[M$打手]Surface/Win10 laptop討論

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
Surface 3 用唔用到my passport ultra 1tb ?

Why not
都係usb

驚供電唔夠

個port係Usb3.0
家下d external hdd都轉哂用一條usb3.0
所以應該用到冇問題
surface3打唔打到fm
Pro 4 4gb ram 主力返學用同打同用python 做計數人夠唔夠做?
其實surface book i7 ssd 512GB同1TB
係咪得SSD容量分別?

差成4千
Surface 3 用唔用到my passport ultra 1tb ?

external cd/dvd 機先唔夠電供
Surface3 舊年6月已經賣晒…仲有人討論?

Surface / surface pro 系列,或者咁講啦
Chrome唔係專比laptop用既browser

1. 食電
2. 唔support precision trackpad 手勢,即係放大放細果d
我唔知而家有無更新

部機賣左成年都有人買貨尾
應該咁講啦 surface pro5 原定日子應該extend 左

因為華石造左部可以外置display卡
Ms應該會跟加優化

唔急既人最好睇定d… pro5 好大機會可以外置display card
利申 9up下
應該咁講啦 surface pro5 原定日子應該extend 左

Ms應該會跟加優化

唔急既人最好睇定d… pro5 好大機會可以外置display card

有冇source extend到幾時

Ms應該會跟加優化

有冇source extend到幾時

個外置display 其實行thunderbolts,簡單講=外置pci-e , mac 一向都有人用黎玩thunderbolt轉pci-e box , 加raid / display card

下代機基本上一定support USB 3.1 連tb3,不過淨盒要幾千蚊起,亦都行唔盡張卡,可能砌多部desktop 打機好過

Surface 硬件上都唔會做到優化,只為要行標準嘅tb3, 亦都要考慮兼容性問題

不過快d 出啦,仲諗緊買surface pro 5 定X11 carbon 2017
新機落地sp4 i7 8gram ,wifi 睇一集Netflix 美劇,無60%電,是咪正常?
新機落地sp4 i7 8gram ,wifi 睇一集Netflix 美劇,無60%電,是咪正常?

用咩睇?

用咩睇?

app
問問題
點樣可以highlight 個英文會出返中文 有咩app可以做到(最緊要係drawboard內用到)

同埋點set CPU最大行50% 想慳電

用咩睇?

app

唔正常啦.... 2集都唔夠電睇晒 但會唔會背後開左好多野run緊
Sorly, 冇追Post
本身有部MacBookPro做main,想入部windows tablet玩GalGame Surface都好好,但係我又用唔曬啲Spec,有冇平少少嘅選擇介紹

用咩睇?

app

唔正常啦.... 2集都唔夠電睇晒 但會唔會背後開左好多野run緊

同期好似做緊window update,睇左半個鐘之後啲音效蛭蛭下,feel 到佢好似唔夠ram 用解唔切碼咁
純文書,加經常係街用, m3定i5好
有無平靚正 VGA HDMI轉插推薦
有無人睇youtube 會定格?
有無解決方法
有無平靚正 VGA HDMI轉插推薦

黃金啦
我mini dp轉vga買左百二蚊
有無解決方法

可能係hardware問題
好多人都有呢個問題

我估係硬件解碼有問題
因為唔止用edge會咁
用內置player播片都會
你地會唔會長期叉電黎用,點錫住舊電好d
有無解決方法

可能係hardware問題
好多人都有呢個問題

<span style="font-size: x-small;"><span style="color: pink;">我估係硬件解碼有問題
因為唔止用edge會咁
用內置player播片都會</span></span>

Intel driver咁上下
surface pro i7 8gb ram
玩唔玩到re7 同 pes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞