召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
個病都斷斷續續病發,上年七八月開始係咁肚痛,一日最少屙七八次,屙到我出血,個人就好擔心究竟有咩事,無哂心機。

最慘係失眠加慢性胃炎引致既胃酸倒流,每晚都無覺好訓。

我係老闆見你返工日日去廁所,無黎精神,都想炒你啦。

而且我本身份工唔可以出錯,所以我唯有quit左佢。

肚痛未肯定腸易激個時,入埋院照埋腸鏡,都無特別問題。醫生叫我搵精神科調教下藥既劑量。

返明心樓睇醫生較藥,食左一個月左右,宜家個肚又好撚痛,唉。

如果唔係有老婆,我一早好似以前咁尋死,點解有情緒病就會連帶其他慢性疾病黎折磨我?一緊張就好肚痛,心情低落又肚痛,出一陣街又肚痛,唔出街係屋企又肚痛,胃酸又係,曾經一排晚晚凌晨兩三點要煮野食塞住個胃,因為太多胃酸。

唉 你真係好辛苦 我其實同你差唔多 我一出街就會呼吸唔到 已經試過送院送兩次 我依家成日覺得恢復翻正常身體好似一種好難既感覺咁 好辛苦好辛苦 有時訓訓下 突然又透唔到氣 但係我一定唔會放棄 因為放棄我就輸曬 唔放棄我就係贏

2年前有某種病 之後要食類固醇 從此我個人就變哂…
一日都係啲病同西藥
搞到我咁
好憎呢個世界 好憎我咁無用 咁懦弱…

又係藥 依家終於知道點解老竇老母成日話唔好食咁多藥 好多時候都係藥引起的
留名,就覆診

你係咩事

抑鬱+焦慮

搞到我腸易激

2012年病發到宜家。

腸易激又係好麻煩 唉 點解會有情緒病同精神病依樣存在

點解要我哋存在

錯啦 我地一定要活落去同隻垃圾病對抗到底 總有一日我地會恢復正常

勇氣…

你都一定要有
個病都斷斷續續病發,上年七八月開始係咁肚痛,一日最少屙七八次,屙到我出血,個人就好擔心究竟有咩事,無哂心機。

肚痛未肯定腸易激個時,入埋院照埋腸鏡,都無特別問題。醫生叫我搵精神科調教下藥既劑量。

如果唔係有老婆,我一早好似以前咁尋死,點解有情緒病就會連帶其他慢性疾病黎折磨我?一緊張就好肚痛,心情低落又肚痛,出一陣街又肚痛,唔出街係屋企又肚痛,胃酸又係,曾經一排晚晚凌晨兩三點要煮野食塞住個胃,因為太多胃酸。

唉 你真係好辛苦 我其實同你差唔多 我一出街就會呼吸唔到 已經試過送院送兩次 我依家成日覺得恢復翻正常身體好似一種好難既感覺咁 好辛苦好辛苦 有時訓訓下 突然又透唔到氣 但係我一定唔會放棄 因為放棄我就輸曬 唔放棄我就係贏

希望我仲頂得住。不過呢幾日又屙血,唉,我唔死都會自動收皮。

我都唔知講咩好
巴打頂住
我懷疑自己係真係有妄想果種痴線

17歲果年開始妄想自己曾經被性侵犯過

當然絕對冇d咁既事

最近發癲係咁亂諗野

可能冇食藥就快一年

之前覺得屋企人想甚麼甚麼我

當然冇d咁既事 NEVER

但我果晚驚到lock埋房門

咁岩妹去左隔離房訓

我就鎖埋門

第二朝佢發晒火拳打門 問我做乜鎖埋門

睇返醫生好D
我都有段長時間無食藥,無睇醫生。

覺得宜家搞到周身病痛,係因為自己延誤就醫。

雖然藥物係事倍功半,但我連食都選擇唔食,怕有副作用。

嚴格黎講自己係抵死既。

我朝朝起身刷牙都作嘔, 有時會嘔d酸性物睇出嚟, 噚晚唔夠瞓今朝嘔到雙眼都爆紅, 有時情緒起伏大(開心同唔開心)都會有d酸性嘢湧上喉嚨, 作嘔

噚晚食飯同屋企講兩句唔埋我就燥(一如以往), 我屋企叫我唔好咩都收埋, 攞出嚟講, 唔好乜都諗住自己面對, 我媽講嘢稍為大聲少少我就會好忟, 好辛苦, 我媽見到我咁就叫我搵醫生睇下

我諗我可能會搵個counselor 傾下, 其實呢個問題都好多年, 但呢一年嚴重咗. 唔知係咪本身追緊一個有情緒病嘅女仔, 佢平時嘅態度令我心情唔好, 從而令到我對屋企更加冇耐性同易發火, 影響埋同家人關係. 又或者係我自己問題唔關人地事

一日都係啲病同西藥
搞到我咁

又係藥 依家終於知道點解老竇老母成日話唔好食咁多藥 好多時候都係藥引起的

之前聽到自己有cancer 精神已經接近崩潰…
之後每日就係化療 化療同化療
本來以為頂住就無事
但係眼見啲人唔係死就係復發 已經見到麻木哂…
每日都見到唔同嘅新面孔入院
我已經覺得無希望
我好憎自己 好憎個世界

當然絕對冇d咁既事

最近發癲係咁亂諗野

可能冇食藥就快一年

咁岩妹去左隔離房訓

我就鎖埋門

睇返醫生好D

我都覺

當然絕對冇d咁既事

最近發癲係咁亂諗野

可能冇食藥就快一年

咁岩妹去左隔離房訓

我就鎖埋門

睇返醫生好D

我冇食藥好耐

病歷寫paranoid schizophrenia

係妄想症啦,最好快d睇醫生啦,怕會越來越嚴重

當然絕對冇d咁既事

最近發癲係咁亂諗野

可能冇食藥就快一年

咁岩妹去左隔離房訓

我就鎖埋門

巴打
又見面了

一日都係啲病同西藥
搞到我咁

本來以為頂住就無事
我已經覺得無希望
我好憎自己 好憎個世界

sor呀巴打 你依家有冇好翻d

嚴格黎講自己係抵死既。

有冇見心理輔導

當然絕對冇d咁既事

最近發癲係咁亂諗野

可能冇食藥就快一年

咁岩妹去左隔離房訓

我就鎖埋門

我都試過, 咁其實係咪你妹都有d情緒問題, 點解要咁大火

嚴格黎講自己係抵死既。

唔想食

又會重返

又會怕太陽曬

身體差左好多

相信我,嚴重起上黎失去會比食返藥多。

我係人板。

我之前食都藥個人最重去到86KG,我以前只有67KG。

都係怕副作用。

但事實證明宜家個身體差到仲慘過副作用。

一日都係啲病同西藥
搞到我咁

本來以為頂住就無事
我已經覺得無希望
我好憎自己 好憎個世界

我媽都fight 緊cancer, 第二次了

一日都係啲病同西藥
搞到我咁

本來以為頂住就無事
我已經覺得無希望
我好憎自己 好憎個世界

無事

每日都要仲要食藥 有時又要化療

我淨係自殘先可以舒緩到個情緒

一日都係啲病同西藥
搞到我咁

本來以為頂住就無事
我已經覺得無希望
我好憎自己 好憎個世界

無事

每日都要仲要食藥 有時又要化療

我淨係自殘先可以舒緩到個情緒

唉 真係覺得你好慘 巴打點解要受咁慘苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞