[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
放個lihkg uwp更新上去比MS審批點知佢話我個app有成人用容唔比過
放個lihkg uwp更新上去比MS審批點知佢話我個app有成人容唔比過
點解其他廠都用thunderbolt 3差電
surface仲用緊隻自私頭

Thunderbolt仲可以當多個I/O頭用

Sp4出個陣TB3未出/出左冇耐
而且出之前講左個頭兼容返sp3

TB3係好,不過冇左磁吸

取捨啦, 我又唔覺得佢個磁吸特別好用, 仲幾難啪到落去差到電, 係志在防扯跌部機

如果TB3有可以代替, 真係好好多
唔只方便唔使特登帶多條線同火牛
仲多個I/O port
Pro 1 邊到有叉電器買
睇中左部Asus zenbook pro ux501

i7 6700HQ
16gb ram ddr4
Gtx960m 2gb
15.6" 4K mon
128gb ssd+ 1tb HD

$11000

買唔買得過?
姐係而加係無可能用到普通尿袋叉sp4?

係幾吸引 不過想知舊電池可以撐到幾耐

灰色cover貴兩舊 好想要

我個fd都係咁同我講 灰色比其他色貴d
不過因為我地好frd
所以我唔洗食多兩舊水

其實如果有人有興趣買SP4 SurfaceBook都可以pm我,我都希望幫到其他巴打

點樣係lihkg 用PM 我打算買SP4

wechat id : mic2858 搵呢個人就得
想問下拎黎上堂學寫C++/python係咪都係要揀8G先夠用?

取捨啦, 我又唔覺得佢個磁吸特別好用, 仲幾難啪到落去差到電, 係志在防扯跌部機

仲多個I/O port

Thunderbolt 3?
USB Type-C 呀,叉電 spec 係跟 USB Power Delivery 2.0/3.0
想問下拎黎上堂學寫C++/python係咪都係要揀8G先夠用?

c++就唔知 我m3 4GB 開幾個網 開個pdf 玩android studio builds 個app 都爆爆地ram

c++就唔知 我m3 4GB 開幾個網 開個pdf 玩android studio builds 個app 都爆爆地ram

同埋早知直上I7 M3有時上個網都lag機
想問下你地D NOTEBOOK 平時係屋企用既話會係長期插住火牛,定係等
舊電差到咁上下就抆走佢等無電再差
想問下你地D NOTEBOOK 平時係屋企用既話會係長期插住火牛,定係等

大牌子叉夠會識自己停, 之後用火牛拎電, 唔使抆黎抆去

M$ 算唔算大

dell 算唔算大,我依家抆黎抆去覺得有D 煩,但唔抆既話又驚舊內置電好快打柴。

M$ 算唔算大

dell 算唔算大,我依家抆黎抆去覺得有D 煩,但唔抆既話又驚舊內置電好快打柴。

大陸機唔知.....
鋰電過充會爆炸, ms dell 呢啲大牌子粒鋰電一定識停
最多個bios/uefi 會唔會幫你做多啲優化維護粒電嘅步驟

你抆黎抆去, 記得久不久拎黎用先好
好耐以前有朋友陣擺半年, 粒電死左

i7 6700HQ
Gtx960m 2gb

$11000

買唔買得過?

買左你會後悔
喇叭細聲又廢
Trackpad 超廢延遲我諗有半秒
電用得3粒鐘(細電版)
打機一耐fps 就跌overwatch 1080p low setting 都唔一定keep倒60 fps
好撚lag 開個fb 片多少少碌下都會疾
總之好後悔買左

仲多個I/O port

Thunderbolt 3?
USB Type-C 呀,叉電 spec 係跟 USB Power Delivery 2.0/3.0

TB3用type c頭,本身亦都可以當usb-c用,好似係
TB3其中一個額外好處係可以插external gpu用(如果support)

i7 6700HQ
Gtx960m 2gb

$11000

買唔買得過?

買左你會後悔
喇叭細聲又廢
電用得3粒鐘(細電版)
打機一耐fps 就跌overwatch 1080p low setting 都唔一定keep倒60 fps
總之好後悔買左

咁想打下witcher3 (唔洗最高setting) 有咩選擇
平時都會用下PS/LR
Budget around 10-12k

i7 6700HQ
Gtx960m 2gb

$11000

買唔買得過?

買左你會後悔
喇叭細聲又廢
電用得3粒鐘(細電版)
總之好後悔買左

咁想打下witcher3 (唔洗最高setting) 有咩選擇
平時都會用下PS/LR
Budget around 10-12k

仲有部機打機會lag係因為GPU唔夠勁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞