[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
ms email 左個89折code 黎

有無人要?
商店有咩app好用

你想要邊類app
而家仲買唔買好
pro 4

窮撚準備入手i5 4gb
商店有咩app好用

你想要邊類app

巴打你個app而家用touch轉頁會開左action center 搞搞佢呀喂
商店有咩app好用

你想要邊類app

巴打你個app而家用touch轉頁會開左action center 搞搞佢呀喂

有咩實用app/延伸模組推介
諗住買部asus vivobook e200ha 用黎翻學睇notes 打word , 會唔會太lag
主要貪佢電量好,網上睇review 10個鐘冇問題
商店有咩app好用

你想要邊類app

li orbs
touchme gesture
reader
xodo
有冇app好用過ComicShelf One
商店有咩app好用

你想要邊類app

li orbs
reader
xodo

今晚試下🤔
商店有咩app好用

你想要邊類app

li orbs
reader
xodo

今晚試下🤔

Mytube
Fb
Ig
商店有咩app好用

你想要邊類app

li orbs
reader
xodo

今晚試下🤔

Mytube
Fb
Ig

同就咁用edge上有咩唔同🤔
見5800,岩岩入左站sp4
我本身有部win10 電腦,都冇用開edge, 因為用慣IE.
想問其實有edge 係咪唔再用傳統ie? 傳統ie 係咪食ram 用電多d?
請指教下。謝謝。
我本身有部win10 電腦,都冇用開edge, 因為用慣IE.
想問其實有edge 係咪唔再用傳統ie? 傳統ie 係咪食ram 用電多d?
請指教下。謝謝。

edge optimized for touch
而且有extension

而家ms唔會再更新ie架啦
轉會edge啦
商店有咩app好用

你想要邊類app

改緊,最近比較忙
請指教下。謝謝。

轉會edge啦

唔該晒巴打。

我想問多少少野,如果新機黎左,window有咩要set 先?我只諗到
1.先更新
2.熄自動更新
3.開慳電模式
4.試粒電用到幾耐
仲有冇?

https://support.microsoft.com/zh-tw/devices
唔洗上維修中心,上佢個網建立維修訂單就會有速遞收機加寄番比你(記得註冊咗部機先)

哎我本身個micosoft 有信用卡,然後去到依個step 佢係咁叫我建立新比錢方法,我打左幾次張信用卡(電話突然收到sms 話收咗40 台幣),但係佢都顯示係無。大致情況可以睇圖,咁可以點算?

求救,謝謝!

過咗保養?

我部機係2015 年8 月喺豐澤買,加咗500 蚊3 年,所以應該未過,但唔知搞乜online 話我過咗

呢3年好似係可以向豐澤Claim保養
你要先拎去官方維修
叫佢出張報價單
再向打個豐澤既熱線報返你係豐澤買張單既資料同埋要Send官方維修既報價單

佢話Ok有得claim既話
你要自己先俾錢整好部機先
再Send張收據俾佢claim錢

以我所知香港M$冇得加保同買意外保
如冇估左呢位巴打你係買左X宅個安心保
安心保玩法就唔同勒
分2種case:
1。原廠可付費維修 就維修,向X宅claim錢
Refubished果部機你可以放出或自用
安心保易左手係仍然valid既(注意個人資料你張單到)
2。玩到原廠中止支援,原廠指無法維修。此時你會收到X宅既offer你換一部等值低於你原購入時價格,以相近功能為依歸,唔岩offer可以拖拖拖咁換到你心水果部(但仍必須但於你買野果個價冇得加錢)(需要約1個月談判)
新機到時係無保架啦,放出或自用皆
3。唔好嘗試跌爆部機,雖然有個名有個保字,但意外損傷,係唔包既。另外電池老代都係好似唔包既

捱到唔支援有得換新機都幾正

張單有個電話打去問吓先
想知surface book with performance based幾時會出?最近見到豐x有特價,i7 256gb 8gb ram $14988,送滑鼠同擴充座,抵買?
想知surface book with performance based幾時會出?最近見到豐x有特價,i7 256gb 8gb ram $14988,送滑鼠同擴充座,抵買?

20號
請指教下。謝謝。

轉會edge啦

唔該晒巴打。

我想問多少少野,如果新機黎左,window有咩要set 先?我只諗到
1.先更新
2.熄自動更新
3.開慳電模式
4.試粒電用到幾耐
仲有冇?

試moon
請指教下。謝謝。

巴打5800呢個價係包咩
之前去問蘇零6600 包keybroad 電腦袋 手指 喇叭
請指教下。謝謝。

之前去問蘇零6600 包keybroad 電腦袋 手指 喇叭

仲有滑鼠
請指教下。謝謝。

仲有滑鼠

包keyboard mouse
請指教下。謝謝。

仲有滑鼠

咁平嘅 係邊到睇架?
行過見到紅色kb 襯得好靚 心郁
請指教下。謝謝。

仲有滑鼠

咁平嘅 係邊到睇架?

Me too 但我驚買咗之後無耐就出sp5好唔抵
請指教下。謝謝。

仲有滑鼠

咁平嘅 係邊到睇架?

Me too 但我驚買咗之後無耐就出sp5好唔抵

但隻色真係好靚
等緊巴打覆 如果係同價又包咁多野可能會入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞