召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
多謝巴c解答
我聽日去book先
無咩錢
去門診再轉介 唔知幾耐可以覆診

正確態度

如果門診確診到,到時會叫出你去專科入紙、然後有人會同你做assessment
根據病況先決定到第一次見醫生係幾時
多謝巴c解答
我聽日去book先
無咩錢
去門診再轉介 唔知幾耐可以覆診

正確態度

如果門診確診到,到時會叫出你去專科入紙、然後有人會同你做assessment
根據病況先決定到第一次見醫生係幾時

我果時都係confirm 左跟住自己去藍田book
無人理我段故
留名
瞓唔到想叫下春

請求靚仔靚女巴絲們解答
我考慮緊睇醫生 自己應該有重度抑鬱症加睡眠障礙
好現實問一下
1.醫生會唔會強制我入院?(有自殺傾向)
2.將來做政府工係咪收得皮?(就算醫翻好)

p.s一直有7,8年抑鬱,近日開始手震,精神崩潰
忍唔到想要藥物控制

走去睇,醫院唔會disclose.
我睇個時冇even 有自殘加自殺。除非你好唔穩定。理論上你控制得住可以要求唔入院。
重度食同唔食藥差好遠
無人理我段故

你邊段
無追開post

請求靚仔靚女巴絲們解答
好現實問一下

忍唔到想要藥物控制

我睇個時冇even 有自殘加自殺。除非你好唔穩定。理論上你控制得住可以要求唔入院。
重度食同唔食藥差好遠

其實係非常嚴重,唔食藥,控制唔到個人果d先要強制入院
好少人係咁

唔好幻想到一睇醫生就會畀人捉走
有某d精神情況唔正常既人成日以為醫生護士會害佢地
其實無人咁得閒做呢d事
其實我都約緊心理醫生, 等緊保險批
其實我都約緊心理醫生, 等緊保險批

忍耐
好快有曙光
我諗睇你有無暴力傾向啫,我就睇左四年,開心又和平
抑鬱+焦慮
食過xanax Prozac Ixel
最近不停飲酒
飲完嗰刻係開心
但成日自己一個就頹到咩都唔想做
成日無啦啦喊
咁多位加油
好羨慕有勇氣自殺既人,我仲冇用過佢地
一濕啲情緒就好差

請求靚仔靚女巴絲們解答
好現實問一下

忍唔到想要藥物控制

重度食同唔食藥差好遠

好少人係咁

其實無人咁得閒做呢d事

我睇新聞話有人舉報就會將佢綁手綁腳
同之前有人話佢呀哥報警話佢自殺搞到佢強制入院
講真我唔想入院 所以之前唔敢睇

除非你自己話要,冇病歴嘅好難入精神科觀察病院。一般普通人有咩事都係普通醫院到留院,有傷人或持續自殘除外
無人理我段故

你邊段
無追開post

一濕啲情緒就好差

又有濕疹添
抑鬱+焦慮
食過xanax Prozac Ixel
最近不停飲酒
飲完嗰刻係開心
但成日自己一個就頹到咩都唔想做
成日無啦啦喊

唔好飲甘多
愈飲愈多負能量
好唔開心
好唔開心

me too

你做咩事

請求靚仔靚女巴絲們解答
好現實問一下

忍唔到想要藥物控制

重度食同唔食藥差好遠

好少人係咁

其實無人咁得閒做呢d事

有自殺傾向,公立醫院醫生一定捉你入精神科病院囉
佢地一聽到你想死呢兩個字,就會strongly recommend 你入院,唔入院都要直屬家人簽dama (Discharge Against Medical Advice)
如果你有自殘而又入左急症室然後入普通科病房都好,你有psy底既話一定會有精神科護士見你,然後寫report都會同醫生講呢個病人係需要24hrs observation,因為有risk of suicide

公立啲醫生,尤其對啲傷害自己既人,佢地最怕負責任,萬一你有自殺傾向而又真係自殺死左,佢地超大責任,根本上係佢地孭晒飛

我唔知樓上個巴打點樣有自殺加自殘行為但都代表情緒好穩定 你無入院真係好彩,同埋你個醫生應該係比較大膽既醫生
因為啲醫生對自殺,死呀呢啲字眼真係好敏感
而且真係有法律依據可以夾一個有自殺傾向既人入精神科醫院
好唔開心

我都好唔開心
我諗睇你有無暴力傾向啫,我就睇左四年,開心又和平

喺精神科醫院入面講真有暴力傾向既有幾多個吖,我入左幾次都係見過一個,佢無比人綁,仲要一個星期就出得院
我見得最多既係只要你一做傷害自己既野or 情緒激動先會綁,講緊既係喺醫院入面都會去廁所飲梘水,多數係有自殺傾向既人先要密切關注,訓覺都要喺護士站隔離
我試過入到去個人好亂,夜晚係咁陷頭埋牆,就比人綁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞