召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
一字好似好嚴重咁,各巴打有咩意見?
我覺得首先一字唔好再亂食藥
一字好似好嚴重咁,各巴打有咩意見?
我覺得首先一字唔好再亂食藥

入醫院
我問私家拎左信
希望可以甩左政府果邊

初初話depression食左一年effexor (無肥or瘦到)
轉醫生話係ocd+anxiety轉食seroxat一年肥左7-8kg
之後轉zoloft無再肥又無瘦
以家停左所有藥3-4 個月 淨係瘦左1kg
會唔會自動瘦返到本身咁 要幾耐左右

食seroxat 真係會變肥?

有可能

個時醫生都有話呢隻肥d但快d見效
咁個時精神狀態都幾差 淨係想快d開心返 同埋我本身唔肥(病左之後仲瘦左2kg) 所以就諗住唔驚 照食 以家好後悔

我都覺得seroxat 好有效
但我一日食兩餐都肥 好想死

對我黎講一d用都無 食左一年白食 仲肥左 好無辜 所以其實你揾到有效既藥已經好好彩嫁啦 唔好灰心
只有deanxit對我有效少少

deamxit我都有食一日一粒,我食ssri太攰醫生開畀我

個醫生話呢隻會上癮好難戒 我每次食唔超過兩個星期
同埋好似有d國家係禁左 所以我廢事食咁多

有可能

咁個時精神狀態都幾差 淨係想快d開心返 同埋我本身唔肥(病左之後仲瘦左2kg) 所以就諗住唔驚 照食 以家好後悔

對我黎講一d用都無 食左一年白食 仲肥左 好無辜 所以其實你揾到有效既藥已經好好彩嫁啦 唔好灰心

我就食左半年,都唔覺佢有咩效果,食完都好眼瞓
有時唔記得食都無事
同埋醫生係開一粒畀我,唔會加藥,主要我食ssri

你食左覺得有無用?
屋企人有思覺失調 呢年入左兩次葵涌 入院個陣又話我地害佢
依家出返黎兩個月 好似又黎料 幻想有個女朋友搵佢出街 點幫佢

唉我有時都覺得對唔住屋企人,唔係話體諒咁簡單

有可能

我就食左半年,都唔覺佢有咩效果,食完都好眼瞓
有時唔記得食都無事
同埋醫生係開一粒畀我,唔會加藥,主要我食ssri

你食左覺得有無用?

deanxit我都會眼訓
我覺得ok但治標唔治本
見到一字開咗post 話自己overdose入咗院
希望呢個post 啲人做到自己想做既野
再見。
再見。

甚麼事呀?
Seroxat 撚 肥左好多
仲成日要食xanax

再見。

希望你都做到自己想做既野
而家既任務就係日日跑步,又唔使返工唔使返學
屋企人有輕微schizophrenia
有無人係政府睇食緊"Olanzapine orodispersible"?
有無人係政府睇食緊"Olanzapine orodispersible"?

十年前食過

十年前食過

巴打而家見點?

十年前食過

巴打而家見點?

後來轉左食其他藥

十年前食過

巴打而家見點?

後來轉左食其他藥

我聽私家講abilify超貴

好似最新既藥黎
食fluoxetine 10mg 由49kg瘦底絲打,一年內重20kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞