召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
就考dse好大壓力
老實講,精神藥物係咪預防到病者自殺已經係發揮作用,要改變一個人思想根本靠唔到藥物

我覺得自從食左藥,我思想係改變左,不過自殺我諗係唔關事
岩岩覆完診唔記得叫佢開白爪子畀我瞓覺

Hi 絲打(?)
我抑鬱 啱啱覆診開咗白瓜子俾我
有冇話最多一次食得幾多 食幾多會死

點解想死?
老實講,精神藥物係咪預防到病者自殺已經係發揮作用,要改變一個人思想根本靠唔到藥物

我覺得自從食左藥,我思想係改變左,不過自殺我諗係唔關事

之前果d risperidal 食到我無啦啦會想喊
之後我果斷咁停藥
而加乜事都無

我都食緊risperidone 1mg
大家呢排點
大家呢排點

停左藥 好開心
轉介信寫左我有自殘傾向,如果去青山排期會唔會要我住院?同埋睇政府係咪手尾好長?
轉介信寫左我有自殘傾向,如果去青山排期會唔會要我住院?同埋睇政府係咪手尾好長?

為什麼要自殘?
社工係咁逼我做野,睬佢都on9,搵唔搵錢關佢咩事
跟左我case五年,所以而家發我難渣
我同個情緒失控嘅人拍拖
社工係咁逼我做野,睬佢都on9,搵唔搵錢關佢咩事
跟左我case五年,所以而家發我難渣

佢地覺得有工返先算完全康復
我好enjoy失業,但都唔想逃避,唔想一 醒返知自己仲廢過以前,雖然我好想一直廢
有咗驚恐症六年
中間食藥斷斷續續到而家仲食緊
有精神病紀錄報政府工會點?我見佢最尾寫殘疾人士平等就業機會
有精神病紀錄報政府工會點?我見佢最尾寫殘疾人士平等就業機會

我就是被上司迫走的長俸政府公務員

你有咩事
我想問 有抑鬱係點
我由細到大都好唔開心
個人好易因爲少少野而喊
成日覺得自己要去左去至會解決到問題
而家一個星期至少會有自殺念頭四日
但因為無勇氣 我無真係去做
只係search曬資料
我由細到大都習慣左要晚上就喊
情緒一差 我個腦就開始好混亂好驚好暈
會捲係被度一直喊
覺得無辦法 無野值得留戀
好想死
做野有壓力 我覺得香港想逼死我
屋企人又唔明
我最後工都辭左

我想知自己係咪病左 定做人真係咁痛苦
但我由細到大個人都唔開心
而且我好依賴人 男朋友聽我講野安慰返我我就會開心返
我唔開心同發嬲既點身邊人都唔明
佢地覺得好小事
但對我黎講 一句無心既說話就會推我去崖邊
心情由好好倒到去好低
一唔開心就變得好可怕
個人好燥 燥到會幻想自己撞牆爆頭
又會嬲到想插死自己
幻想完自己死左心情就會好返少少
我一心情差就好似比人打左去地獄咁 好辛苦好辛苦
我唔想再咁落去 但咁樣既人生叫我點去開心
我好似係天生就開心唔到既人多過有抑鬱
定其實我只係EQ低同中意發脾氣
醫生可唔可以準確去診斷我有無病?
我一唔開心係好驚好混亂好想大大力去打爛野打死自己 但我唔會真係做 我會幻想自己死 有病 一諗到自己好快會死就會冷靜返
我唔開心同發嬲既點身邊人都唔明
佢地覺得好小事
但對我黎講 一句無心既說話就會推我去崖邊
心情由好好倒到去好低
一唔開心就變得好可怕
個人好燥 燥到會幻想自己撞牆爆頭
又會嬲到想插死自己
幻想完自己死左心情就會好返少少
我一心情差就好似比人打左去地獄咁 好辛苦好辛苦
我唔想再咁落去 但咁樣既人生叫我點去開心

情緒過山車,呢度應該大部分都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞