召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
一放假無嘢忙靜落嚟就攞命
鳩呻下好想解脫

巴打番五日定六日

時五時六 一星期可休兩日

唔知可以番咩工,好怕人

我都係 無一份工返得長

絲打,我記得你好似想做電話投注,我讀書個陣做過,今年先因一啲事冇做,其實壓力唔大,請假都算易,如果上次做唔成可以再試。做落就知個度係失業者or唔少患者既避風港,見過唔少同事有少少問題既都做得嚟

Me是巴打
我之前都做過 都無咩問題 只係唔準時
而家想做全職 唔知有無位
如果唔係就可能做救生員 對人真係唔得
其實有呢種病既人係咪都好鍾意訓教

我都想問

訓勁多
最嚴重果時一日得幾個鐘係醒既
Depression+anxiety

我都想問

訓勁多

有好多精神科藥會攰會眼瞓

我都想問

訓勁多

有好多精神科藥會攰會眼瞓

食一隻咋
食完再好訓d
唔食一樣眼訓

特別是醒遇到挫折、唔開心既野
即刻眼訓
自己心理上唔係有心特登去逃避
係個人反應會咁樣 有d 1999. 唔知有無人明
總之就係眼訓
好奇一問,情緒病藥物例如ssri食落有無咩副作用?有無人試過overdose?

ssri我自己覺得 日頭無精神 口乾 性方面問題

間唔時一晚唔記得食or冇藥係身冇食都會即晚訓唔到 出冷汗<——呢個情況試過好多次,好明顯

少少坐唔定,可能神經興奮

咁重副作用點解仲要食
好奇一問,情緒病藥物例如ssri食落有無咩副作用?有無人試過overdose?

ssri我自己覺得 日頭無精神 口乾 性方面問題

間唔時一晚唔記得食or冇藥係身冇食都會即晚訓唔到 出冷汗<——呢個情況試過好多次,好明顯

少少坐唔定,可能神經興奮

咁重副作用點解仲要食

冇食啦,依家咪復發囉,當你訓唔著頭都爆就寧願食粒藥好過
鳩呻下好想解脫

巴打番五日定六日

唔知可以番咩工,好怕人

我都係 無一份工返得長

我明啊兩位 我都係硬住頭皮頂硬上

介唔介意講係咩類型工種參考下,我想識下人,但一下做sales我覺得克服唔到

你有冇聯絡方法

私下講 我有工介紹俾你

TG定EMAIL得唔得

你識上網識打字就做到

連我咁ON9都做到

咩工嚟?
email: st741010@gmail.com
thanks
鳩呻下好想解脫

巴打番五日定六日

唔知可以番咩工,好怕人

我都係 無一份工返得長

介唔介意講係咩類型工種參考下,我想識下人,但一下做sales我覺得克服唔到

你有冇聯絡方法

私下講 我有工介紹俾你

TG定EMAIL得唔得

你識上網識打字就做到

連我咁ON9都做到

咩工嚟?
thanks

email u講

有問題請私下email聯絡

okay
鳩呻下好想解脫

巴打番五日定六日

唔知可以番咩工,好怕人

我都係 無一份工返得長

絲打,我記得你好似想做電話投注,我讀書個陣做過,今年先因一啲事冇做,其實壓力唔大,請假都算易,如果上次做唔成可以再試。做落就知個度係失業者or唔少患者既避風港,見過唔少同事有少少問題既都做得嚟

Me是巴打
我之前都做過 都無咩問題 只係唔準時
而家想做全職 唔知有無位
如果唔係就可能做救生員 對人真係唔得

我唔識游水sosad,我之前做過幾日物管都見過有個救生員完全唔講野
鳩呻下好想解脫

巴打番五日定六日

唔知可以番咩工,好怕人

我都係 無一份工返得長

你有冇聯絡方法

私下講 我有工介紹俾你

TG定EMAIL得唔得

你識上網識打字就做到

連我咁ON9都做到

咩工嚟?
thanks

email u講

有問題請私下email聯絡

okay

sent

睇email

有事email聯絡

唔好係度問

我不在這裡自爆

收到了,唔會係度講thanks
有冇人可以講下抑鬱症係點
最近我成日都會有想自殺嘅念頭,而且又會諗好多嘢,例如只要人地望住我我就會諗人地係咪覺得我好樣衰(雖然係事實),之後又會成日懷疑人地係咪好憎我,只係為咗扮fd先同我傾計之類....然後又會突然間成日都好唔開心,個人好冇精力,做咩都集中唔到咁,成個腦除咗啲負面嘢就冇其他嘢 我係開始有抑鬱症?

我其實唔算樣衰,但我心入面好自卑好自卑,冇一樣野覺得自己勝任到,唔怕講句,我連識女仔都冇膽,我暗戀既人我連主動傾計都唔敢,就算佢係同學,朝見口晚見面
我唔知呢世有冇機會拍拖結婚,真心覺得呢樣野好困難,不過我都係安慰自己搞掂自己生活同情緒先再諗呢啲啦

我cloth一兩年開始主動夠膽識女女

但我覺得anxiety同depression仍然潛伏住
唔敢長期溝通

睇下咩病 我就時好鍾意瞓時唔使瞓

唔會 你可成日feel 到心跳 好難瞓

睇下咩病 我就時好鍾意瞓時唔使瞓

唔會 你可成日feel 到心跳 好難瞓

無食藥嘅話

我係example
最近我成日都會有想自殺嘅念頭,而且又會諗好多嘢,例如只要人地望住我我就會諗人地係咪覺得我好樣衰(雖然係事實),之後又會成日懷疑人地係咪好憎我,只係為咗扮fd先同我傾計之類....然後又會突然間成日都好唔開心,個人好冇精力,做咩都集中唔到咁,成個腦除咗啲負面嘢就冇其他嘢 我係開始有抑鬱症?

我其實唔算樣衰,但我心入面好自卑好自卑,冇一樣野覺得自己勝任到,唔怕講句,我連識女仔都冇膽,我暗戀既人我連主動傾計都唔敢,就算佢係同學,朝見口晚見面
我唔知呢世有冇機會拍拖結婚,真心覺得呢樣野好困難,不過我都係安慰自己搞掂自己生活同情緒先再諗呢啲啦

唔敢長期溝通

本身內唔內向先,驚個陣真係好似行緊去刑場咁
好辛苦啊,究竟幾時完呀唔想諗野呀
好辛苦啊,究竟幾時完呀唔想諗野呀

無止境 除咗瞓覺嗰陣就諗唔到嘢⋯
今日去見工,有啲驚

唔敢長期溝通

本身內唔內向先,驚個陣真係好似行緊去刑場咁

小學到中五
IVE開始好少少
U再好少少
而家ok嘅
今日去見工,有啲驚

加油!!
講下自己故事

細個小學小三到小六比人bully到hihi
連個老師都費時麻煩選擇幫bully我班友 (其實連老母都嫌我煩)

好在有遇到好老師 比我入左話劇同choir (我兩樣都ok嘅)做避難所

最後同班女仔fd左 但去到grad都係比班人嘲笑係嗱型
只好忍忍忍

點知去到中學都同部分西人同班
我都唔知點解好鐘意囉我黎玩
玩到中三 但自從我做左d野就無再玩我
去到中四再分班先好D
識多左fd
最重要係知道邊D先係真正朋友
但我個人都係好on膠
有女仔做到出面我都係get唔到
(毒到而家)
身為科長 邊有女仔會自願幫你收功課收到6點再一齊走 唔止一次 甘都get唔到

去到IVE 入左少林系 識到少少fd
但有個巴打同我講過 "小學中學嘅朋友先有機會深交 IVE係無衣支歌仔唱" (感謝巴打 雖然你只係讀左一年then轉系 同有D毒)

跟住係U生活反而好平靜 成班得一個兄弟有keep contact到而家
其它嘅 whatsapp搵,fb comment...... 當你無到。Fine, 當自己做cold call

去到而家,身為一個IT仔,夜晚讀part time master嘅友仔,anxiety同depression都仍然黏住我,雖然幾輕微可能壓力唔細啦

我嘅人生,算係甘
有個搵得唔多但係負好家庭責任嘅老豆
同有個包容力max 嘅老母 (雖然日日好早叫我瞓)
同有個有時hihi 但overall 好有才華嘅細佬

只係自己錯失左唔少機會

Danny 仔嘅"空虛的心 陪我崎嶇的一生 來尋覓你的愛情
悠長人生的失落裡 尋覓你的溫柔
......
讓晚風輕輕吹送在你面龐 讓這晚風 輕輕地叮囑我們
人是個 是個夢 存在是個夢"

我寫照

P.S. 黎緊星期六同人睇聲之形 驚喊到hihi
因為我都比人bullying過唔少嘅時間

打完呢個post, 有d想但係office等食飯
今日去見工,有啲驚

加油!!

你得嘅
今日去見工,有啲驚

加油!!

你得嘅

多謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞