召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
其實我覺得死係唔可怕。

最可怕係你唔知自己咩事,咩病,究竟有無得醫先可怕。

時間一直流逝,但你仍然唔知道答案。

身體一直出現唔妥,唔舒服,好辛苦,但所有檢查,報告都要等,等,等。

寧願你判我死刑,我都唔想等。
我懷疑自己係真係有妄想果種痴線

17歲果年開始妄想自己曾經被性侵犯過

當然絕對冇d咁既事

最近發癲係咁亂諗野

可能冇食藥就快一年

之前覺得屋企人想甚麼甚麼我

當然冇d咁既事 NEVER

但我果晚驚到lock埋房門

咁岩妹去左隔離房訓

我就鎖埋門

第二朝佢發晒火拳打門 問我做乜鎖埋門

巴打
又見面了

你可唔可以留tg

我有野想同你講

知你一定唔會信

講真add你tg我冒好大風險

因為有我電話同名

你要起我底好容易

但我唔想見到有人離世...

喺到講得唔得㗎

2年前有某種病 之後要食類固醇 從此我個人就變哂…
一日都係啲病同西藥
搞到我咁
好憎呢個世界 好憎我咁無用 咁懦弱…

又係藥 依家終於知道點解老竇老母成日話唔好食咁多藥 好多時候都係藥引起的

之前聽到自己有cancer 精神已經接近崩潰…
之後每日就係化療 化療同化療
本來以為頂住就無事
但係眼見啲人唔係死就係復發 已經見到麻木哂…
每日都見到唔同嘅新面孔入院
我已經覺得無希望
我好憎自己 好憎個世界

我媽都fight 緊cancer, 第二次了

世界
我懷疑自己係真係有妄想果種痴線

17歲果年開始妄想自己曾經被性侵犯過

當然絕對冇d咁既事

最近發癲係咁亂諗野

可能冇食藥就快一年

之前覺得屋企人想甚麼甚麼我

當然冇d咁既事 NEVER

但我果晚驚到lock埋房門

咁岩妹去左隔離房訓

我就鎖埋門

第二朝佢發晒火拳打門 問我做乜鎖埋門

我都試過, 咁其實係咪你妹都有d情緒問題, 點解要咁大火

妹由細都火爆喇...

雖然佢大個之後收斂左好多

只係有時佢個人都會火火地

我其實都好火爆,但我就係發洩落自己身上

同埋果朝係佢細細力敲門

不過我聽唔到

佢就發火大大力打度門

2年前有某種病 之後要食類固醇 從此我個人就變哂…
一日都係啲病同西藥
搞到我咁
好憎呢個世界 好憎我咁無用 咁懦弱…

又係藥 依家終於知道點解老竇老母成日話唔好食咁多藥 好多時候都係藥引起的

之前聽到自己有cancer 精神已經接近崩潰…
之後每日就係化療 化療同化療
本來以為頂住就無事
但係眼見啲人唔係死就係復發 已經見到麻木哂…
每日都見到唔同嘅新面孔入院
我已經覺得無希望
我好憎自己 好憎個世界

sor呀巴打 你依家有冇好翻d

無事

每日都要仲要食藥 有時又要化療

我淨係自殘先可以舒緩到個情緒

唉 真係覺得你好慘 巴打點解要受咁慘苦

所以咩平等 公平人生 都係假
其實我覺得死係唔可怕。

身體一直出現唔妥,唔舒服,好辛苦,但所有檢查,報告都要等,等,等。

同感
萬一聽日又唔知有咩病就…
@我愛餅乾BB花生

其實我咁講你實會覺得我幫人手一齊呃錢

講真我上網講呢D野係冒好大風險

萬一有咩事會俾全連登狙擊我起底...

但行過見到所以講下

只會講一次

講過一次就算

唔想令你覺得我真係幫人推廣業務

唔知你信唔信法科治病...

其實我覺得死係唔可怕。

人生好多嘢都係咁, 最難面對嘅唔係結果係個uncertainty
有抑鬱,細細個開始已經有計劃自殺,已經覺得生存好痛苦,依家已經20歲
生存對我黎講 真係真係好痛苦
當我好崩潰嘅時候,想跳落去又唔夠膽,好配服自殺嘅人,
如果同朋友講我有煩惱,又好驚佢地會覺得我煩而離開我,有試過同男朋友講我嘅煩惱,而佢真係覺得我成日諗野咁負面好煩
我唯一嘅願望就系安樂死
抑鬱症已經5年
已經放棄食藥睇醫生
意識到呢D病無得好
你以為好番 之後又黎過
已經決定同個病共存
最近想接觸佛學
希望可以活得無咁痛苦
同埋,我發現有左呢個病記憶力愈黎愈差
轉數慢左好多
有D發生過既野完全空白記憶,諗唔番
有無人都係咁
有抑鬱,細細個開始已經有計劃自殺,已經覺得生存好痛苦,依家已經20歲
如果同朋友講我有煩惱,又好驚佢地會覺得我煩而離開我,有試過同男朋友講我嘅煩惱,而佢真係覺得我成日諗野咁負面好煩
我唯一嘅願望就系安樂死

絲打
我都係
唔敢講自已煩咩
自己又衰成日講負面嘢
日日都要戴面具咁… 好想死 好想就咁長眠不起
抑鬱症已經5年
已經放棄食藥睇醫生
意識到呢D病無得好
你以為好番 之後又黎過
已經決定同個病共存
最近想接觸佛學
希望可以活得無咁痛苦
轉數慢左好多
有無人都係咁

都啱, 有時藥令到個人更差, 唔係個個都適合用藥
抑鬱症已經5年
已經放棄食藥睇醫生
意識到呢D病無得好
你以為好番 之後又黎過
已經決定同個病共存
最近想接觸佛學
希望可以活得無咁痛苦
轉數慢左好多
有無人都係咁

有 好似無記性咁 例如有時連中午食咗咩都唔記得
抑鬱症已經5年
已經放棄食藥睇醫生
意識到呢D病無得好
你以為好番 之後又黎過
已經決定同個病共存
最近想接觸佛學
希望可以活得無咁痛苦
轉數慢左好多
有無人都係咁

我冇返醫院覆診好多喇

醫畜都唔想理我

之前社康畜打過俾阿媽

不過老母做緊野冇聽電話

之後醫畜就冇再搵我。

我2013年去考DSE

之後家父黎接我

我望住佢望左半分鐘都有

但我認唔到佢

認知能力好似差左好多

我唯一嘅願望就系安樂死

我都係細個時計劃過嘗試過連遺書都寫過,當你嗰刻感覺跌落去個無底深淵嘅時候係好無助好痛苦,好想一了百了,但妳二十歲咋,仲有大把青春仲有好多嘢妳未做過。係,生存係好痛苦,但妳確唔確定死咗之後比依家唔痛苦?
每次或每日好崩潰時,但妳都成功捱過到,已經好叻知嗎
我明同朋友或另一半講嗰個尷尬位,佢哋未必清楚明白,會變咗有冤無路訴有苦說不得咁,但妳依家有呢個平台去抒發,仲有好多同路人同妳一齊
抑鬱症已經5年
已經放棄食藥睇醫生
意識到呢D病無得好
你以為好番 之後又黎過
已經決定同個病共存
最近想接觸佛學
希望可以活得無咁痛苦
轉數慢左好多
有無人都係咁

我冇返醫院覆診好多喇

醫畜都唔想理我

之前社康畜打過俾阿媽

不過老母做緊野冇聽電話

之後醫畜就冇再搵我。

我2013年去考DSE

之後家父黎接我

我望住佢望左半分鐘都有

但我認唔到佢

認知能力好似差左好多

老豆都唔認得
巴打而家既生存方式係點?好似行屍咁?
抑鬱症已經5年
已經放棄食藥睇醫生
意識到呢D病無得好
你以為好番 之後又黎過
已經決定同個病共存
最近想接觸佛學
希望可以活得無咁痛苦
轉數慢左好多
有無人都係咁

我反而好多野都記得清清楚楚,連唔關自己事既都記住。(行過聽到人地講野都會自動記左入腦)

唉,記住咁多野先慘,仲要好多好多都好唔開心,我寧願失憶
抑鬱症已經5年
已經放棄食藥睇醫生
意識到呢D病無得好
你以為好番 之後又黎過
已經決定同個病共存
最近想接觸佛學
希望可以活得無咁痛苦
轉數慢左好多
有無人都係咁

我都係,朝早發生過啲咩成日唔記得
大腦變到好遲鈍
呢啲病真係會令一個人退化
我唯一嘅願望就系安樂死

你幾多歲開始病發? 當你好細個已經有病, 都叫捱咗十幾年la, 你應該都已經學會同個病並存.

同埋你都有朋友同男朋友, 如果你有煩惱就離開你咁嗰d都唔係真朋友
抑鬱症已經5年
已經放棄食藥睇醫生
意識到呢D病無得好
你以為好番 之後又黎過
已經決定同個病共存
最近想接觸佛學
希望可以活得無咁痛苦
轉數慢左好多
有無人都係咁

我都係,朝早發生過啲咩成日唔記得
大腦變到好遲鈍
呢啲病真係會令一個人退化

所以有d病人一邊工作讀書真係唔知佢地點做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞