召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
唉今晚阿媽睇到實一定要食
食完就好想死

咁誇張,咩藥

Abilify

之前醫生都開呢隻藥比我
不過我而加無食
我驚會上癮
你食左幾耐?
藥量幾多?
同埋覺唔覺會上癮?

上癮好正常 大部分精神科藥物都有成癮性
Abilify side effects
Get emergency medical help if you have signs of an allergic reaction to Abilify: hives; difficult breathing; swelling of your face, lips, tongue, or throat.

Call your doctor at once if you have:

severe agitation, distress, or restless feeling;
twitching or uncontrollable movements of your eyes, lips, tongue, face, arms, or legs;
mask-like appearance of the face, trouble swallowing, problems with speech;
seizure (convulsions);
thoughts about suicide or hurting yourself;
severe nervous system reaction--very stiff (rigid) muscles, high fever, sweating, confusion, fast or uneven heartbeats, tremors, feeling like you might pass out;
low blood cell counts--sudden weakness or ill feeling, fever, chills, sore throat, swollen gums, painful mouth sores, red or swollen gums, skin sores, cold or flu symptoms, cough, trouble breathing; or
high blood sugar--increased thirst, increased urination, hunger, dry mouth, fruity breath odor, drowsiness, dry skin, weight loss.

吾識英文
昨日因為太壓抑睇左第一次醫生
除左我之外,呢度有無思覺失調既巴絲係無食藥

我,但我唔覺自己係思覺失調
我已經冇食藥半年到,開始從中醫方面治療
我諗住做馬會電話全職,但佢暫時唔請人
想搵份做到既工真係好難

做住兼職不過家下好多兼職但全職工時

係啊做住兼職先,全職我都唔知有咩工做得做,我諗聽電話應該得

馬會好似好少人做全職聽電話,我都係14年開始做pt,最近先比人炒q左
想搵份做到既工真係好難

馬會好似好少人做全職聽電話,我都係14年開始做pt,最近先比人炒q左

我之前都做過好多次pt,通常成日遲到唔想俾人炒就quit
想搵份做到既工真係好難

我之前都做過好多次pt,通常成日遲到唔想俾人炒就quit

佢依家要人番夠5成,個排番正職加呢份,成日冇番就收爆warning bye bye左lu
Call your doctor at once喎
叫佢唔好開呢隻或轉藥啦

無用架,我之前個醫生話我作野
現時睇緊個醫生應該會請我入醫院「較」藥
而且食開呢隻藥只係肥同無記性
如果轉藥搞到便秘就麻煩
我想問一切巴打你個case咁嚴重係咪可以攞綜援?

拿傷殘津貼
食完就好想死

咁誇張,咩藥

Abilify

之前醫生都開呢隻藥比我
不過我而加無食
我驚會上癮
你食左幾耐?
藥量幾多?
同埋覺唔覺會上癮?

上癮好正常 大部分精神科藥物都有成癮性

所以我食左無耐就即刻停左佢
d人仲話要等醫生先停得
我採佢都on9

叫佢唔好開呢隻或轉藥啦

如果轉藥搞到便秘就麻煩

巴打食緊咩藥?

Abilify

你係確診左果隻?

係,政府醫生咁講囉,果時得14歲

食維思通 s字頭咩血清素, 我覺得當初睇醫生係一個錯誤決定
叫佢唔好開呢隻或轉藥啦

如果轉藥搞到便秘就麻煩

巴打食緊咩藥?

Abilify

幾多mg?

一粒 無留意幾多mg
留名

食完就好想死

咁誇張,咩藥

Abilify

幾多mg?

你係確診左果隻?

係,政府醫生咁講囉,果時得14歲

食維思通 s字頭咩血清素, 我覺得當初睇醫生係一個錯誤決定

維思通我都食過
S字頭係seroxat ?

我反而當時14歲病唔識得去求醫係好錯
搞到宜家咁嚴重
我又od 入左醫院
仲未見醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞