[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
Surface 3 留8.1定上win10好 得2GB ram

我上左win10, 貪個edge

認真4gb ram 夠用win10?

睇你用咩

睇你用咩

4gb 開多幾個tab 都lag 死

睇你用咩

咁都好危
慣左開住唔熄

睇你用咩

用chrome仲衰

睇你用咩

用chrome仲衰

4gb ram 用win8 win10 都死,但edge 起碼慳電啲
唔明點用到chrome, d手勢冇哂好難用
留名學野
唔明點用到chrome, d手勢冇哂好難用

Desktop版chrome有手勢?
chrome windows 有手勢咩?
唔係得mac先有?

用chrome仲衰

4gb ram 用win8 win10 都死,但edge 起碼慳電啲

Reply 番自己, up 完唔啱可以用下面條link 個image recover 番去win8.1, win10 都得

https://www.microsoft.com/surface/en-hk/support/warranty-service-and-recovery/downloadablerecoveryimage
sp 5如果出左 舊電又好過sp4 真係局住換
如果想買SP 4黎當旅行機同埋出街睇下PDF,片咁,應該買M3定i5好
如果想買SP 4黎當旅行機同埋出街睇下PDF,片咁,應該買M3定i5好

等sp5 啦 sp4 舊電 唔岩你用途

睇片m3慳電

睇片m3慳電

但係m3做普通文書夠嘛,定都係會lag lag地
sp 5如果出左 舊電又好過sp4 真係局住換

Size不變,粒電大極有限
Kb lake又keep住14nm
剛入手i7 16g ram 512g大陸機
10k收左部全新既返黎
不過開機後發現係大陸機

打左上微軟問都可以係香港保,仲有兩年保,不過如果有事整機會換部港行比我,得返1年保

請問我是咪比人搵笨
如果買部2手pro 3去打下code 上下網 玩下lol 4g ram夠用
10k收左部全新既返黎
不過開機後發現係大陸機

打左上微軟問都可以係香港保,仲有兩年保,不過如果有事整機會換部港行比我,得返1年保

請問我是咪比人搵笨

唔會啦 港行不嬲都一年保
10k收左部全新既返黎
不過開機後發現係大陸機

請問我是咪比人搵笨

一皮有top spec好撚抵屌
如果買部2手pro 3去打下code 上下網 玩下lol 4g ram夠用

電子野二手
二手pro 3應該仲要冇保

電子野二手
二手pro 3應該仲要冇保

tablet 重點係拎出街,拎出街要有電
但surface 換唔到電, 一拆就爛
買二手真係搏上手將粒電玩淨幾多比你
10k收左部全新既返黎
不過開機後發現係大陸機

請問我是咪比人搵笨

但見到係大陸機個心總係唔多歡喜

我買i7 256g sdd 8g ram 都要一萬二千蚊

佢大把貨係大陸出

我買i7 256g sdd 8g ram 都要一萬二千蚊

佢大把貨係大陸出

話說果個賣家開價13k
我係咁話冇單冇保又話而家網購都好抵黎壓到佢10k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞