召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
有冇巴打俾屋企人嫌棄
連屋企人都咁,我諗我都冇咩包袱了
有冇巴打俾屋企人嫌棄

最近好想逼自己努力 但感覺自己力不從心 成績進步左好多但唔夠 啲朋友個個都好好成績 得我一個好廢 成日覺得佢地終有一日會嫌棄我 覺得我冇用覺得我係蠢 然後開始小心奕奕咁同佢地相處好怕係佢地面前做錯咩或者講錯咩 就算佢地無心講一句野我都會諗到好嚴重 唔敢打開心同佢地講我嘅感受 其實佢地人好好對我好好 當我係朋友只不過係我自己嘅問題 我知我係諗多左但我冇辦法控制自己唔去諗 再咁落去我會唔會有病

Sorry騎刧左post
有抑鬱症一年留名
btw,岩岩出院冇耐有自殘傾向
最近一日訓16個鐘
點算
每日都好想訓嚟逃避現實
晏就又訓 8點已經上床訓

嗜睡了

唔緊要 me都試過日日瞓十五個鐘
一日一餐 錢都慳返
而家有野做瞓返八個鐘了
其實我覺得我自己應該有少少焦慮
因為我成日都會覺得自己有病
多到我都懷疑自己有精神病
但我又真係成日胃痛 喉嚨痛
照過胃鏡 少少胃炎
唔洗食藥
喉嚨痛就遲d會check
但醫生話我應該冇咩野
我唔可以好似d人病左可以唔洗睇醫生
我一定要睇 高峰期可以一個月睇2-3次
睇左我就舒服哂
唔睇我勁焦慮
驚自己越嚟越嚴重
照過胃鏡 少少胃炎
唔洗食藥
但醫生話我應該冇咩野
睇左我就舒服哂
唔睇我勁焦慮
驚自己越嚟越嚴重

睇喉嚨個陣順便問下好啲啵
有冇巴打俾屋企人嫌棄

甘就應該做自己想做嘅野
除左跳樓
照過胃鏡 少少胃炎
唔洗食藥
但醫生話我應該冇咩野
睇左我就舒服哂
唔睇我勁焦慮
驚自己越嚟越嚴重

無事嘅 初時係甘
會有d心跳感覺添
終於放學

平時返工夜晚返學
放假番學做project都而家先走

我覺得自己好勁

返到屋企就
照過胃鏡 少少胃炎
唔洗食藥
但醫生話我應該冇咩野
睇左我就舒服哂
唔睇我勁焦慮
驚自己越嚟越嚴重

無事嘅 初時係甘
會有d心跳感覺添

心跳感覺?
我唔係鐘意個醫生wor不過
係睇左好似解決左件事咁舒服
雖然仲痛
再痛就再睇
睇完又痛
無限loop

已經轉過幾次醫生 都係咁
我知可能係因為我夜訓
但改唔到
新人報到
抑鬱差不多二年..好番過..上年年尾復發
辭左工日日喺屋企好似坐監咁唔敢出街
新人報到

無收入又屈埋屋企
Bipolar 報到

一心求藥,所以見大學輔導時已經講到明想睇醫生,因為大半年完全瞓唔到、食唔落、自殺傾向,晚晚喊覺得自己累人累物不如死鬼咗佢,後來有人關心,好想我睇醫生,我唔捨得佢唔開心,結果去睇,到今日都成大半年

開頭睇普通科,見到好嚴重即刻轉去精神科,專科仲話我depression,食白瓜子同一隻安眠藥食到頭暈頭痛又想嘔勁辛苦,輾轉轉咗三個醫生,終於斷啱症、試啱藥

之前狀態好,仲開始拍拖,減緊藥。點知呢排sem尾壓力大到爆加咗鎮靜劑,都唔係幾開心
呢排潮濕天色唔好心情真係特別差
Bipolar 報到

一心求藥,所以見大學輔導時已經講到明想睇醫生,因為大半年完全瞓唔到、食唔落、自殺傾向,晚晚喊覺得自己累人累物不如死鬼咗佢,後來有人關心,好想我睇醫生,我唔捨得佢唔開心,結果去睇,到今日都成大半年

開頭睇普通科,見到好嚴重即刻轉去精神科,專科仲話我depression,食白瓜子同一隻安眠藥食到頭暈頭痛又想嘔勁辛苦,輾轉轉咗三個醫生,終於斷啱症、試啱藥

之前狀態好,仲開始拍拖,減緊藥。點知呢排sem尾壓力大到爆加咗鎮靜劑,都唔係幾開心

聽講一加藥減藥個變化可以好大
新人報到

因為冇錢唔敢出街定係對外面環境同出面嘅人有恐懼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞