[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
6300 i5 4gb連cover
入唔入手

邊度做呢個價
我覺得做副機好夠用
當win版iPad用

學生
你有無興趣?岩岩決定左ipad

我仲諗緊買唔買

btw我都有ipad pro 9.7
呢部用黎玩多過做嘢

因為6000蚊買黎做功課又好似有d浪費咁

但ipad連做功課嘅能力都冇
入唔入手

邊度做呢個價
我覺得做副機好夠用
當win版iPad用

學生

我仲諗緊買唔買

呢部用黎玩多過做嘢

點解咁講
入唔入手

邊度做呢個價
我覺得做副機好夠用
當win版iPad用

學生

我仲諗緊買唔買

呢部用黎玩多過做嘢

點解咁講

打essay開住幾份journal黎睇
用ipad搞撚死
求救 我用onenote 2013 個陣, 用surface pro 3 本身個支筆寫快小小會無啦啦變左輸入, 姐係用手指按一下咁
好撚煩 姐係寫唔得快 OR 要所有野一筆過
之前都唔會咁
諗住買surface book i7 8gb ram ,邊度買最抵
有冇岩用既尿袋
用左幾個月surface 除左舊電冇野好挑剔
求救 我用onenote 2013 個陣, 用surface pro 3 本身個支筆寫快小小會無啦啦變左輸入, 姐係用手指按一下咁
好撚煩 姐係寫唔得快 OR 要所有野一筆過
之前都唔會咁

唔升onenote 2016?
幾時微軟發佈會
想買surface pro4好耐
窮撚想等佢割價入
唔追求功能
只返求輕便拎出去
同做基本野
平板模式用枝筆篤個virtual keyboard
有時篤一下佢出2個字母
幾時微軟發佈會
窮撚想等佢割價入
唔追求功能
只返求輕便拎出去
同做基本野

其實呢排已經割得好犀利
幾時微軟發佈會
窮撚想等佢割價入
唔追求功能
只返求輕便拎出去
同做基本野

其實呢排已經割得好犀利
宜家做嗰個promotion抵唔抵買?我想買部出街上堂用用嘅nb
諗住買surface book i7 8gb ram ,邊度買最抵

大專優惠 $8999

大專優惠 $8999

我講緊surface pro
宜家做嗰個promotion抵唔抵買?我想買部出街上堂用用嘅nb

我想買$6988 i5 4+128果部
但驚唔夠ram

但驚唔夠ram

你問左咁耐仲未買咩

但驚唔夠ram

你問左咁耐仲未買咩

因為等緊Microsoft舊機trade in個價

但驚唔夠ram

呢個價包keyboard?

但驚唔夠ram

呢個價包keyboard?

未得閒追post, 留d comment先
利申 用緊surface pro 4 & macbook air

Windows 10 篇
Mail app
用得windows唔係唔用outlook呀~ 用過outlook係返唔到轉頭的

Microsoft Edge
從來唔用佢...

Windows 10 新開始頁
逼人轉ge... 唔啱用都要train到自己啱用la

Onedrive
dropbox太好用已經俾左錢做佢長期飯票

Onenote
返工人士表示冇乜用, 基本上係唔會成日帶住支筆
如果有埋係pdf上做markup功能就真正幫到手
M$快d搞搞佢啦

Skype Preview
最唔鍾意佢夾硬整合埋skype, 冇得minimize to tray

SD card backup
未試過, 咁要買張容量好大速度好快card先有用

Windows Hello Login (Surface pro 4/Surface book/有指紋解鎖既laptop)
戴左眼鏡佢唔認得我

追post見到drawboard好似幾好, 研究下先

如果有M$人員見到,
我仲想投訴個battery time remaining, 呃人ge 鬼死咁飄忽
利申 用緊surface pro 4 & macbook air

Mail app
用得windows唔係唔用outlook呀~ 用過outlook係返唔到轉頭的

從來唔用佢...

Onedrive

Onenote
M$快d搞搞佢啦

最唔鍾意佢夾硬整合埋skype, 冇得minimize to tray

Windows Hello Login (Surface pro 4/Surface book/有指紋解鎖既laptop)
戴左眼鏡佢唔認得我

sp4電量如何

Mail app

從來唔用佢...

Onedrive

Onenote
M$快d搞搞佢啦

戴左眼鏡佢唔認得我

sp4電量如何

半日唔夠~ 大概係macbook air一半,
出街冇帶charger係好冇安全感
想問下大家用左一年幾,舊電損耗成點
小弟用緊pro4 每次接駁電視當moon用但都仲係surface出聲 要重新開機先識係番電視出聲 有冇方法解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞