[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
買左sp4 i5 4gb 128兩個月,已經換左兩次。
事源我間房好靜,每次夜闌人靜用既時候都聽到電流聲,特別係掂到螢幕個聲變得更明顯
呢個問題有冇很搞掂?定係每一部都係咁?
事源我間房好靜,每次夜闌人靜用既時候都聽到電流聲,特別係掂到螢幕個聲變得更明顯

係咪充緊電先有?

係咪充緊電先有?

唔係 只要開住個螢幕就會有。
如果唔係出現呢個問題,sp4係完美的

係咪充緊電先有?

唔係 只要開住個螢幕就會有。
如果唔係出現呢個問題,sp4係完美的

用緊唔覺有聲!!!
換到第三部情況一樣? 不幸....繼續換....
有無巴打知道邊度幫surface痴mon貼抵?

自己貼啦
15分鐘ko 新手
其實sp4個moon同macbook pro比邊隻靚d
even同2016比

自己貼啦
15分鐘ko 新手

係淘寶買?
even同2016比

macbook pro 靚太多
even同2016比

執相係咪macbook好d?
正常surface pro 4 m3 用到幾多個鐘 好快就冇電 用one note 50分鐘冇10%
正常surface pro 4 m3 用到幾多個鐘 好快就冇電 用one note 50分鐘冇10%

i5 5個鍾, edge browsing, excel,熄慳電mode
even同2016比

Mbp2016有dci-p3色域,而且有A卡加持
唔明點用到chrome, d手勢冇哂好難用

Desktop版chrome有手勢?

講緊好難用呀on9
你用laptop隻mouse同surface塊touch pad比你係咪智障?

你可以話chrome用到冇問題, 但用黎比desktop真係on9
sp4 256gb最平賣幾多
用緊第一代Lenovo Yoga最勁嘅spec
用咗4年,無投訴
唔明點用到chrome, d手勢冇哂好難用

Desktop版chrome有手勢?

講緊好難用呀on9
你用laptop隻mouse同surface塊touch pad比你係咪智障?

你可以話chrome用到冇問題, 但用黎比desktop真係on9

你想up嘜鳩?
有冇人試過用surface book充電嘅時候佢淨係充到一舊電池
另一舊就話充唔到? 拎返去試第二部都係咁

佢長期話電池一未能充電 過一陣就會話不能使用
Surface 3 用唔用到my passport ultra 1tb ?
有冇人試過用surface book充電嘅時候佢淨係充到一舊電池

試過,應該firmware bug
留名
New surface book又話early first quarter
影都冇

試過,應該firmware bug

咁你點解決呀?
如果試第三部都係咁真係唔知點算
Surface 3 用唔用到my passport ultra 1tb ?

Why not
都係usb

Why not
都係usb

驚供電唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞