[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
岩岩洗完機有咩必裝

7zip
potplayer
touchme gesture studio
steam
chrome
adobe reader
岩岩洗完機有咩必裝

7zip
potplayer
steam
chrome

由買番黎個日都只係得
M$ office
acrobat
chrome
VCL player
岩岩洗完機有咩必裝

7zip
potplayer
steam
chrome

第三個有咩用🤔
有冇人都係sp3 但永遠最光冇得校暗?
已經試過更新,重裝driver , 唔係auto brightness issues
次次熄機都
Getting Windows Ready, Don't Turn Off Your Computer
即係點
大家個機背有冇咁嘅情況?

有d一粒粒野凸起左, 好細點
我肯定一開始冇, 慢慢越黎越多
可唔可以保養叫佢換左佢?

屌電腦都會生甩甩

唉都我唔知點解會咁, d coating好撚虧
btw, 有冇人試過保養? 流程大概係點?

上官網apply,
之後會有人上門收機,
之後會有人上門送機

以前部surface pro1起到生滋咁,之後拎去1換1,換左部sp2比我

咁我遲下去換先
Surface Pro 4
i5 + 4 + 128 $6988
i5 + 8 + 256 $9688

畀多$2700 兩倍ram & rom,性價比邊部高?

8gb ram真係好使好多
利申4gb

8gb ram啦緊係
開多d野都唔夠駛

我早幾日wechat 咗前面介紹嗰位巴打買i5 8gb ram 八千頭連keyboard
有冇ching用緊vaio z or z flip?

好少人用
好想有用家share下z flip爽唔爽

我用緊Vaio canvas
一年前amazon 買
999 USD
正到冇朋友

好少人用

一年前amazon 買
999 USD
正到冇朋友

好少人用

一年前amazon 買
999 USD
正到冇朋友

可惜擺唔到上大脾用
想問下係咪加個轉換就叉到電?
有d字清有d字唔清
係咪正常?
有d字清有d字唔清
係咪正常?

好似呢個咁
標題清,入面d字唔清
有d字清有d字唔清
係咪正常?

好似呢個咁
標題清,入面d字唔清

打少D丁啦
有d字清有d字唔清
係咪正常?

好似呢個咁
標題清,入面d字唔清

high dpi既display既問題
正常
得少量software會咁
個autorotate 剩係開機登入用得果一陣
跟住要重啟sensor monitoring service,跟住都係用得一陣
有冇人知咩問題
有d字清有d字唔清
係咪正常?

好似呢個咁
標題清,入面d字唔清

high dpi既display既問題
正常
得少量software會咁

文字預設125%
要拉到100%先清,但好細😭
跟住要重啟sensor monitoring service,跟住都係用得一陣
有冇人知咩問題

點解你部機咁多問題

好少人用

一年前amazon 買
999 USD
正到冇朋友

可惜擺唔到上大脾用
想問下係咪加個轉換就叉到電?

求其用個十蚊雞的轉插就得

有冇人知咩問題

點解你部機咁多問題

唔知
Btw 點樣可以downgrade bios
我下載左但bios update blocked due to unsupported downgrade
sp4 用電點 想買部翻學睇notes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞