[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike

年尾用surface Pro 4上lihkg

有uwp wo
surface pro 4 i5 4g ram嘅wifi重慢過iPad air one

可以用Li Orbs上lihkg
暫時有d bug不過幾方便

可以用Li Orbs上lihkg
暫時有d bug不過幾方便

本來諗住可以今日最後一日上到1.5,點知又比佢話個app有成人內容
用ps,ae
睇下片
i5 8gb夠唔夠

定等下一部好?
用ps,ae
睇下片
i5 8gb夠唔夠

定等下一部好?

AE 一定唔夠,
我3年前都用緊16gb 做製作
一多野一齊load 已經慢
真心求教
我想將我部sp3既cover換做sp4既
咁我想問吓
1.兩個cover嘅size是咪有分別
2.枝筆(sp3個支)可以放邊到
3.邊到買最平
真心求教
咁我想問吓
3.邊到買最平

1.無分別
2.
真心求教
咁我想問吓
3.邊到買最平

1.無分別
2.

多謝巴打解答
有冇巴打推介surface pro4嘅mon 貼?
surface pro 3
ubuntu底
surface 3 睇YouTube, 個三角形play制會閃下閃下, 有冇得搞?

近呢個禮拜都係咁 做乜鳩
P.s. 用緊sp4

真空冇用,冇花冇爛冇跌過

通常講完依啲嘢就會

通常講完依啲嘢就會

電腦大爆炸
CPU usage 長期扯高至10-30%好似未有官方解決方法,keyboard cover在休眠後獲時會失靈,但解決咗都幾好用。買嚟玩下無所謂,當工作用機就不推薦
Surface 3 留8.1定上win10好 得2GB ram
CPU usage 長期扯高至10-30%好似未有官方解決方法,keyboard cover在休眠後獲時會失靈,但解決咗都幾好用。買嚟玩下無所謂,當工作用機就不推薦

工作用機行得 win10 已經

果個之前個更新Fix左啦,同工作機用繄win10
Surface 3 留8.1定上win10好 得2GB ram

我上左win10, 貪個edge

認真4gb ram 夠用win10?

認真4gb ram 夠用win10?

順,行申半年前買,預載win10

工作用win10冇問題,用左成年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞