召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
我想問 有抑鬱係點
我由細到大都好唔開心
個人好易因爲少少野而喊
成日覺得自己要去左去至會解決到問題
而家一個星期至少會有自殺念頭四日
但因為無勇氣 我無真係去做
只係search曬資料

為什麼要自殺?
你地試過俾社工follow幾多年?
覺得佢點?
佢加左ssri劑量但係我覺得唔會令到我講野,唉算啦
都預左無得醫

邊隻ssri?其實ssri 都幾廢
不過我都覺得我個depression 無得醫
老實講,精神藥物係咪預防到病者自殺已經係發揮作用,要改變一個人思想根本靠唔到藥物

我覺得自從食左藥,我思想係改變左,不過自殺我諗係唔關事

之前果d risperidal 食到我無啦啦會想喊
之後我果斷咁停藥
而加乜事都無

Risperdal我都食過,無乜用
嗰陣因爲有幻覺幻聽,又自言自語
私家開比我食的,又話會放大抗抑鬱藥既作用
但其實我一啲都無感覺
老實講,精神藥物係咪預防到病者自殺已經係發揮作用,要改變一個人思想根本靠唔到藥物

之後我果斷咁停藥
而加乜事都無

我都食緊risperidone 1mg

點解要食?有幻覺?
轉介信寫左我有自殘傾向,如果去青山排期會唔會要我住院?同埋睇政府係咪手尾好長?

點自殘法先?
我瘋狂overdose ,最後覆診又比主診醫生夾左我入葵涌醫院一個星期
有咗驚恐症六年
中間食藥斷斷續續到而家仲食緊

食咩藥?我都有驚恐,發作會食xanax
發作超恐怖.....
我唔開心同發嬲既點身邊人都唔明
佢地覺得好小事
但對我黎講 一句無心既說話就會推我去崖邊
心情由好好倒到去好低
一唔開心就變得好可怕
個人好燥 燥到會幻想自己撞牆爆頭
又會嬲到想插死自己
幻想完自己死左心情就會好返少少
我一心情差就好似比人打左去地獄咁 好辛苦好辛苦
我唔想再咁落去 但咁樣既人生叫我點去開心

有可能係bipolar affective disorder 躁鬱症
利申斷鳩估
有咗驚恐症六年
中間食藥斷斷續續到而家仲食緊

出唔出到街? 我宜家一出街都好似發夢咁
你地幾大個發覺自己有病?

之後我果斷咁停藥
而加乜事都無

點解要食?有幻覺?

Possibly Bipolar trend + anxiety,原本食citalopam 20mg + risperidone 0.5mg, 但係trigger 咗hypomania,所以改為risperidone 1mg

之後我果斷咁停藥
而加乜事都無

點解要食?有幻覺?

Possibly Bipolar trend + anxiety,原本食citalopam 20mg + risperidone 0.5mg, 但係trigger 咗hypomania,所以改為risperidone 1mg

Bipolar
你做左啲咩trigger manic ?
除左risperdal 仲有食咩藥?
唉btw
點解我死極都死唔去?
喺度獻世
唉btw
點解我死極都死唔去?
喺度獻世

一齊揭開精神科既黑幕同爭取安樂死
不是獻世呀

之後我果斷咁停藥
而加乜事都無

點解要食?有幻覺?

Bipolar
你做左啲咩trigger manic ?
除左risperdal 仲有食咩藥?

仲有asperger syndrome 同psychosomatic disorder,精神科藥物有淨係risperidone
佢加左ssri劑量但係我覺得唔會令到我講野,唉算啦
都預左無得醫

邊隻ssri?其實ssri 都幾廢
不過我都覺得我個depression 無得醫

Lexapro
唉btw
點解我死極都死唔去?
喺度獻世

一齊揭開精神科既黑幕同爭取安樂死
不是獻世呀

一來係可能有黑幕,二來係未發展到完美既藥物
有輕度至中度強迫症
食左藥兩年
返唔到工
一返就會心跳加速同震哂
而且記唔到野
我想問食精神科藥物係咪好多都會致肥嫁
有輕度至中度強迫症
食左藥兩年
返唔到工
一返就會心跳加速同震哂
而且記唔到野

我都返唔到工,I know that feel
我唔知係咪全部ssri都會食肥,就算係都睇體質
我係食極唔肥既,所以食左四年無肥過

共勉之
有輕度至中度強迫症
食左藥兩年
返唔到工
一返就會心跳加速同震哂
而且記唔到野

我都返唔到工,I know that feel
我唔知係咪全部ssri都會食肥,就算係都睇體質
我係食極唔肥既,所以食左四年無肥過

共勉之

我無論食邊一隻藥都肥,四年來重左幾廿磅
想問一問
思覺失調係咪一定要食藥先好?
做啲咩可以幫到病情?
朋友懷疑有思覺失調 開始有幻覺 好想好想幫佢。。
想問一問
做啲咩可以幫到病情?

有無懷疑個係鬼?
想問一問
做啲咩可以幫到病情?

有無懷疑個係鬼?

唔明
佢會懷疑有人想偷佢啲野咁
隔離有個精神分裂病人,
唔肯食藥唔覆診,
要人當佢正常人,但又唔對自己言行負責,唔講道理,製造麻煩,
仲無理取鬧,對住佢就崩潰。

請問可以點做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞