就過最好拎去換

有咩借口拎去換
用緊Pro3 i3
講下自己經歷先
本身個部有日無啦啦開唔到
試過哂都唔得,之後申請換機
期間試過無啦啦開得返(好似係Power+Bol+) hold15秒
但最後都係換咗

到第2部
用咗幾個月粒電壞
部機shut down咗之後擺係到兩日可以無咗60%up嘅電
擺多兩日直頭無哂電
如果用個時電直頭倒水咁倒,個幾鐘玩完唔係夢

到而家呢部就So far無咩大問題
用m$個網上直接同個cs問過新surface book
連佢都比唔到大約推出日期
係咪唔出喇仆街
type cover 3 突然死咗
有無邊度入手會平D ?
大家點睇Spectre x360同yoga 910
大家點睇Spectre x360同yoga 910

lenovo大陸野
spectre x360好似幾型幾正
新手想問下 pro4 i5 256g ssd 8g ram ms個部最平見過幾錢
有冇一部13吋咁上下,但係用hq cpu
有冇一部13吋咁上下,但係用hq cpu

vaio canvas
type 4 鍵盤用用下會失靈,打唔到字,要拆鍵盤再裝,係唔係通病?

sp4 i5/4gb & sp4 i7/16gb 遇過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞