[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
我部sp3 i5 最近更新完冇得較光暗,有冇人都係咁?,長期100% 好食電

較光暗係咪得 0 25 50 75 100😂有冇d快d既方法可以自由啲咁調整
之前返學整唔見左枝筆 可以點做?

買過
5舊水
仲可以試下其他色
用緊thinkpad 8 個1080p mon 好靚 睇片/上網一流
之前返學整唔見左枝筆 可以點做?

買過
5舊水
仲可以試下其他色

其實5舊水一枝筆真係好貴 如果唔係跟機有都唔會想買呢枝筆用
我部sp3 i5 最近更新完冇得較光暗,有冇人都係咁?,長期100% 好食電

較光暗係咪得 0 25 50 75 100😂有冇d快d既方法可以自由啲咁調整

fn + del / backspace
最近部pro4叉唔到電送左去整

都仲未用夠一年就死電
留名,之前趁thanksgiving買左部m3 surface pro 4, 等運番香港
岩岩發現部新機背有撻反光位又抹唔走
拎番去封宅係咪肯定叫我上番microsoft自己搞
我較25%光
用OneNote+drawboard 上堂頂唔到3粒鐘

咁誇張?
部機有冇好熱?
你係咪不停sync緊野上onedrive?
lecture notes如果係放左落onedrive每save一次都會upload 好食電

唔好意思 咁遲先覆 唔係成日上黎
我有set sync野上OneDrive 但係為左省電連wifi都無開都係咁
呢2日上網跟台灣仔set左部機用電池時行cpu50%
模式轉哂最大省電 唔要performance
琴日行到五個鐘 今日八個鐘
唔知點解咁大分別
我較25%光

咁誇張?
部機有冇好熱?
lecture notes如果係放左落onedrive每save一次都會upload 好食電

我有set sync野上OneDrive 但係為左省電連wifi都無開都係咁
唔知點解咁大分別

仲有個mon開15%光 為左省電越搞越暗
用得好勞氣
我較25%光

咁誇張?
部機有冇好熱?

唔知點解咁大分別

用得好勞氣

Ime bug唔知有無中 不過平時無lag
夜d check完再報告

部機成日無啦啦發熱
開管理員,佢竟然寫管理員用量最多
到底係發生咩事
SP4 宜家 Linux support 成點?

部機成日無啦啦發熱
到底係發生咩事

sorted by cpu usage先啦喂
我較25%光

咁誇張?
部機有冇好熱?

唔知點解咁大分別

用得好勞氣

Ime bug唔知有無中 不過平時無lag
夜d check完再報告

開15%光睇到眼盲
我平時開省電mode加auto brightness darker
唔上網既話都有5至6粒
求救
我部surface pro4 i5 4gb ram版岩岩自動熄左機
我以為無電,點知差左個幾鐘都開唔返
試曬官網啲solution都開唔返
仲要岩岩過左保養
有無得攞返microsoft整?
會唔會好貴?
出面有無人識整?
求救
我部surface pro4 i5 4gb ram版岩岩自動熄左機
我以為無電,點知差左個幾鐘都開唔返
試曬官網啲solution都開唔返
仲要岩岩過左保養
有無得攞返microsoft整?
會唔會好貴?
出面有無人識整?

補充:㩒power制keyboard會著燈但3秒就會熄返,有時㩒左又唔識著,係咪成部燒左?

部機成日無啦啦發熱
到底係發生咩事

即係點??
電腦白痴

部機成日無啦啦發熱
到底係發生咩事

即係點??
電腦白痴

禁cpu個格 將佢地由cpu usage由高至低排
開機長期食左2gb ram, 正唔正常?

用緊sp4 m3版

用緊sp4 m3版

正常
Sp3 + keyboard 7000 抵玩?
成日落地盤開會同周圍走 帶住部xps15 好撚重

用緊sp4 m3版

M3 純上網同文件野有冇得諗

部機成日無啦啦發熱
到底係發生咩事

即係點??
電腦白痴

辛苦曬巴打

部機成日無啦啦發熱
到底係發生咩事

即係點??
電腦白痴

辛苦曬巴打

task manager係只要開住都KEEP住咁多都冇跌過?
試下開詳細資料個頁睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞