召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
今日去見工,有啲驚

加油!!

你得嘅

多謝

加油
Depression留名
無睇醫生 俾抑鬱困擾超過五年
依家覺得愈來愈嚴重
好似唔止抑鬱 有啲bipolar嘅感覺
突竟睇唔睇醫生好?
無睇醫生 俾抑鬱困擾超過五年
依家覺得愈來愈嚴重
好似唔止抑鬱 有啲bipolar嘅感覺
突竟睇唔睇醫生好?

我想問,如果比政府醫生知道你無食藥。
佢會唔會捉你入精神病院或者強迫你打針?

有機會轉打針

醫生話之前有個patient 唔肯食藥
結果醫生幫佢打針
我就覺得奇怪
一個唔肯食藥既人點會肯打針
我諗緊係咪醫生迫佢打針

我果個醫生同我講,打針係比個d唔得閒返黎覆診攞藥,或者唔準時食藥既人打,打針效用可以耐過食藥。

唔好咁痴線啦
你唔食佢逼你唔到亦唔會逼你打針
只有病人有暴力行為or自殘情緒激動先會俾人綁同打鎮靜針

住過
我想問,如果比政府醫生知道你無食藥。
佢會唔會捉你入精神病院或者強迫你打針?

有機會轉打針

醫生話之前有個patient 唔肯食藥
結果醫生幫佢打針
我就覺得奇怪
一個唔肯食藥既人點會肯打針
我諗緊係咪醫生迫佢打針

我果個醫生同我講,打針係比個d唔得閒返黎覆診攞藥,或者唔準時食藥既人打,打針效用可以耐過食藥。

唔好咁痴線啦
你唔食佢逼你唔到亦唔會逼你打針
只有病人有暴力行為or自殘情緒激動先會俾人綁同打鎮靜針

住過

講緊住院,如果冇住佢更加唔會啦 點逼
打去精神健康綜合社區中心要講咩
1.有機會
2.睇咩職系
3.我9up

請求靚仔靚女巴絲們解答
我考慮緊睇醫生 自己應該有重度抑鬱症加睡眠障礙
好現實問一下
1.醫生會唔會強制我入院?(有自殺傾向)
2.將來做政府工係咪收得皮?(就算醫翻好)

p.s一直有7,8年抑鬱,近日開始手震,精神崩潰
忍唔到想要藥物控制

重度都未睇醫生

請求靚仔靚女巴絲們解答
好現實問一下

忍唔到想要藥物控制

重度都未睇醫生

咪係囉,點頂得順架
抑鬱症真係慘過死,好辛苦
唉 20/3嗰陣醫生話可以停藥 但我最近既情緒真係好波動 好易燥
今日覆診佢問我開返藥比我好唔好 食到final完為止(五月頭
老豆以為我好返 佢係隔離聽到有啲失落

笑撚左

笑撚左

有冇情緒病巴絲試過睇中醫?有冇效?
1.有機會
2.睇咩職系
3.我9up

幾耐轉介到專科

睇私家咪全部都冇問題囉
其實有呢種病既人係咪都好鍾意訓教

睇下咩病 我就時好鍾意瞓時唔使瞓

唔會 你可成日feel 到心跳 好難瞓

無食藥嘅話

我係example

我建議你地驗下血我自己雖然冇依d病,但係個人成日都好易攰好易眼瞓,鐘意自閉。今日出咗驗血報告,原來話我甲狀腺素過低我上網睇甲狀腺機能低下症都會導致抑鬱

我係+
所以唔關事

自從有左+一直都要定期驗血

請求靚仔靚女巴絲們解答
好現實問一下

忍唔到想要藥物控制

1 唔會
2 唔會 (私隱條例)

點解可以忍咁耐
快d去睇醫生
1.有機會
2.睇咩職系
3.我9up

幾耐轉介到專科

睇緊急性
真係確診嚴重的話
其實好快

好多人上網呻好耐又盛
其實公立不論專唔專科
一向都係以緊急性去做criteria 而排優先次序

請求靚仔靚女巴絲們解答
好現實問一下

忍唔到想要藥物控制

我唔知以上答案, 就算冇病/醫返好都未必做到政府工, 但病就一定要醫, 仲要重度咁多年, 你都係快d睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞