[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
好想買新個部surface book, 有無人買左?
香港係咪未出

百老滙個啲好似有

有喇咩!?
上個禮拜去問仲未有,連幾時賣都未知喎

好似見到有得試用
Pro3 i5 4gb 有冇人成功玩到overwatchˊ_>ˋ

overwatch就算啦
我估有20-30fps既
google下d人點講
Pro3 i5 4gb 有冇人成功玩到overwatchˊ_>ˋ

overwatch就算啦
我估有20-30fps既
google下d人點講

痴線有人話quite smooth
想買surfacepro4
定係等下年年頭會唔會有新版先決定

好似二月發布
但香港起碼等多個零兩個月先有得買
留名學野
點樣將sp4當output monitor咁用?
點樣將sp4當output monitor咁用?

windows 10 remote desktop?
要第二部機都係win 10先得

好似二月發布

要kabylake 出左先
我估冇咁快, 起碼要等kabylake 量產左再測試一兩個月

sp4同book就係因為skylake出事
其實牛三巴打有無過檔呢面
pro 3 i3留名
Pro 3 i5 用兩年都好順唔洗換
不過 ,好易發熱

好似二月發布

我估冇咁快, 起碼要等kabylake 量產左再測試一兩個月

出咩事?

好似二月發布

出咩事?

唔好嚇我
買左sp 4 i7 8g 256冇耐左咋
留名
Pro 3 i5 用兩年都好順唔洗換
不過 ,好易發熱

上堂校到最暗take notes都熱到辣手不過唔計發熱真係幾好用
部機好易熱既巴打如果係近一兩個月既事我建議你地睇下有冇中ime bug
開工作管理員會見到microsoft ime長期食廿幾% CPU
部機好易熱既巴打如果係近一兩個月既事我建議你地睇下有冇中ime bug
開工作管理員會見到microsoft ime長期食廿幾% CPU

中左有冇得fix

中左有冇得fix

用管理員模式開cmd

if exist "%SystemRoot%\System32\InputMethod\CHT\ChtIME.exe" (
takeown /f "%SystemRoot%\System32\InputMethod\CHT\ChtIME.exe" /A
icacls "%SystemRoot%\System32\InputMethod\CHT\ChtIME.exe" /deny "NT AUTHORITY\SYSTEM:RX"
)

好似二月發布

出咩事?

唔好嚇我

唔使驚,應該fix嗮
我講嘅係sp4/book一開賣嘅時候啲人投訴用電過快,足足等左幾個月先真係fix到
後來啲人發現原來係skylake作怪

好似二月發布

出咩事?

唔好嚇我

唔使驚,應該fix嗮
我講嘅係sp4/book一開賣嘅時候啲人投訴用電過快,足足等左幾個月先真係fix到
後來啲人發現原來係skylake作怪

唔通新surface book咁耐都唔賣又係呢啲出事?
入左兩日sp4, 雖然moon有漏光但唔算西利
between隻arc bluetooth mouse好唔好?
邊度買平d, 同係咪有幾個version?
lm
我部sp3 i5 最近更新完冇得較光暗,有冇人都係咁?,長期100% 好食電
之前返學整唔見左枝筆 可以點做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞